Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά για παρότρυνση των πολιτών στην ανομία


Στη Βουλή το θέμα του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά για παρότρυνση των πολιτών στην ανομία


H κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί κακές συμβάσεις για να σώσει τα έργα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός
H κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί κακές συμβάσεις για να σώσει τα έργα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλ.Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τις τιμές των εισιτηρίων και των διοδίων. Ο Γ.Παπανδρέου κατηγόρησε τα κόμματα της Αριστεράς -και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» στο κίνημα «Δεν πληρώνω». «Μιλάτε εσείς για ανομία, όταν η Βουλή συγκάλυψε το σκάνδαλο της Siemens», απάντησε ο Αλ.Τσίπρας. Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της τροπολογίας Ρέππα προανήγγειλε, μέσω του Βήμα 99,5, ο Βασ.Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού της κίνησης «Δεν πληρώνω».

Απαντώντας στην ερώτηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο χάος των αστικών συγκοινωνιών. Πρέπει να σώσουμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, μειώνοντας τα ελλείμματα και τις σπατάλες. Δυστυχώς, είπε ο πρωθυπουργός, η αύξηση των εισιτηρίων είναι ένα από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν.

Αναφερόμενος στις συμβάσεις για την κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων, ο Γ.Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τη ΝΔ, πως πρόκειται για κακές συμβάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί για να σώσει τα έργα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς πως παροτρύνουν τους πολίτες στην ανομία. «Έχετε λαθεμένη αντίληψη. Νομίζετε πως η ανομία βοηθά τον λαό» σημείωσε ο πρωθυπουργός. τονίζοντας ότι «αυτή την ανομία πληρώνει τώρα ο ελληνικός λαός».

«Σκεφτείτε πώς διαπαιδαγωγείτε τους δικούς σας ανθρώπους» είπε, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι «κλείνει το μάτι» σε όσους συμμετέχουν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο με τα κόμματα αλλά και τους φορείς των περιοχών όπου κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να διαπιστωθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «προβλέψιμη αλλά και προκλητική» την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Μιλάτε εσείς για ανομία, όταν η Βουλή συγκάλυψε το σκάνδαλο της Siemens, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι και εκείνο είχε υπερψηφίσει ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις για την κατασκευή των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

«Η κοινωνική ανυπακοή απέναντι στην αυθαιρεσία είναι κοινωνικό δικαίωμα. Τζαμπατζήδες είναι όσοι τα χρόνια της ανάπτυξης έφαγαν το καταπέτασμα» τόνισε.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελληνίου Συντονιστικού του κινήματος «Δεν πληρώνω», προανήγγειλε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της τροπολογίας Ρέππα, που προβλέπει ότι η άρνηση πληρωμής διοδίων θα τιμωρείται στο πλαίσιο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και πως στόχος του κινήματος «Δεν πληρώνω» είναι η οριστική και πλήρης κατάργηση των διοδίων, βάσει του άρθρου 5 του Συντάγματος που ορίζει την ελεύθερη και δωρεάν μετακίνηση στα όρια της χώρας.

Προανήγγειλε, τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την 1η Μαρτίου, στην πλατεία Συντάγματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons