Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

The Phantom of Australia!

Απάτη εκατομμυρίων από τον Έλληνα “φαντομά”


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό ενός 43χρονου που φέρεται να έχει αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από τα αθώα θύματά του στην Αυστραλία και να εξαφανίστηκε.

Οι αρχές ερευνούν τουλάχιστον 50 καταγγελίες πολιτών που λένε ότι ο ομογενής Μιχάλης Λοΐζου , που παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας και του άρεσε να τον φωνάζουν "Φαντομά", τους εξαπάτησε και τους απέσπασε "τεράστια ποσά".

Ένας καταγγέλλων από τη Μελβούρνη λέει πως ο καταζητούμενος του "έφαγε" 180.000 δολάρια. "Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα" είπε.

Κάποιοι από τα θύματά του ήταν συνταξιούχοι και άλλοι βιοπαλαιστές που του εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους.

Πρώην συνεργάτης του Λοΐζου δήλωσε πως "αν το ψέμα ήταν ολυμπιακό άθλημα ο Λοΐζος θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο". Οι μέρες και τα έργα του έγιναν κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Herald Sun της Μελβούρνης.

Όμως η δράση του Λοΐζου δεν περιορίζεται στην Αυστραλία. Επεκτείνεται και στη Νέα Ζηλανδία. Και η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας τον καταζητεί γιατί και εκεί φέρεται να απέσπασε σημαντικά ποσά από "διακεκριμένους πολίτες" και στη συνέχεια …εξαφανίστηκε.

Τελικά, ο ''Μάικλ'' συνελήφθη, αλλά εξαπάτησε ακόμα και το δικαστήριο, καθώς κατάφερε να του επιστραφεί το διαβατήριο ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στην Αυστραλία. Από τότε παραμένει άφαντος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons