Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

Οι βουλευτές δωρίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους!


Σε μία χώρα που καθημερινά βυθίζεται στα σκάνδαλα και τη διαφθορά, η είδηση αυτή μοιάζει σαν όαση! Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην ελληνική βουλή, οι έλληνες βουλευτές έλαβανμε απόλυτη πλειοψηφία την πιο γενναία απόφαση που έχει ψηφιστεί ποτέ: να δωρίσουν τους μισθούς αλλά και τις συντάξεις τους...


προκειμένου να συνεισφέρουν εμπράκτως στην τραγική οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα! Σύμφωνα με την τροπολογία που πέρασε χθες αργά το βράδυ, οι βουλευτές των οποίων η ακίνητη περιουσία και οι καταθέσεις, ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, θα δωρίζουν ολόκληρη την βουλευτική αποζημίωση και σύνταξη, σε ένα ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, θα συνεισφέρουν ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημά τους, ένα μέρος του μισθού τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε να καταργηθούν εντελώς οι αμοιβές για επιτροπές καθώς και κάθε είδος φοροαπαλλαγής που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους 300 της ελληνικής Βουλής. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται στον ειδικό λογαριασμό, θα διατίθενται για νέους ανέργους, άπορες οικογένειες, άρρωστα παιδιά κλπ.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να αποδείξει εμπράκτως - για πρώτη φορά- ότι οι Έλληνες βουλευτές συνειδητοποιούν πως σε μία χώρα όπου όλα αλλάζουν και οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, οι πολιτικοί δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της προ ΔΝΤ Ελλάδας! Επιτέλους, ένα "φως" στο σκοτάδι και την σαπίλα του πολιτικού μας συστήματος!
του Κώστα Χαρδαβέλλα

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μπα 1η Απριλίου σήμερα δικέ μου.

Rein.

Unknown είπε...

nai h alitheia einai oti moiazei me psema :S krima... tha eitane poli oraio.

Elpizo o Xardavellas na min einai plakatsis... :(

Ανώνυμος είπε...

Λες εεεεε???

Ανώνυμος είπε...

kala kala.edw an ginei mia meiwsi ston mistho tous pame gia epanastasi kai eseis lete na katargithoun teleiws?yparxei kai to asymbibasto,opote efoson den tous afinoun na doulepsoun ektos vouli,prepei na tous plirwneis. 1 apriliou

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons