Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ "ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΩΝ"...


Ολοκληρώθηκε η φάση των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος κι έγινε γνωστό σήμερα το ζευγάρι του τελικού. Όπως είναι φυσικό τα βλέμματα όλων στράφηκαν στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που ήταν και το πιο εμπορικό από πλευράς ονομάτων. Θα αναφερθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο εξωαγωνιστικό.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε ένα τραγικό από πλευράς θεάματος πρώτο ημίχρονο με το Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Όλοι περιμέναμε τον ΠΑΟΚ να μπει πολύ δυνατά στο ξεκίνημα λόγω της καυτής Τούμπας, όμως αυτός μας διέψευσε κατηγορηματικά. Σε 45' υπήρξαν όλο κι όλο 3 τελικές, δείγμα του πόσο κακό παιχνίδι έγινε. Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, δυνατές μονομαχίες και πολλά νεύρα συντέλεσαν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία έγινε από τον ΠΑΟΚ, όταν ο Βλάνταν Ίβιτς εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα του Γκαρσία, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, το πλασέ του όμως ήταν απελπιστικό με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει αρκετά μέτρα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, και ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ, ο Δέλλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, βρέθηκε μόνος στην καρδιά της μικρής περιοχής του Κρέσιτς και με ωραία κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά απλά δε μπορούσε. Έπαιξε ανορθόδοξα με γιόμες από την άμυνα, ο Γκαρσία στο συγκεκριμένο ματς ήταν αρκετά κακός, κάνοντας πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου, (ο Ουρουγουανός έκανε ένα απ' τα χειρότερα παιχνίδια του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα), οι Σαλπιγγίδης και Βιειρίνια, που παίζαν στις μπάντες, ήταν εξαφανισμένοι, ο Μουσλίμοβιτς ήταν ο κλασσικός Μουσλίμοβιτς, ενώ κι οι αλλαγές του Κουτσιανικούλη και Τσουκαλά δε βοήθησαν καθόλου. Πάντως τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειξε λίγο ν' ανεβαίνει, ο αγώνας διεκόπη στο 65' όταν μια φωτοβολίδα που έπεσε απ' την θύρα 4, χτύπησε τον Σάχα στην πλάτη. Απ' την άλλη, η ΑΕΚ πέρα από την τύχη του να προηγηθεί απ' το πουθενά, είχε στις τάξεις της έναν εκπληκτικό Ντιόπ ο οποίος καθάριζε όλες τις στημένες φάσεις, αλλά κι έναν πολύ καλό Δέλλα που πέρα από το γκολ που πέτυχε, έσβησε στην κυριολεξία τον Μουσλίμοβιτς. Στο 89' μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές κι οι παίχτες της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στ' αποδυτήρια με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. Μετά από μισή ώρα οι παίχτες με τους διαιτητές ξαναβγήκαν στο γήπεδο κι ο Μάνταλος σφύριξε αυτόματα τη λήξη του αγώνα. Ετσι το παιχνίδι έληξε 0-1 με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το εισητήριο για τον τελικό, ενώ τους γηπεδούχους περιμένει βαριά καμπάνα.


Για τον ανεγκέφαλο που πέταξε τη φωτοβολίδα έχω να πω: Πρώτον δεν είναι ΠΑΟΚτσής γιατί όχι μόνο διέκοψε την αγωνιστική άνοδο της ομάδος του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά την ζημίωσε και οικονομικά καθώς η τιμωρία θεωρείται δεδομένη. Δεύτερον η ενέργεια του ήταν εγκληματική, καθώς έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του Σάχα. Τρίτον απ' τη στιγμή που δε θα τον τιμωρήσει το ελληνικό κράτος, ελπίζω τουλάχιστον να "τιμωρήθηκε" απ' τους ομοιδεάτες του.

Όσο γι' αυτούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πραγματικά δεν κατάλαβα το λόγο της κίνησης τους. Πρι από χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν τα ίδια και χειρότερα, όμως τότε είχαν αφορμή. Ποια ήταν αυτή; Η σφαγή απ' την διαιτησία. Ο Νίτσε έλεγε ότι ο άνθρωπος όταν αδικείται ή όταν νιώθει πως αδικείται αποκτά ζωώδη ένστικτα και παύει να συμπεριφέρεται ως άνθρωπος. Τώρα όμως; Η διαιτησία ήταν άψογη, άρα δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Θέλαν να δώσουν ένα μήνυμα στους παίχτες του ΠΑΟΚ, θέλαν να δώσουν ένα μήνυμα στον Ζαγοράκη, θέλαν να χτυπήσουν τους παίχτες της ΑΕΚ, θέλαν να ακολουθήσουν τη "μόδα" του Καραισκάκη, Καυταντζογλείου, Χαριλάου ή απλώς ήταν "μπερδεμένοι" όπως έλεγε παλιότερα ο Αναστασιάδης; Οι σεκιούριτοι έδειξαν γι' ακόμη μια φορά την ανικανότητά τους, ενώ αποδείχτηκε πως οι ποδοσφαιριστές πάνε να κάνουν τη δουλειά τους τελείως απροστάτευτοι. Υποθέτω πάντως ότι όλο το σκηνικό ήταν "φτιαχτό" από τους Παοκάρχες συνδεσμίτες για να διώξουν το αφεντικό το οποίο οι ίδιοι φέραν στον ΠΑΟΚ, δηλαδή τον Ζαγοράκη. Τα ίδια κάναν και το 1992 με την Παρί Σεν Ζερμέν, τα ίδια για να διώξουν τον Μπατατούδη, τα ίδια για να διώξουν τον Γούμενο όταν και έκαψαν την Τούμπα. Ο απλός κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απογοητευμένος με τη συμπεριφορά τους, υπάρχει διχόνοια και μετά από ένα διάλειμμα 3ετίας η ομάδα τους επέστρεψε στην αιώνια φαγομάρα. Όλη η θύρα 4 ήταν ένα πεδίο μάχης καθώς υπήρχαν τουλάχιστον 10 εστίες με "σούτια".

Στο άλλο παιχνίδι ο Ατρόμητος πήρε την ισοπαλία μέσα στον Βόλο από τον Ολυμπιακό, και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα πέρασε στον τελικό όπου και θ' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ

ΥΓ1: Κάποτε ο Αναστασιάδης είχε πει ότι ο ΠΑΟΚ δε θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν αλλάξει πόλη. Είχε κατηγορηθεί σφοδρά τότε, όμως τελικά φαίνεται πως είχε δίκιο...

ΥΓ2: Μετά απ' αυτά που έγιναν σε Τούμπα, Καραισκάκι και Χαριλάου έχω την αίσθηση πως το κράτος κι οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να λάβουν τα μέτρα τους. Δηλαδή να βάλουν κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο, ν' αυξήσουν τον (αστείο) σωματικό έλεγχο έξω απ' τα γήπεδα, να τοποθετήσουν εξιδεικευμένους σεκιούριτι (κι όχι σεκιούριτι συνδεσμίτες) με εκπαιδευμένους σκύλους. Διαφορετικά η μοναδική λύση που απομένει είναι τα ΜΑΤ (απεύχομαι ολοκληρωτικά να γίνει κάτι τέτοιο). Επιβεβλημένη είναι κι η εισαγωγή αλκοτέστ και ναρκοτέστ πριν από κάθε αγώνα, κατι τέτοιο φυσικά όμως είναι πρακτικά αδύνατο.

ΥΓ3: Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά νομίζω πως αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά γήπεδα είναι μόνο η αρχή, και δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτά που θα επακολουθήσουν. Η κοινωνία "βράζει", κι ο κόσμος όταν καταπιέζεται ξεσπά πάντα στον ίδιο χώρο, στο ποδόσφαιρο.

ΥΓ4: Αγωνιστικά πάντως νομίζω το 0-1 αδικεί τον ΠΑΟΚ και νομίζω πως το δικαιότερο ήταν να οδηγηθεί το ματς στην παράταση...

ΥΓ5: Όσο για τον Χάβο, ήταν τραγικός. Η ΑΕΚ έπαιζε με 2 στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ με 3 κι αυτός αντί να τον πιέσει ψηλά (όπως γνωρίζει κι ένα 5χρονο για το 4-4-2) περίμενε το αναπόφευκτο. Επίσης η ΑΕΚ έπαιζε με Δέλλα (1.96), Ντιόπ (1.92), Mατέος (1.87) κι αυτός έπαιζε με γιόμες για ποιόν; Τον Σαλπιγγίδη ή τον Βιειρίνια; Τέτοιο άναρχο ΠΑΟΚ του 2ου ημιχρόνου είχα πολλά χρόνια να δω.

ΥΓ6: Βιειρίνια όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες σ' ευχαριστούν πολύ (Ο νοών νοείτω)

ΥΓ7: Αχιλλέα μου που είναι τα 5 γκολ που μας υποσχέθηκες;


2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Malak...mena. O PAOK de thelei oute kainourgious paiktes oute allo proponiti. Metagrafi stous opadous tou xreiazetai...

NickTheGreek είπε...

ενα σχολιο εστω και μετα απο καιρο... Είναι κοινό μυστικό πως ο άνθρωπος που ξεφεύγει από όλους και φτάνει με ένα πυρσό στην φυσούνα του γηπέδου της Τούμπας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ είναι ο βαφτισιμιός του προέδρου του ΠΑΟΚ!Το φυσικό επακόλουθο της ιστορίας θα ήταν αυτός ο άνθρωπος να συλληφθεί,κάτι που όμως δεν έγινε για ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μεσολάβησε για να μην γίνει αυτό.
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons