Σάββατο, Μαρτίου 12, 2011

Το twitter και η FTC παίρνουν θέση στις καταγγελίες για ελλειπή προστασία προσωπικών δεδομένων.



Το twitter είχε επιβεβαιώσει τους χρήστες του για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους... αλλά οι hackers είχαν άλλη γνώμη.

Συγκεκριμένα, η FTC(Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) ισχυρίστηκε ότι λόγω των «σοβαρών προβλημάτων» στον τομέα της ασφάλειας, οι hackers πήραν τον "παράνομο έλεγχο του Twitter", συμπεριλαμβανομένων τόσο την πρόσβαση σε μη δημόσιες πληροφορίες των χρηστών και tweets τα οποία οι χρήστες είχαν επιλέξει να είναι ιδιωτικά, και τη δυνατότητα να στέλνουν ψεύτικα tweets από κάθε λογαριασμό. (μη δημόσιες πληροφορίες για το χρήστη περιλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις IP και προσωπικά μηνύματα.)

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ο χάκερ απέκτησε τον έλεγχο του Twitter σε δύο περιόδους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2009. Και σήμερα, μετά από πολλούς μήνες εξέτασης, η FTC και το Twitter ήρθε σε συμφωνία για το συμβάν. Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, "Το Twitter θα αποκλειστεί για 20 χρόνια για παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τον βαθμό στον οποίο προστατεύει την ασφάλεια, προστασία της ιδιωτικής ζωής, και την εμπιστευτικότητα των χρηστών". Επίσης, η εταιρεία πρέπει να «καθιερώσει και να διατηρεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλειας των πληροφοριών, το οποίο θα αξιολογείται από έναν ανεξάρτητο ελεγκτή κάθε δύο χρόνια για τα υπόλοιπα 10 χρόνια."

Οι διεύθυνση του Twitter παραδέχεται επισήμως ότι δεν υπήρχαν παρανομίες από την πλευρά τους, αλλά απέτυχαν να ανταποκριθούν στους όρους του διακανονισμού ασφαλείας που θα μπορούσε να τους κοστίσει μέχρι και $ 16.000 ανά παράβαση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons