Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Χθές είχα μια συζήτηση (παπαρολογία νομίζω πως ήταν ) αλλά μιλούσα με κάποιους από την ομάδα του e-diseis.com και κάπoιους γνωστούς .Η συζήτηση γινόταν γύρω από την καταστροφή του κόσμου το 2012 . Κάποιοι θα νομίζετε πως κάνω πλακά , κάποιοι άλλοι ωστόσο θα πάρουν το θέμα στα σοβαρά , οπότε και εγώ θέλω να εξηγήσω κάποια απλά πραγματάκια για να καταλάβουν όλοι για ποιον λόγο μιλάω περί παπαρολογίας .
Όλοι όσοι υποστήριξαν την άποψή περί καταστροφής το 2012 είχαν κάποια θέματα και επιχειρήματα τα οποία μου εξέθεσαν και θέλω να σας τα πω πριν προβώ σε αντιπαράθεση .

Σενάριο πρώτο : Ευθυγράμμιση πλανητών .Οκ όλοι νομίζω γνωρίζετε για πιο πράγμα μιλάμε . Όταν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος έρθουν σε μια ευθεία . Θα δεχόμουν αυτό το επιχείρημα αλλά έχοντας κάνει μια μικρή σχετικά έρευνα (καιρό πριν, όταν βγήκε η ομώνυμη ταινία στο Cinema, 2012) έμαθα πως η ευθυγράμμιση αυτή συμβαίνει ανά 26.000 χρόνια . Ξέρετε πόσα χρόνια ζωής έχει το σύμπαν μας περίπου ? 3.000.000.000 κάντε μια απλή διαίρεση και θα δείτε πως το ποσό των ευθυγραμμίσεων , είναι κάποιες χιλιάδες φορές . Θέλετε να μάθετε πόσοι πλανήτες χαθηκαν (από το δικό μας ηλιοσύστημα ) ?ΚΑΝΕΝΑΣ .(Θέλω να πω επίσης πως η επόμενη ευθυγράμμιση θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2040 )

Σενάριο δεύτερο : Εισερχόμενος κομήτης . Επίσης μιλάμε για μια γνωστή απειλή οι οποία έχει καταστρέψει όπως όλοι γνωρίζουμε τους δεινόσαυρους . Θα ήθελα λοιπόν να σας παραθέσω μια έρευνα που έπεσε στα χέρια μου αλλά δεν μπορώ λόγο της μορφής της στα αγγλικά να την παραθέσω . Είναι μια έρευνα την οποία όποιος θέλει μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα της NASA . Η Έρευνα αυτή μιλάει για κομήτες και εισερχόμενα αστέρια στον πλανήτη γη . Το κομμάτι που μας ενδιαφέρει είναι το εξής "Κανένας αστερισμός ή κομήτης δεν έχει την δυνατότητα , ούτε βλέπουμε πιθανολογικά να συγκρουσθεί με τον πλανήτη μας για τουλάχιστον 1.350 ακόμη χρόνια ,η αλήθεια ωστόσο είναι πως όντος κάποιοι κομήτες θα περάσουν κοντά απο την γη αλλά δεν κινδυνεύουμε λόγω της μικρής σχετικά βαρύτητας που ασκεί η γη πάνω τους . Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρουν μια ελαφριά τροχιά λόγο βαρύτητας της γης και να αλλάξει η πορεία τους κατά 0.001 μοίρες , η οποία αυτή αλλαγή θα τους κάνει απλά να στραφούν κάποια μέτρα πιο κοντά στον ήλιο όπου και υπολογίζουμε πως θα καταστραφούν " . Ωστόσο υπάρχει μια ακόμη πιο κινδυνολογική έρευνα , η οποία έρχεται από το κέντρο CERN και μιλάει για την ανάγκη μας να παρασκευάσουμε και να πυροδοτήσουμε κάποιες τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών στους εισερχόμενους κομήτες για την αλλαγή της πορείας τους .

Σενάριο τρίτο : Πλημμύρες . Οι πλημμύρες είναι κάτι το οποίο ακόμα και σήμερα υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι το τέλος αυτού του πλανήτη . Μια πλημμύρα είναι δυνατόν να πλήξει τον πλανήτη μας υπό διάφορες εκδοχές και ίσως να το κάνει , δεν έχει όμως την δύναμη να καταστρέψει τον πολιτισμό και τον πολιτισμένο κόσμο. Για ποιον λόγο ? Διότι πολύ απλά το φεγγάρι το οποίο ελέγχει τις παλίρροιες-πλημμύρες έχει ελεγχόμενη πορεία γύρω από τον πλανήτη μας και δεν πρόκειται να πλησιάσει ποτέ τόσο κοντά στην γη (βασίζομαι σε στοιχειά από πάρα πολλούς ειδικούς βλέπε nasa.gov κ.α ).(Ελεγχόμενη τροχιά εννοώντας πως γνωρίζουμε ήδη την πορεία που θα ακολουθήσει ).

Σενάριο τέταρτο : Καταστροφή . Αυτό το σενάριο βασίζετε απλά σε κάποιους υπολογισμούς οι οποίοι έγιναν από κάποιους ειδικούς(ντεμεκ ειδικους κατ' εμου) και μιλούν για την απλή καταστροφή και έκρηξη του πυρήνα της γης εκ των έσω . Το κατά πόσο θα έπαιρνα στα σοβαρά ένα τέτοιο σενάριο εξαρτάτε από το πόσες παραισθησιογώνες ουσίες θα είχα πάρει.

Αυτού που ήθελα να πω και δήλωσα είναι το εξής . Πρώτον το ημερολόγιο των MAYAS φίλοι μου δεν μιλάει για καμία επερχόμενη καταστροφή . Επειδή τυγχάνει να διάβασα μέρος της μετάφρασης αυτού μιλάει για κάποια απλά, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον πλανήτη . Η Νέα εποχή μπορεί να είναι μια νέα ανακάλυψη που θα συγκλονίσει τον κόσμο . Όπως πχ το νερό σαν καύσιμη ύλη , ή αλλαγή όλων των πηγών και μονάδων ενέργειας σε Αιολική , Ηλιακή και άλλα . Δεύτερον από το 1900 και μετά γνωρίζουμε τουλάχιστον άλλες 14 περιπτώσεις ανθρώπων ερευνητών και άλλα που μίλησαν για την καταστροφή του πλανήτη . Ένας συγκεκριμένος άνθρωπος το 1940 περίπου, ονόματι John Smith (αν δεν απατούμε ) πρόβλεψε τρεις φορές την καταστροφή του πλανήτη ,στην τρίτη φορά συγκεκριμένα αυτοκτόνησαν περίπου 1.600 άνθρωποι μαζί του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ . Αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι πως μετά το 2012 ένα νέο έτος το οποίο θα απέχει περίπου μια δεκαετία από τότε , θα ιδρυθεί για την καταστροφή του κόσμου . Αυτό που συμβαίνει πάντα δηλαδή . Απόσπαση της προσοχής μας από άλλα πιο σημαντικά ζητήματα . Έχω να πω το εξής και εδώ θα κλείσω . ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μην πιστέψετε σε αυτήν την παπαρολογία . Να μην γίνετε πρόβατα σε έναν ελεγχόμενο πλανήτη για άλλη μια φορά . Να μην ακούσετε αναφορές σε αρχαίους και μη πολιτισμούς οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν την δυνατότητα να επιζήσουν μέχρι σήμερα . Και το βασικότερο να ΜΗΝ ακούτε για τέτοια πράγματα χωρίς πρώτα να σας φερουν αποδεικτικά στοιχεία ή έστω ένα μέρος αυτών . Πίστευε και μη, ερεύνα ή Πίστευε , και μη ερεύνα εσύ αποφασίζεις .

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

οπως ειπες...το ημερολογιο των maya ειναι κυκλικο(απ οτι ειχα διαβασει) δεν μιλαει για τελος αλλα για καινουργια αρχη ή καλυτερα για αλλαγη,ισως ειναι μια αλλαγη τετοια που απλα θα ειναι το τελος του κοσμου που θεωρουμε δεδομενο
οπως και να εχει...θετικη σκεψη χωρις να επιρεαζομαστε απο παπαρολογιες

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά που γράφεις στο άρθρο σου φίλε μου αλλά υπάρχουν μερικές ανακρίβειες.

Σενάριο 1ο: Η ηλικία του σύμπαντος ειναι περίπου 13.000.000.000 χρόνια, η ηλικία του γαλαξία μας ειναι περίπου 9.000.000.000 και η ηλικία του ηλιακού συστήματος 4.500.000.000 χωρίς αυτό να σημαίνει οτί πριν απο 4,5 δις χρόνια εμφανίστηκε ο ήλιος και πλανήτες έτσι όπως τα γνωρίζουμε και τα αντιλαμβανόμαστε τώρα. Αυτή η ευθυγράμμηση συμβαίνει τα τελευταία 4,5 δις χρόνια και δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα του τη μπορεί να συμβεί παρα μόνο να κανουμε υποθέσεις.

Σενάριο 2ο: "Κανένας αστερισμός ή κομήτης δεν έχει την δυνατότητα , ούτε βλέπουμε πιθανολογικά να συγκρουσθεί με τον πλανήτη μας για τουλάχιστον 1.350 ακόμη χρόνια ,η αλήθεια ωστόσο είναι πως όντος κάποιοι κομήτες θα περάσουν κοντά απο την γη αλλά δεν κινδυνεύουμε λόγω της μικρής σχετικά βαρύτητας που ασκεί η γη πάνω τους . "

Επειδή διάβασες κάτι σε μια ερεύνα της ΝASA δεν παεί να πει οτι είναι σωστό. Για να σου δείξω πόσο λάθος ειναι θα σου παραθέσω δύο γεγονότα σχετικά με το θέμα που συνέβησαν στην 10 ετία που μας πέρασε.

1. 19 Ιουλίου 2009.

Στις 19 Ιουλίου 2009, ένα νέο μαύρο σημείο στο μέγεθος της γης ανακαλύφθηκε στο νότιο ημισφαίριο του Δία από έναν ερασιτέχνη αστρονόμο. Η θερμική υπέρυθρη ανάλυση έδειξε μεγάλη θερμότητα και η φασματοσκοπική ανάλυση ανίχνευσε αμμωνία. Οι επιστήμονες JPL (JET PROPULSION LABORATORY) επιβεβαίωσαν ότι ένα γεγονός πρόσκρουσης στην επιφάνεια του Δία είχε συμβέι, πιθανώς ένας μικρός άγνωστος κομήτης ή κάποιο παγωμένο σώμα.

7 Οκτωβρίου 2008.

Στις 06 Οκτωβρίου 2008 ο αστρονόμος Richard A. Kowalski ανακαλύπτει τον μετεωρίτη 2008TC3 ο οπόιος απεχεί απο την γη 20 ώρες και βρίσκεται σε τροχία προσκρουσής με γή. Ευτυχώς για όλους μας ο μετεωρίτης εξεράγει με το που εισήλθε στην ατμόσφαιρά της γής πάνω απο την έρημο του Σουδάν.

Που θέλω να καταλήξω. Η έρευνα της NASA σεβαστεί αλλά με τα μέσα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μπορούμε να παρατηρήσουμε ενα πολύ μικρό ποσοστό του ουρανού (1% αν δεν κάνω λάθος) οπότε δεν μπορούμε να ειμαστέ απόλυτος σίγουροι οτι για τα επόμενα 1400 χρόνια δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο.

Σενάριο 3ο. Προφανώς αναφέρεσε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στο λιώσιμο των πάγων. Συμφώνω μαζί σου αλλά οτι θα έχουμε πρόβλημα θα έχουμε καθώς τα 2/3 του συνολικού πληθύσμου της γής ζούνε σε παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχέια που υπάρχουν διαθέσιμα υπολογίζετε οτι μέχρι το 2100 η στάθμη των υδάτων θα έχει ανέβει κατα 1,5 μέτρο με αποτέλεσμα 634.000.000 άνθρωποι να χρειαστεί να μετεγγατασταθούν και μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο η Νεά Υόρκη και η Σανγκάη να ξοδέψουν δισεκατομμύρια σε αντιπλημμυρικά έργα.

Σενάριο 4ο: Απλά "Φαντασία μου πλανέυτρα είσαι η ποίο μεγάλη ψεύτρα"

Rein.

ΥΣ. Συγνώμη για το μέγεθος του comment.

Siciliano είπε...

Φίλε Rein
Περί του πρώτου σκέλους σε ευχαριστώ που με διόρθωσες με τα έτη αλλά πάλι , ευθυγραμμίσεις πλανητών έχουν γίνει χιλιάδες . Περί του επομένου σκέλους αυτά τα περιστατικά έγιναν γνωστά,(μπορεί να υπήρχαν και άλλα) απλά αν δεν κάνω λάθος για τον μετεωρίτη στο Σουδάν η NASA δήλωσε πως δεν διατρέχαμε κανέναν κίνδυνο (μπορεί να το λέγαν για να καλύψουν το λάθος τους ) απλά για το ποσοστό επειδή μόλις το κοίταξα ελέγχουμε 1,8 % του ουρανού . Περί πλημμυρών δεν νομίζω να καταστρέψουν των πλανήτη ούτε τα δις που πρέπει να ξοδευτούν πρέπει να μπουν πάνω έστω και απο μια ανθρώπινη ζωή . Όσο για το μέγεθος του comment χαιρόμαστε να βλέπουμε πως ασχολείστε σοβαρά με κάποια ζητήματα σαν αυτό οπότε δεν μας ενοχλεί .

Ανώνυμος είπε...

1. Όπως ξεκαθάρισα και στο comment ναι συμβαίνουν ανα 26.000 χρόνια. Τελευταία φορά που συνέβη κατί τετοίο σαν είδος ζούσαμε ακόμα μέσα σε σπηλιές και κυνηγούσαμε μαμούθ. Δεν ξέρουμε αν και ποίο θα είναι το αντίκτιπο ενός τέτοιου περιστατικού στις ζωές μας

2. Για το περιστατικό στον Δια δεν θα μιλήσω γιατι απλά δεν εχουμέ την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβη παρα μόνο ενδέιξεις. Για το περιστατικό στο Σουδάν ο μετεωρίτης ανακαλύφθηκε 20 ωρές πριν την πρόσκρουση του στην ατμόσφαιρα της γης πράγμα που σημαίνει οτι δεν ξέραμε μέχρι εκείνη τη στιγμή οτι ένας μετεωρίτης μήκους 4m και πλάτους 1,5m και βάρους 80 τόννων κατευθηνόταν πάνω μας. Οσο για την ανακοίνωση της NASA έγινε αφότου ανέλυσαν τη δομή του και βγήκε το συμπέρασμα πως δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο.

3. Οι αριθμοί που ανέφερα ειναι το αισιόδοξο μοντέλο προβλέψεων. Θέλω απλα να κάτσεις και να υπολογίσεις το κόστος μετεγγατάστασης 600 εκατομμυρίων προσφύγων. Πληροφοριακά το απαισιόδοξο μοντέλο προβλέπει άυξηση του ύψους της στάθμης των νερών κατά 10m. Φίλε Siciliano βάλτα κάτω και σκέψου. Αν δηλαδή η αναγκαστηκή μετακίνηση 600.000.000 ανθρώπων δεν είναι καταστροφή τότε τη στο διάολο ειναι?

Rein.

Siciliano είπε...

Μια μετακίνηση πληθυσμού ουδέποτε θα την χαρακτήριζα καταστροφή με την έννοια που θέλουν να μας περάσουν μέσα άπω την καταστροφολογία τους . Θα έχει ένα τρομακτικό αντίκτυπο και θα αλλάξει κοινωνίες, βεβαίως, αλλά δεν θα θεωρηθεί καταστροφή .

Ανώνυμος είπε...

Μη χαλάς, Φίλε μου την… «Συνταγή»!!! Οι Σουλτάνοι, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία , λέγανε: «μια Γυναίκα, Πρόβλημα. Πολλές Γυναίκες… Ευλογία!!!! ΄Ετσι & δω μια Ζωή, μια «φαντασίωση» (???), πρόβλημα – σχιζοφρένεια!!! Πολλές «φαντασιώσεις» , έχουμε & κάτι να …την…παίζουμε… την «κολοκυθιά». Πίνεις ρε αδερφέ μου & την φραππεδάρα σου, τρως τη σύνταξη ή την ένίσχυση», από κάθε «βολικό αρωγό» του περιβάλλοντος σου, έχοντας & ήσυχη τη «συνείδησή» σου, που δεν κάνεις «απολύτως τίποτα» (κάαααααααθεσαι!!!), αφού έτσι & αλλοιώς , λες, εδώ έχουμε κοτζάμ … 2012…. μπροστά μας!! Τέλος!!! Μάγκες, Τέλος, γι΄αυτό κι εγώ δεν «φτιάχνω τίποτα» , όλο & κάποιο θύμα, τμήμα, ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση), «θα καθίσει», σε κάποια «κλαδική» του μέλλοντος θα βγει, σε κάποιο «Κόμμα» , θα προσφέρω το «σοβαροφανές» τίποτά μου, & θάχει & συσσίτια ο Δήμαρχος κά.!!!! Και πουλάει, παναθεμάτο!!! Πολύ πουλάει ΄Αντε & μη μας …ακούσει & κανένα νεφελίμ ή ελοχίμ & «καλή …ψαριά» !!! Α & μην ξεχάσεις να κάνεις ,όσα περισσότερα «δάνεια» μπορέσεις, μιας & δεν πρόκειται,….να προφτάσεις να «γυρίσεις» φράγκο. Μόνο θυμίσου να στείλεις τον λογαριασμό σε όλους εκείνους τους…βαθυστόχαστους αναλυτές, «συνομωσιολόγους & καταστροφολόγους»(παπαρολόγους, κατ΄εσένα), που είναι & πολλοί & αρκετοί… ευκατάσταστοι &….ευυπόληπτοι …!!!! Ε μην ξεχνάς & το σπουδαιότερο, ότι είναι & θρίλλερ θέμα για συζήτηση, όταν βαριέσαι & δεν έχεις τίποτα ….ανακουφιστικό… να πεις στην παρέα, αργά το βράδυ !!!! Που ξέρεις μπορεί να σου καθήσει & κανένα….»Τέθερ» !!!! (τι είναι αθυτό ρώτα τους Αστροναύτες της NASA που την πας κι όλας απ΄ότι φαίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Moy aresei i idea oti se ena xrono den tha yparxoyme!Tzampa spame ta kefalia mas poy tha broyme ta 50 dis.
Sykentotheeeeeeeeeeeite !!!

sixtypounder είπε...

Αλήθεια χέρομαι που υπαρχουν αθρώποι που συζητάνε τετοιού ειδούς θεμάτα και γενικά ασχολούντε,γιατι οσο περνανε τα χρονια ο κοσμος ξεχνάει,και δεν ασχολείται, παρα μονο για την καθημερινότητα,βλέπεις είναι πολύ ποιο σημαντικό να κοιτάω το της πρώην μου για να δω αν έχει σχέσεις με αλλον ή να κάτσω και να κουτσομπολέψω για το τι έκανε ο ταδε ή η τάδε χθες ,προχτες κτλπ.(μεταφορικα μιλώντας πάντα ενα-δυο παραδειγμα και δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες).

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons