Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Ισχυρός μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην βόρειοανατολική Ιαπωνία, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας Τόκιο, στις 10 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα).
















Μία αρχική εκτίμηση του μετασεισμού από τον κρατικό γεωδυναμικό επιστημονικό φορέα, κάνει λόγο για μέγεθος της τάξης των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι ιαπωνικές Αρχές ανακοίνωσαν στις 13:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας) την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι, την οποία είχαν εκδώσει νωρίτερα και αφορούσε τις περιφέρειες που βρίσκονται στις ακτές του Ειρηνικού.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει φόβος για τσουνάμι, όμως καλούμε τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφέρειας της Φουκουσίμα.

Επίσης, οι τοπικές Αρχές στο λιμάνι Χασινόε της περιφέρειας Αομόρι, βορειότερα, αποφάσισαν να άρουν την διαταγή για απομάκρυνση των περίπου 13.000 κατοίκων της πόλης.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρεύματος στην Ιαπωνία, η Τοχόκου σκοπεύει να προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να αποφύγει μεγάλης κλίμακας μπλακ άουτ λόγω των καταστροφών που έχουν υποστεί και τα δίκτυα της περιοχής, από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι την περασμένη Παρασκευή.

«Εμφραγμα» στις μεταφορές στο Τόκιο

Εκτεταμένες διακοπές στην λειτουργία των δημοσίων μεταφορών στο Τόκιο προκάλεσε ο μετασεισμός, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των σιδηροδρόμων έπειτα από το σεισμό της περασμένης εβδομάδας και το τσουνάμι.

Η Japan Rail, η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρία της χώρας, σταμάτησε τα δρομολόγια των τρένων σε όλες τις γραμμές της χώρας, με εξαίρεση τέσσερις, αλλά και στις γραμμές αυτές η κίνηση έγινε με διακοπές.

Μόνο το 10% των τρένων της σημαντικής γραμμής που διέρχεται από το Τόκιο λειτουργεί, μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

Οι ταξιδιώτες συνωστίζονται στους σταθμούς όπου περιμένουν υπομονετικά για μια θέση με τις ουρές που σχηματίζουν να είναι τεράστιες.

Η λειτουργία των τρένων στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο διακόπηκε και αυτή.

Ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons