Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο ισχυρός άνδρας του εβραϊκού λόμπι


Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο ισχυρός άνδρας του εβραϊκού λόμπι


Ο Άλαν Σόλοου, πρόεδρος της διάσκεψης των Μείζονων αμερικανοεβραικών οργανώσεων, του πιο ισχυρού εβραικού λόμπι επισκέφθηκε την Ελλάδα μαζί με άλλους 64 προέδρους εβραικών οργανισμών μετά από πρόσκληση του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Άλαν Σόλοου που είναι φίλος του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ και ο ανθρωπος που τον βοήθησε να ανέβει στην εξουσία μίλησε στην εφημερίδα Real news και στη Μαρία Γιαχνάκη για την σημασία της επίσκεψης τους στην Ελλάδα . Οι επενδύσεις στη χώρα μας , η σύσφιξη των ελληνοισραηλινών σχέσεων αλλά και η διαφήμιση της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι της ημερίδας που οργανώθηκε κεκλεισμένων των θυρών και στην οποία βρέθηκαν ορισμένοι από τους έλληνες υπουργούς.
Στο παρακάτω απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξη του Άλαν Σόλοου, ο πρόεδρος του πιο διάσημου λόμπι της Αμερικής εμφανίζεται αισιόδοξος με την Ελλάδα:
Η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επιχειρήσεις και για ξένους επενδυτές . Επίσης είναι ένα ελκυστικό μέρος για τουρισμό. Αυτό είναι και το συμπέρασμα από την τετραήμερη επίσκεψή του στη χώρα μας το οποίο και θα θα μεταφέρει στους επιχειρηματίες φίλους του οργανισμού σε Ουάσιγκτον και Ισραήλ
Όσον αφορά στην οικονομική κρίση στη χώρα μας το δυνατό χαρτί του εβραϊκού λόμπι, ποντάρει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση:
Η Ελλάδα έχει κουλτούρα και πολιτισμό και με αυτόν έχει επιβιώσει από πολλές δυσκολίες για χιλιάδες χρόνια ...Αν κάποιος θα στοιχημάτιζε για την Ελλάδα, θα στοιχημάτιζε ότι θα βγει η χώρα από την κρίση.
Πάντα η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε τη δυνατότητα να προσαρμόζεται και να πηγαίνει μπροστά. Είμαστε εδώ για να δούμε τις δυνατότητες που υπαρχουν στον τομέα των επενδύσεων και να καλλιεργήσουμε το κατάλληλο κλίμα προς όφελος της Ελλάδας.
Εκτιμά ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και πιο ισχυρές κάτι που θεωρεί προς όφελος και των δύο λαών. Με γνώσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Άλαν Σόλοου, δεν δίστασε να πει ότι οι καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με χώρες της Μέσης Αντολής και με το Ισραήλ μπορεί να βοηθήσει στην καλυτέρευση του κλίματος στην περιοχή.
Ενθουσιασμένος φεύγει από την Ελλάδα την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά , αλλά και από Έλληνες υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκε και του παρουσίασαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Θεωρεί ότι τα μέτρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την έξοδο από την κρίση είναι ουσιαστικά και ότι και οι ίδιοι στις οργανώσεις τους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.
Πάντως με πλατύ χαμόγελο δήλωσε αισιόδοξος για τη συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ ΗΠΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons