Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011

Βαθιά ανάσα για τη χώρα


Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου για την Ελλάδα

Βαθιά ανάσα για τη χώραΒαθιά ανάσα για τη χώρα ήταν οι χθεσινοβραδινές αποφάσεις των 27 της Ε.Ε. Η Ελλάδα εξασφάλισε από την έκτακτη σύνοδο την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου στα 7,5 χρόνια, αλλά και τη μείωση του επιτοκίου για ολόκληρο το δάνειο κατά 100 μονάδες βάσης.

«Κερδίσαμε», όπως είπε ο πρωθυπουργός, «...περισσότερα από 6 δισ. ευρώ». Είναι φανερό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε ρισκάρισαν μια μείζονα κρίση στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Προηγήθηκαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 3:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, «Αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που κατέβαλλε η Ελλάδα. Διεκδικήσαμε και τα καταφέραμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, διευκρινίζοντας ότι η «Η Ελλάδα αρνήθηκε δημοσιονομικούς κανόνες με ένταξή τους στο σύνταγμα»

Η Ε.Ε., όσον αφορά στη γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική, αποφάσισε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πριμοδοτώντας τον με 440 δισ. άμεσα και 500 δισ. από το 2013.

Επίσης αποφάσισε ευρωπαϊκό φόρο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, μέσω του μηχανισμού στήριξης, θα είναι εφικτό να αγοράζονται ομόλογα από κάθε χώρα.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ¨ΧΩΡΑ¨ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΑ 300 ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ.

Unknown είπε...

είχαμε 110 δισ Χ 5,2% = 5,7 δίς τόκους ετησιως Χ 3 χρόνια = 17,5 δις τόκους
έχουμε 110 δις Χ 4,2% = 4,62 δίς τόκους ετησίως Χ 7 χρόνια = 32,34 δίς τόκους
πού είναι το όφελος που μας λένε?
Εκτός και υπάρχει περίοδος χάριτος και μας το κρατάνε για έκπληξη .
Προσοχή μην μας πεθάνει η αγΕΛΛΑΔΑ, και πως θα την αρμεγουμε σε βάθος χρόνου ....

Ανώνυμος είπε...

Για τα κλεμμένα ουτε λεξη.Για το νομο περι αν'ευθύνης υπουργών ουτε λεξη οι κουτοφραγκοι. Εάν δεν κλεισουν οι τρύπες που προκαλεσαν τα ελλειματα και το χρέος δεν θα προλαβουμε ανάσα να πάρουμε. Τί θα γήνει με τα golden boys των ΔΕΚΟ των δήμων (10.000.Ε το μήνα )σε αντιδημάρχους , σε τεχνικούς σύμβουλους σε μελέτες σκάνδαλα, σε ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις εναντίων πρ.Δημάρχων , νομαρχών, με καθυστερήσεις στις διώξεις με αποτέλεσμα την παραγραφή. Ναι ανάσα αλλα τι μελει γενεσθαι μετά.

Lakhesis είπε...

Archangel m8,exw tin ediposi oti i daniotodisi apo tin evropaiki enwsi dn ipologizete m aplo toko,ala m anatokizmo.Lipame p dn borw na grapsw edw tn tropo ipologizmou:S (dn iparxoun dinamis oute kai diktes)

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons