Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Συναγερμός για τη νέα γρίπη


Συναγερμός για τη νέα γρίπη


Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Υγείας για την έξαρση του ιού της νέας γρίπης.
Ήδη ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υποδοχή ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό της γρίπης όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και στις ιδιωτικές κλινικές.
Οι νεκροί από τον ιό της νέας γρίπης έχουν φτάσει τους 53 στη χώρα μας, ενώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση 120 ασθενείς.
Καθημερινά επέρχονται κατά μέσο όρο τρεις θάνατοι από τη γρίπη.
Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας είναι να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα με το αντιγριπικό εμβόλιο όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
«Ο ιός είναι σε έξαρση. Έως τον Απρίλιο χρειάζεται προσοχή. Από τους γιατρούς και τους ίδιους τους πολίτες. Με τα πρώτα αμφιλεγόμενα συμπτώματα χρειάζεται αμέσως η λήψη αντιικών φαρμάκων» τονίζει ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας χαρακτηρίζεται υψηλός, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, εννέα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει συνολικά 154 θανάτους (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Φινλανδία).
Το τελευταίο θύμα της γρίπης είναι ένας 51χρονος, που ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που εκδήλωσε από τη νέα γρίπη.
Ο 51χρονος είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος, η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Επίσης, άλλα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ηλικίας από 44 έως 55 ετών, νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για άλλα τρία ύποπτα περιστατικά, αναμένεται ταυτοποίηση των δειγμάτων αίματος, από τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και εμβολίων, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons