Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

Τρόικα: Λυπούμαστε, κάναμε λάθος


Στη συνέχεια των οξύτατων αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας, η τρόικα με ανακοίνωση που εξέδωσε στη διάρκεια της νύχτας, αναγνωρίζει το υπερβολικό των απαιτήσεών της και δηλώνει...μεταμέλεια.
Aναφέρει ότι λυπάται για τις λάθος εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος. Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές».
Πάντως ο «σκληρός» της Τρόικα, Σερβάας Ντερούζ, σε συνέντευξή του στο σημερινό «Πρώτο Θέμα» αναφέρει πως η κυβέρνηση τα επόμενα δυο χρόνια θα πρέπει να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ ξεκινώντας από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τις εταιρείες εισηγμένες ή μη στο χρηματιστήριο.
Για τα υπόλοιπα 35 δισ., λέει ότι, θα πρέπει να προέλθουν από την πώληση λιμανιών, αεροδρομίων και ακίνητης περιουσίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons