Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ


Μπορεί τα τελευταία τρία χρόνια να ακούμε πάρα πολλά για τις παρελάσεις αλλά φέτος έχει παραγίνει .Να εξηγηθώ ,χθες το βράδυ στο ραδιόφωνο άκουγα μια αθλητική εκπομπή και βγήκε κάποιος ακροατής και είπε ακριβώς αυτά τα λόγια "Κόψτε ρε λαμόγια τις παρελάσεις ξέρετε πόσα λεφτά ξοδεύουμε ?".Οκ είπα και αμέσως συλλογίστικα δυο τρία πραγματάκια που πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός περί των παρελάσεων.

Οι παρελάσεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν επί Ιωάννη Μεταξά , αυτός είναι και ο βασικούς λόγος στον οποίο βασίζονται κάποιοι κύριοι και κάποιες κυρίες και αποκαλούν την παρέλαση φασιστική προπαγάνδα και τα λοιπά . Εντάξει λοιπόν πείτε πως όντως έτσι έγινε εγώ έχω να ρωτήσω κάτι άλλο . ΚΑΙ ? Δηλαδή δεν πρέπει να τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα ?Τα παιδιά του πολυτεχνείου ?Και τα λοιπά . Θέλετε κύριοί τις αριστεράς να μας πείτε πως όταν οι ποδοσφαιρικές σας ομάδες κατακτούν έναν τίτλο δεν κάνετε φιέστα ? Γιορτές και πανηγύρια για τις ομάδες .Για κάτι που πραγματικά αξίζει όχι όμως ε ?Και για να μπούμε στο ζουμί .Τι κοστίζει μια παρέλαση ?Θα μιλήσετε για βενζίνες αεροσκάφη και τα λοιπά .Οκ λοιπόν να συμφωνήσω πως αυτά πρέπει να κοπούν, σας πειράζει η μαθητική παρέλαση?Η Παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων ?Δεν έχουν κόστος και αν θέλετε τόσο πολύ να κερδίσετε χρήματα γιατί ρε καραγκιόζη Ελληνικέ λαέ στέλνεις τον κάθε τυχάρπαστο στην EUROVISION? Γιατί ρε βλάχο ξοδεύεις τόσα λεφτά για προετοιμασίες με καινούργια στούντιο 500 κάμερες και 120 άτομα για εργατικό δυναμικό ? Μήπως Έλληνα αριστερέ πρέπει πρώτα να κοιτάξεις αυτά και μετά όλα τα άλλα ? Συνεχίζοντας ακούω από τον ομιλητή πως στις παρελάσεις βγαίνουν όλα τα μικρά πουτανάκια και κάνουν καραγκιοζιλίκια με τους γκόμενους τους .Οκ ρε μεγάλε αφού εσύ είσαι τόσο κύριος και τόσο μάγκας γιατί όταν πήγαινες προσωπικά στο σχολείο κοιτούσες να βάλεις κάνα κοριτσάκι στην τουαλέτα μπας και γίνει τίποτα και φύγουν τα συσσωρευμένα υγρά από τον εγκέφαλο σου ? Συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και λέει "και τι θα γίνει πια με αυτούς τους αξύριστους που διαδηλώνουν απέναντι απο κάθε παρέλαση ?".Τι θέλεις να γίνει ρε φιλαράκι δηλαδή είναι ομοϊδεάτες σου που από το καραγκιοζιλίκι τους και την έλλειψη προσοχής σαν παιδιά, ψάχνουν τρόπο να μπουν στα μάτια από τα μικρά πουτανάκια που έλεγες ποιο πριν . Αυτό που όμως με εξέπληξε και δεν περίμενα να το ακούσω ήταν το εξής "Και γιατί ρε να βλέπουμε τα λαμόγια τους πολιτικούς και να τους χαιρετάνε τα παιδιά ενώ αυτοί έχουν φάει τόσα λεφτά?". Γιατί πολύ απλά ΠΑΝΗΒΛΑΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ .ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ .Μα και πες πως όντος σε ενοχλεί και δεν τους ψήφισες, ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ?Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ .
Δεν αντέχω πλέον την ηλιθιότητα του Έλληνα που εξαπλώνετε πιο γρήγορα από πανδημία .

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της ελληνικής συμμετοχής στην eurovision και στις λοιπές παρόμοιες βλακείες που κοστίζουν υπέρογκα ποσά στους Έλληνες φορολογούμενους. Πάντα διαφωνούσα με αυτές τις διοργανώσεις,πολύ πριν την οικονομική κρίση της χώρας, γιατι θεωρώ οτι υπάρχουν πολλοί κρατικοί και μη φορείς που θα μπορούσαν να ωφεληθούν ακόμα και με την ελάχιστη οικονομική ενίσχυση. Με τις απόψεις σου για τις παρελάσεις όμως διαφωνώ κάθετα. Δεν θα ασχοληθώ με τις στρατιωτικές παρελάσεις γιατι το σχόλιό μου θα γίνει κουραστικό λόγω όγκου. Θα αρκεστώ απλά να αναφέρω οτι υποστηρίζω την άμεση και πλήρη κατάργησή τους.
Όσον αφορά τις μαθητικές παρελάσεις δεν συμφωνώ με τα πιστεύω σου και σε κάποια σημεία διακρίνω αντιφάσεις. Αναφέρεις οτι ξεκίνησαν επί Ι. Μεταξά και οτι αυτό αποτελεί δικαιολογία χαρακτηρισμών από μερικούς και ταυτόχρονα τονίζεις την μεγάλη σημασία της απόδοσης τιμών στους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα. Υποστηρίζεις δηλαδή την αναγκαιότητα μνήμης της ιστορίας της χώρας μας με λίγα λόγια. Πώς τότε ζητάς από κάποιον που επί χούντας τιμωρήθηκε με βίαιους τρόπους και το όνομά του γράφτηκε στα χαφιεδοτέφτερα με οτι συνέπειες υπήρχαν για αυτόν εκείνη την εποχή, επειδή δεν ήθελα να πάρει μέρος στην παρέλαση, να αφήσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας απ' έξω;
Χρησιμοποίησες τις λέξεις “φασιστική προπαγάνδα”, που κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να αντικατασταθεί από την λέξη “κατάλοιπο”. Απλά θέλω να σου θυμίσω οτι είναι κοινώς αποδεκτό οτι η παρέλαση είναι ένα από τα είδη της προπαγάνδας.
Όσο για την λέξη “φασιστική” θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα σχετικά με την παρέλαση ΦΕΚ, που διάβασα όταν στην πρώτη λυκείου μου γνωστοποιήθηκε οτι η παρέλαση για το τμήμα μου είναι υποχρεωτική. Τα ΦΕΚ αυτά στα παραθέτω εν συντομία όπως τα θυμάμαι.
-Αυτός που είναι άξιος να γίνει σημαιοφόρος είναι ο μαθητής με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Η φιλοπατρία του καθενός μάλλον δεν είναι σημαντικό κριτήριο μπροστά στον μέσο όρο.
-Στην παρέλαση παίρνουν μέρος μαθητές που έχουν το ανάλογο ύψος. Όποιος δηλαδή έχει ύψος 1,50 αυτόματα απορρίπτεται; Δεν ήξερα οτι η αγάπη για την πατρίδα υπολογίζεται με το μέτρο!
-Η εμφάνισή τους πρέπει να είναι κόσμια. Πέρα από το προφανές, που είναι το μπάνιο και το αποσμητικό, ποιο άλλο κριτήριο μπορεί να υπάρχει; Αν έχω δηλαδή δέκα σκουλαρίκια και πρασινα μαλλιά είμαι ακατάλληλη για να παρελάσω για την όποια γιορτή του έθνους; Σε περίπτωση επιστράτευσης όμως για την προστασία του έθνους δεν πιστεύω να μου πει κανένας ”Εσύ μην πας στον πόλεμο, έχεις σκουλαρίκια και ανταύγειες...”
-Στο σημείο αυτό θέλω να σε πληροφορήσω οτι μεγάλωσα έχοντας δύο παππούδες με αναπηρία και επομένως είμαι πολύ ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ. To ξέρεις οτι για να λάβει κάποιος μαθητής με αναπηρία μέρος στην παρέλαση πρέπει να πάρει έγκριση από τον σύλλογο καθηγητών; Αν αυτο δεν είναι ρατσισμός τότε τι είναι;
-Γίνεται αναφορά επίσης οτι οι καθηγητές κρίνουν τους υποψήφιους για παρέλαση σύμφωνα με το ήθος τους. Λυπάμαι, αλλά αρνούμαι να περάσω από μία επιτροπή ήθους που αποτελείται από ανθρώπους που το κράτος όρισε ως κατάλληλους για να με παιδαγωγίσουν, χωρίς καν να έχουν υποβληθεί οι ίδιοι σε κάποιον βασικό και στοιχειώδη έλεγχο.
Για να σε προλάβω πριν χαρακτηρίσεις τα σχετικά ΦΕΚ αναχρονιστικά και υποστηρίξεις οτι δεν εφαρμόζονται πλέον, έχω συζητήσει με πολλούς μαθητές για αυτό το θέμα και δυστυχώς ισχύουν ακόμα.
Αν διαβάζοντας τα παραπάνω δεν συμφωνείς οτι πρόκειται καθαρά για φασιστικό γεγονός, λυπάμαι αλλά το μόνο που μένει για να σε μεταπείσει είναι η έκδοση ενός καινούργιου ΦΕΚ που θα γράφει οτι δικαίωμα στην παρέλαση έχουν μόνο οι ξανθοί με γαλανά μάτια.
Τελειώνοντας-και συγνώμη για τον όγκο του post μου- ήθελα να αναφέρω οτι προτιμώ μία κατάθεση στεφάνου σε ένα μνημείο αγνώστων ηρώων,από μερικούς πομπώδεις εορτασμούς που αφορούν επώνυμους ήρωες που μου πλασάρανε κάποιοι ή από μια ομάδα μαθητών που παρελαύνουν στην πλατεία της πόλης κουνώντας χέρια και πόδια ρυθμικά σαν πειθήνια στρατιωτάκια.

Anesidora

Unknown είπε...

simfono apolita me tin Anesidora kai oti iparxei sto comment tis ( pou moiazei me post :P ) me kaliptei oloklirotika. Mpravo.

Siciliano είπε...

Έχουμε τότε μια διαφορετική αντίληψη για ποιον λόγω και γιατί γίνονται παρελάσεις , απλά μέσω ενός Η/Υ θα ακουστώ πολύ ισοπεδωτικός αν πω ότι όντως κάποιοι δεν πρέπει να λάβουν μέρος σε παρέλαση , διότι αυτοί οι κάποιοι δεν θα πάρουν και μέρος στον πόλεμο και πίστεψέ το υπάρχουν πολλοί.(Χαίρομε που συμφωνείς περί eurovision)

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons