Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Πριν λίγες μόλις μέρες ανέβασα ένα κείμενο για το πως τα ΜΜΕ χειραγωγούν τον κόσμο που δυστυχώς ή ευτυχώς με όλα αυτά  που συμβαίνουν αναγκάζετε να τα παρακολουθεί.
Ένας από τους οποίους ήτανε (και πρώτος μάλιστα) Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ από τα σημαντικά προβλήματα και τις...
αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Θα θέσω ως παράδειγμα τις "φυσικές" καταστροφές στην Ιαπωνία σε έναντι των ανθρώπινων καταστροφών στην Λιβύη, την "οικονομική κρίση" και την ανεπτυγμένη ανεργία τον τελευταίων χρόνων.

Όπως προείπα η Στρατηγική της απόσπασης της προσοχής από μείζων ζητημάτων γίνετε φυσικά και με απώτερο σκοπό την έλλειψη γνώσεων του κοινού σε θέματα οικονομικά, πολιτικά, διεθνή, τεχνολογικά και στην τελική κυβερνητικά.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

Απο την αρχή αυτού του πολέμου τα ξένα και τα Ελληνικά ΜΜΕ μας λένε ότι ο Καντάφι... ,αυτό το ρεμάλι ο σφαγέας αθώων ανθρώπων, κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής, πυραύλους εξελιγμένους, εξοπλισμένους για καταστροφή αέρα, θάλασσας και γης.
Πυραύλους που φτάνουν μέχρι και την αυλόπορτα του σπιτιού μας και όχι μόνο.
Ο Καντάφι έχει πυρηνικά, έχει στρατό, έχει την απόλυτη δύναμη.

Α... πού και πού ακούμε και την λέξη πετρέλαια. Όπως λέω εγώ τώρα ακούγαμε και για Ιράκ, Ιράν και λοιπές χώρες... "βαριά οπλισμένες" και επικίνδυνες για όλους.

Παρεμπιπτόντως μια ερώτηση που ήθελα να κάνω εδώ και μέρες ( από τότε που είδα τα μοντέλα της Reuters με τους πυραύλους και τα όπλα μαζικής καταστροφής ).

Γιατί ο Καντάφι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμα ? Περιμένει ίσως να μπούνε περισσότεροι στην Λιβύη?

Αφού έχει ανεπτυγμένα αντιαεροπορικό συστήματα γιατί δεν έχει ρίξει κάποιο από τα αεροπλάνα "μας" που τυγχάνει να βομβαρδίζουν εδώ και 5 μέρες σπίτια και νοσοκομεία που έχει καταλάβει ο στρατός του Καντάφι?

Δεν θέλω φυσικά να παρεξηγηθώ είμαι κάθετος στο ότι ο Καντάφι πρέπει να παραδώσει την κυβέρνηση σε άλλα μέλη του Λιβυκού πληθυσμού και όχι σε Αμερικάνους, Γάλλους, Γερμανούς...

Βασικά θέλοντας να καταλήξω μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας γεμίσουν τα μυαλά με αέρα. Στην προκειμένη περίπτωση αυτά ρίχνουν το φως σε ένα μέρος και αφού όλοι μας μαζευτούμε εκεί στο σκοτάδι γίνονται πράγματα που αφορούν όλους μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons