Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...


Όπως φαίνεται, οι 4 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα είναι δραματικές. Μπορεί ο τίτλος του πρωταθλήματος να έχει κριθεί, όμως μάχη θα γίνει για την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά και στην ουρά. Αδιάφορες είναι μόνο 3 ομάδες, Ο Ολυμπιακός, Παναθηναικός και Πανσεραικός. Όλες οι άλλες έχουν στόχους. Για να δούμε στα μπαμ τι συνέβη αυτή την αγωνιστική:
Στην Τρίπολη ο Αστέρας πέτυχε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου κι έτσι ανέβασε το όριο παραμονής στους 34-35 βαθμούς. Για να σωθεί η Τρίπολη θέλει ακόμα τουλάχιστον 4 βαθμούς στα 3 επόμενα παιχνίδια, ώστε να παίξει τα ρέστα της με τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική. Για τον Βόλο όλη η χρονιά παίζεται αυτή τη βδομάδα, την Τετάρτη για το κύπελλο, αλλά και την Κυριακή στο ματς με την Καβάλα για την είσοδο στα πλέι οφ.
Τα πιτσιρίκια του Πανσεραικού δε χαρίστηκαν στη Ξάνθη (όπως νόμιζαν μερικοί) και την κέρδισαν, σε μια νίκη χωρίς αντίκρυσμα απ' τη στιγμή που είναι πεσμένοι. Απ' την άλλη, για την Ξάνθη έσβησαν τα όποια όνειρα για είσοδο στα πλέι οφ, κι όπως δήλωσε κι ο προπονητής της, κερδίζει την Τρίπολη και καθαρίζει για φέτος.
Στο Καυταντζόγλειο, ο Παναθηναικός εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες του Ηρακλή, με αποτέλεσμα να περάσει μπάι με 1-3. Όπως φαίνεται θα μπει στα πλέι οφ με αβάντζο 2 βαθμών από την ΑΕΚ και 3 από τον ΠΑΟΚ. Ο Ηρακλής θέλει 3 βαθμούς ακόμη για να εξασφαλιστεί κι έχω την εντύπωση ότι θα το καταφέρει με 3 συνεχόμενες ισοπαλίες. Δε ξέρω αλλά νομίζω ότι το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα είναι ψιλοφιλικό (χ κι όλοι καλά με το πονταλάκι).
Στην Κρήτη ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να ξεσφίξει, καθώς είχε τις φάσεις για να φύγει με το διπλό απ' την έδρα του Εργοτέλη. Η ομάδα του Δώνη έχει πολύ καλύτερο ρόστερ απ' την θέση που βρίσκεται, αλλά ίσως τελικά πληρώσει την καλή του πορεία στο κύπελλο. Έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ' όλους (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Καβάλα) και θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 βαθμούς στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Αντίθετα ο Εργοτέλης έχει καβάτζα το ματς με τις Σέρρες την τελευταία αγωνιστική και πιστεύω ότι είναι σωμένος.
Στη Νέα Σμύρνη έγινε το παιχνίδι της αγωνιστικής. Εκεί είχαμε 6 γκολ, δοκάρι, 2 πέναλτι, σφαγή της διαιτησίας, αποβολή, σόου Μπέου και αντεγκλίσεις μεταξύ των 2 προπονητών στη συνέντευξη τύπου. Ο Πανιώνιος έχασε χρυσή ευκαιρία να πάρει το τρίποντο αφού στο 80' προηγήθηκε με 3-1, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο τέλος του αγώνα. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε αυτό το εξαιρετικό παιδί του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Νικόλαος Νταμπίζας, ο οποίος το πανηγύρισε έξαλλα φωνάζοντας κατευθυνόμενος στους επίσημους "μ...νιά, γ..ώ τα σπίτια σας, μ..νιά" . Όπως ήταν φυσικό αποβλήθηκε, αν και ο ίδιος δήλωσε μετά ότι αναφερόταν σε α' ενικό. Ο διαιτητής του αγώνα, (που κατά τη γνώμη μου μια μέρα θα σφυρίξει τελικό μουντιάλ) ο Παππάς, έδωσε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι στις 2 ομάδες, καταλόγισε ως γκολ το πεντακάθαρο χέρι του Μετίν στο 2-1, δεν απέβαλε ο ίδιος τον Νταμπίζα για τα μπινελίκια (αλλά ο τέταρτος παρακαλώ) και γενικότερα άφησε και τις 2 ομάδες παραπονεμένες. Η Λάρισα για να σωθεί θέλει τουλάχιστον 10 πόντους κι αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει να παίξει με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Ολυμπιακό στο Καραισκάκι, νομίζω πως η παρτίδα είναι τελειωμένη. Βέβαια όλα είναι πιθανά, καθώς τις τελευταίες αγωνιστικές στην Ελλάδα είναι σύνηθες σε μερικές ομάδες να ξυπνάει η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα τους και να κάνουν απίστευτα σερί. Ο Πανιώνιος όπως φαίνεται θα περιμένει έως την τελευταία αγωνιστική για να σώσει την κατηγορία στο ματς με την Τρίπολη.
Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεση της εν' όψη Τούμπας την Τετάρτη, κέρδισε την Καβάλα με 1-0 με γκολ του Σκόκο στο 88' και ψιλοεξασφάλισε την είσοδο στην πεντάδα. Για την Καβάλα τελικός είναι το ματς της Κυριακής εναντίον του Ολ. Βόλου, καθώς σε περίπτωση νίκης πρακτικά θα είναι κι η τελευταί ομάδα που θα μπει στα πλέι οφ.
Στην πρώτη του Τζιώλη, ο Άρης έφυγε με το διπλό από την Κέρκυρα με το εντυπωσιακό 3-4. (Δε μπορώ να θυμηθώ εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη που να πέτυχε 4 γκολ, ίσως το τελευταίο ήταν εκείνο το 1-4 στη Τούμπα το 1998). Είναι 5 πόντους μακριά απ' την πεντάδα και θα το παλέψει, αν και το έργο του φαίνεται πολύ δύσκολο ειδικά αν η Καβάλα κερδίσει το Βόλο την Κυριακή. Η Κέρκυρα η οποία θα κερδίσει σίγουρα τον Εργοτέλη την προτελευταία αγωνιστική, θέλει 1 πόντο στο ματς με τον Πανιώνιο στο νησί για να σωθεί οριστικά, καθώς υπερτερεί σ' όλες τις πιθανές ισοβαθμίες.
Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μ' ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιτόλο κέρδισε με 2-1 τον αδιάφορο Ολυμπιακό και σχεδόν εξασφάλισε την είσοδο του στα πλέι οφ αν και όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους είναι το ματς της Τετάρτης. Ο σίγουρος πρωταθλητής Ολυμπιακός απλά παράτεινε την στέψη του κατά 1 αγωνιστική.

ΥΓ1: Ευτυχώς που στο ποδόσφαιρο, δεν διεξάγονται διοργανώσεις τύπου all-star game. Μου τη σπάνε κι οι δημοσιαγράφοι που επικροτούν τέτοιες χαζοχαρούμενες παρωδίες με άκρως κολακευτικά σχόλια. Το μόνο που πραγματικά άξιζε στην όλη φάση ήταν η πετυχημένη και άκρως χιουμοριστική δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή: ''Ευτυχώς που υπάρχει το all-star game και μου δίνεται η δυνατότητα να κερδίσω καμιά φορά τον Ομπράντοβιτς"...

ΥΓ2: Το τηλεοπτικό-καλλιτεχνικό-μουσικοχορευτικό σόου-x factor4-Ελλάδα έχεις ταλέντο 3- μ....θύελλα-αγώνας kick boxing του Iron Mάικ Zaμπίδη, τον είδα μαζί μ' έναν φίλο μου που ασχολείται πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτά που μου μετέφερε δε μπορώ να τα γράψω, γιατί πολύ απλά δε μπορώ να τ' αποδείξω. Ούτως ή άλλος δεν έχω όρεξη για δίκες κι ιστορίες...

ΥΓ3: Μπράβο στον Μαλεζά!!! Βέβαια μπορεί να μην είναι μαύρος, αλλά κι έτσι μας κάνει. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

ΥΓ4: 2 συνεχόμενα αμφισβητούμενα πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού έχουν να καταλογιστούν από την ίδρυσή του...

ΥΓ5: Ο Μαρινάκης λέει θα συναντηθεί με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους κάνει συστάσεις για τη συμπεριφορά τους εν' όψει του παιχνιδιού με την ΑΕΚ. Ακριβώς το ίδιο δεν είχε κάνει και πριν το ματς με τον Παναθηναικό; Αν ισχύει το "επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσως" ωχ, ωχ, ωχ αμάν αμάν!!!! Μπλάνκο ντύσου κανονικός Ζορό αυτή τη φορά μπας και γλιτώσεις τίποτα μπουνίδια...

ΥΓ6: Ο Νίκος Νταμπίζας μετά το γκολ που πέτυχε φώναζε: μ...νιά, γ...μώ τα σπίτια σας!! Μετά δήλωσε ότι ήταν άδικη η αποβολή του καθώς μιλούσε σε α' ενικό πρόσωπο. Νομίζω ότι τα παιδιά στο Αμύνταιο, ή δεν κάνουν καθόλου γραμματική στο σχολείο, ή απλά δεν πάνε σχολείο!! Πάντως για τον Νταμπίζα απορώ πως έγινε ποδοσφαιριστής, κι όχι διδάκτορας σε κάποιο τμήμα της φιλοσοφικής σχολής..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons