Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

ΜΑΣΟΝΙΑ . ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ ?



Η Μασονία είναι ένα μέρος του κόσμου μας που λίγοι ψάχνουν , λίγοι βρίσκουν και πολλοί λιγότεροι κατανοούν . Ωστόσο αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ευάλωτους και κατά συνέπεια ένα από τα ποιο γνωστά πιο πολυσυζητημένα και πιο μυστήρια θέματα του κόσμου μας .

Η ιστορία της Μασονίας : Οι πρώτοι Μασόνοι ιστορικά άρχισαν να "φαίνονται" στον κόσμο ιστορικά από περίπου τα τέλη του 16ου αιώνα . Οι πρώτοι Μασόνοι ήταν κάποιοι λαξευτές πέτρας . Κάτι ανάμεσα στον σημερινό γλύπτη και μαρμαρά καθώς αναλάμβαναν πολλών ειδών δουλειές . Ο Μύθος λέει πως η ιστορία τους άρχισε όταν κάποιος από τους "μαρμαράδες" πληρώθηκε με κάποια έγγραφα τα οποία (ακολουθώντας τον μύθο πάντα) είχαν κρυμένα κάποια μυστικά . Μυστικά τα οποία αν και εφόσον γινόντουσαν γνωστά στο ευρύ κοινό θα επέφεραν μια τεράστια και τρομακτική αλλαγή των πραγμάτων γύρω τους . Ο συγκεκριμένος ωστόσο κύριος λέγεται πως ίδρυσε μια μασονική στοά στην οποία μπορούσε να παρευρεθεί ο καθένας ικανός να βρει τις διασκορπισμένες πληροφορίες σε διάφορα σημεία του Λονδίνου (διότι εκεί βρέθηκαν αυτά τα έγγραφα τα οποία αγνοούμε μέχρι σήμερα , ακόμα και την ύπαρξή τους) . Ο Στόχος του συγκεκριμένου ανθρώπου του οποίου το όνομα έχει χαθεί στην ιστορία καθώς όλοι οι Μασόνοι των αποκαλούσαν απλά δάσκαλο , ήταν να αποκαλύψει την αλήθεια μονάχα στους πιο ικανούς . Μερικοί ωστόσο από τους επόμενους "Δασκάλους" έχουν γίνει στις ημέρες μας γνωστοί , καθώς ο Μασόνος ποτέ δεν κρύβει την Μασονία απλά κρύβει τα μυστικά της . Κάποιοι από αυτούς ωστόσο υπήρξαν και ορόσημα στην ιστορία της ανθρωπότητας . Όπως οι George Washington , Brumidi (γνωστός και ως ο Michelangelo της Αμερικής ), Ben franklin , Robert Fulton , Samuel Morse και μεταξύ τους πολλοί άλλοι . Πολλοί θα νομίζετε πως κάνω απλά μια ιστορική αναφορά σε Αμερικάνους , κάτι το οποίο θέλω να νομίζετε .

Αμερική , η γη της επαγγελίας : Για όσους δεν γνωρίζετε η γη της επαγγελίας ήταν το μέρος το οποίο έταξε ο Θεός στους Εβραίους για να φύγουν από την Αίγυπτο . Αυτή η ιστορία επαναλήφθηκε όταν οι πρώτοι Ισπανοί, Άγγλοι και Πορτογάλοι ξεκίνησαν για την Αμερική . Εκεί οι Ελευθεροτέκτωνες όπως αποκαλούνται οι Μασόνοι είδαν ένα μέλλον και ένα όραμα για έναν κόσμο χωρίς την επιβολή καμίας θρησκείας . Την ουτοπία της ανεξιθρησκίας αν θέλετε . Η αλήθεια είναι πως με το πέρασμα των χρόνων οι Ελευθερωτέκτωνες απέκτησαν μεγάλο πλούτο , καθώς βοηθούσαν ο ένας τον άλλο με οποιοδήποτε κόστος . Η αρχή την οποία έκαναν στην Αμερική , ήταν με την χρηματοδότηση πολλών μεγάλων έργων όπως πχ την Rotunda το Καπιτώλιο και πολλά αλλά . Με την διαφορά ότι οι ίδιοι απλά χρηματοδοτούσαν τον εαυτό τους στο να φτιάξουν τα κτήρια αυτά . Φτιάχνοντας τα κτήρια τους οι ίδιοι , μπορούσαν να απεικονίσουν και να συμβολίσουν ότι θέλανε . Το βλέπουμε αυτό σε πολλά κτήρια της πρωτεύουσας της Αμερικής τα οποία έχουν κάποια σύμβολα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον Τεκτονισμό . Αυτά ήταν και ο βασικός τους σκοπός , να κάνουν τους ποιο ικανούς να πλησιάσουν κοντά τους και να τους συμπεριλάβουν στο τάγμα τους , δείχνοντας τους τον δρόμο μέσω πολυσύχναστων κτηρίων .

Η Ιεραρχία : Το τάγμα των Μασόνων έχει 33 βαθμίδες οι οποίες μπορούμε να τις φανταστούμε σαν κύκλους μέσα σε κύκλους . Ο κάθε ένας από αυτούς τους κύκλους πρέπει να κλείσει και για να περάσεις στον επόμενο . Οι "νέοι" οι οποίοι περιπλανιόνταν έχοντας την ελπίδα να βρουν κάποιον Τέκτονα ώστε να τους μύησή στα μυστικά , ήταν άπειροι και οι περισσότεροι από αυτούς παρέμεναν στο πρώτο επίπεδό για πολύ καιρό καθώς έπρεπε να βρουν από μόνοι τους το τι θα κάνουν για να περάσουν στον επόμενο κύκλο . Υπήρχαν ωστόσο και εξαιρέσεις . Όταν οι άνθρωποι του 33 κύκλου έβλεπαν την εξυπνάδα και την θέληση για μεταλαμπάδευση των γνώσεων κάποιον ανθρώπων , τους έστελναν ένα μήνυμα το οποίο έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουν για να εισέλθουν στον Μασονικό κύκλο . Σύνηθες ήταν η αποστολή του "Χεριού των Μυστηρίων" , Ένα χέρι το οποίο όποιος το λάμβανε και εισέρχονταν στην Στοά έμπαινε στην 30 βαθμίδα . Γνωστό έχει γίνει πως ο Alexander Graham Bell ήταν από τους ανθρώπους που τους απεστάλη το συγκεκριμένο χέρι . Το οποίο όπως λένε οι φήμες , ήταν ένα ανθρώπινο χέρι φτιαγμένο συνήθως από πέτρα στου οποίου τις άκρες των δαχτύλων υπήρχαν 5 μικρά "ΤΑΤΟΟ" τα οποία ήταν , Μια κορώνα , ένα αστέρι , ένας ήλιος , μια καμπάνα και ένα κλειδί . Ο συμβολισμός του κάθε σήματος παραμένει άγνωστος μέχρι σήμερα .

Το όνειρο : Το όνειρο της Μασονίας για κάποιους είναι τα χρήματα , αυτοί οι κάποιοι συνήθως παραμένουν στις χαμηλότερες βαθμίδες της ιεραρχίας . Το όνειρο κάποιον άλλων ωστόσο είναι πιο Ουτοπικό . Η Ουτοπία του Μασόνου είναι πως όλος ο κόσμος κάποια μέρα θα μάθει να διαχειρίζεται πλήρως των εγκέφαλο του και μόνο τότε θα αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά των Μασόνων . Κάποιοι ωστόσο από αυτούς επιμένουν πως αυτό δεν πρέπει ποτέ να γίνει , διότι αυτή η γνώση είναι κάτι το οποίο πρέπει να παραμείνει κρυφό από ανθρώπους που δεν θα το διαχειριστούν σωστά .

Νοητική Φυσική : Ένας τομέας της Μασονίας αφορά και την Νοητική φυσική . Είναι ο τομέας ο οποίος πιστεύετε πως αποκαλύπτετε μόνο στα υψηλόβαθμα στελέχη του τάγματος (σε όλο του το μεγαλείο) διότι διδάσκει πλήρως την χρήση του εγκέφαλου . Πειράματα τα οποία λέγονται πως γίνονται είναι πολλά . Για να δώσω ωστόσο ένα παράδειγμα θα πω ένα απλό μικρό πείραμα το όποιο είναι το πιο διαδεδομένο . Έχοντας ρίξει ένα ποτήρι νερό σε μια επιφάνεια , λέγετε πως αυτό θα πάρει κάποια σχήματα και θα παγώσει με ανόμια σχεδία και έχοντας τραχιά επιφάνεια . Ωστόσο με την Νοητική φυσική λέγετε πως αν την ώρα που παγώνει το νερό , στείλουμε κάποια εγκεφαλικά μηνύματα στο νερό τα οποία μας προσφέρουν , ευφορία και αγάπη συνήθως , το νερό θα πάρει σχήματα λεία και πολλές φορές τα επιθυμητά σχήματα του εγκέφαλου μας . Αυτό δηλαδή που θέλουμε να δούμε να γίνετε από το νερό .

Η θρησκεία : Οι Μασόνοι δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη θρησκεία ούτε και γνωρίζουμε κάτι γύρω από το τι πιστεύουν οι περισσότεροι από αυτούς . Αυτό το οποίο μετράει ωστόσο είναι πως ο κάθε Μασόνος έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε οτιδήποτε θέλει , απλά , περί των συζητήσεων ανάμεσα τους και γενικά συζητήσεων δεν τους επιτρέπετε να μιλούν για θρησκεία . Ο Λόγος ίσως είναι πως το μέρος των Ουτοπιστών Μασόνων είναι στην πλειοψηφία τους θεοσεβούμενοι απλά όχι Χριστιανοί , Σατανιστές , Προτεστάντες και τα λοιπά . Η Θρησκεία τους πιστεύετε πως αποτελεί δικαίωμα του κάθε Μασόνου να παραμένει κρυφή και να μην γίνετε γνωστή στους ευρύτερους κύκλους . Ωστόσο υπάρχουν και οι μελετητές οι οποίοι λένε , λόγο των πολλών συμβόλων τους και γενικά σημεία αναφοράς τους , πως οι Μασόνοι έχουν και ένα μέρος αρχαιολατριών , οι οποίοι πιστεύουν σε κάποιες νεκρές θρησκείες .

Η Προσευχή : Οι Μασόνοι δεν έχουν κάποιο είδος προσευχής το οποίο να τους κάνει ξεχωριστούς ανάμεσα σε κάποια είδη θρησκειών . Ωστόσο υπάρχει μια τελετή η οποία πρέπει να τηρείτε από κάθε Μασόνο , οι οποία τον θέλει να κάνει ένα είδος διαλογισμού , σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο , ο οποίος αποκαλείτε "Κάμαρα της Αντανάκλασης" . Ο χώρος αυτός περιέχει . Ένα μικρό βάζο με αλάτι στα δεξιά , ένα άλλο μικρό βάζο με θειάφι στα αριστερά , ένα λευκό χαρτί , δυο κόκαλα από περικνημίδες ανθρώπου ένα κρανίο ανθρώπου (τοποθετημένα ακριβώς όπως τις πειρατικές σημαίες) και ένα κερί . Επίσης συνηθίζεται στους τοίχους να αναγράφετε η λέξη V.I.T.R.I.O.L οι οποία μας παραπέμπει στο βιτριόλι , αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο . Η Λέξη αυτή είναι ένα ακρώνυμο της φράσης "Visita Interiora Terrae , Rectificando Invenies occultum Lapidem" . Σε μια ελεύθερη μετάφραση έχει ως εξής "Επισκεφθείτε το εσωτερικό της γης και από την διόρθωση θα βρείτε την κρυμμένη πέτρα" . Η λέξη διόρθωση λέγετε πως χρησιμοποιήτε για την ψυχική διόρθωση . Το εσωτερικό της γης διότι συνήθως αυτή η "Κάμαρα" βρίσκετε σε κάποιο υπόγειο . Η κριμένη πέτρα ωστόσο παραμένει άγνωστο σημείο , απλώς κάποιοι ισχυρίζονται πως μιλάει για ένα μυστικό των Μασόνων .

Περί χρημάτων : Όπως ανέφερα και πριν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βγάλουν χρήματα από την είσοδο τους στην Στοά . Όλοι αυτοί παραμένουν ωστόσο στις χαμηλές βαθμίδες και δεν φτάνουν στα ανώτερα επίπεδα τα οποία λέγετε πως έχουν πολλά μυστικά . Οι άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν στα ψηλότερα επίπεδα έχουν ένα καλό . Για να ολοκληρωθούν οι 2 τελευταίοι κύκλοι πρέπει ο Μασόνος να δείξει καλοσύνη για των συνάνθρωπο του . Για αυτόν τον λόγo οι περισσότεροι Μασόνοι υψηλού επιπέδου είναι πλούσιοι και παραπλανάται ο κόσμος . Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί πραγματοποιούν τεράστιες δωρεές σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα για να αποκτήσουν την υπέρτατη γνώση όπως λέγετε .

Περί συνωμοσιών : Ο Μασονικός χώρος έχει στοχοποιηθεί άπειρες φορές λόγο της ιδιαιτερότητας του να μην απαντά . Έχετε ακούσει ποτέ Μασόνο να απαντάει σε συκοφαντίες ; Εγώ προσωπικά όχι και αυτό το κρατάω πάντα στην άκρη του μυαλού μου . Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν απαντούν σε οποιοδήποτε σχόλιο γίνετε εναντίων τους και για αυτόν τον λόγο έχουν αποτελέσει τον εύκολο στόχο καθενός ο οποίος θέλει κάπου να στρέψει τα πυρά του .


Oνόματα των μασόνων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας:
* Ανδρέας (πρίγκιπας, απελάθηκε από τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922),
* Βασίλειος Γ & acute; (οικουμενικός πατριάρχης)
* Βενέδικτος (πατριάρχης Ιεροσολύμων, κατά κόσμον Παπαδόπουλος Βασίλειος)
* Βενιζέλος Ελευθέριος (πρωθυπουργός)
* Γεώργιος B´ (βασιλιάς)
* Γούναρης Δημήτριος (πρωθυπουργός)
* Θεοτόκης Ιωάννης (Τζον) (πρωθυπουργός)
* Θεοτόκης Γεώργιος (πρωθυπουργός)
* Ιωακείμ Γ´ (οικουμενικός πατριάρχης)
* Καλογερόπουλος Νικόλαος (πρωθυπουργός),
* Καποδίστριας Ιωάννης (πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας),
* Κροκιδάς Σωτήριος (πρωθυπουργός),
* Λογοθετόπουλος Κων. (πρωθυπουργός),
* Μελέτιος B´ (αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,
* Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Οικουμενικός Πατριάρχης - κατά κόσμον Εμμ. Μεταξάκης),
* Μεταξάς Ιωάννης (πρωθυπουργός),
* Παπαναστασίου Αλέξανδρος (πρωθυπουργός),
* Πιπινέλης Παναγιώτης (πρωθυπουργός),
* Σοφούλης Θεμιστοκλής (πρωθυπουργός),
* Στράτος Νικόλαος (πρωθυπουργός),
* Φώτιος (πατριάρχης Αλεξανδρείας - κατά κόσμον Πέρογλου Γεώργιος),
* Χριστόφορος (πρίγκιπας),
* Χρύσανθος (μητροπολίτης Τραπεζούντος και στη συνέχεια αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος - κατά κόσμον Φιλιππίδης Χαρίλαος).
* Αγγελόπουλος Γεώργιος (καθηγητής),
* Αγγελόπουλος Κων. (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπουργός),
* Αδαμαντίου Αδάμ (καθηγητής),
* Αθανασιάδης Κων. (καθηγητής),
* Αθηνογένης Αντώνιος (υπουργός),
* Αλεξανδρής Κων. (ναύαρχος, υπουργός),
* Αναγνωστόπουλος Ανδρ. (καθηγητής),
* Αναγνωστόπουλος Γεώργ. (καθηγητής),
* Ανδρεάδης Ανδρέας (ακαδημαϊκός),
* Αντωνόπουλος Σπήλιος (υπουργός, μέλος του Διευθυντηρίου το 1863),
* Αντωνόπουλος Σπυρίδων (υπουργός),
* Αξελός Ηρακλής (υποστράτηγος),
* Αραβαντινός Αναστάσιος (καθηγητής),
* Αραβαντινός Κων. (καθηγητής),
* Αραβαντινός Σπυρίδων (υπουργός).
* Βαρούνης Θεόδωρος (καθηγητής),
* Βανδώρος Παναγιώτης (υποναύαρχος),
* Βάρβογλης Νικόλαος (υποστράτηγος),
* Βελιανίτης Θεόδωρος (υπουργός),
* Βέρροιος Μιχαήλ (καθηγητής),
* Βλησίδης Θρασύβουλος (καθηγητής, αντιπρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας),
* Βότσης Νικόλαος (ναύαρχος),
* Βράιλας Αρμένης (πρόεδρος Ιονίου Βουλής)
* Γαλανός Σπυρίδων (καθηγητής),
* Γεννατάς Πέτρος (υπουργός),
* Γεωργαλάς K. Γεώργιος (καθηγητής),
* Γεωργαντάς Αχιλλεύς (καθηγητής),
* Γιανναράς Ευάγγελος (καθηγητής),
* Γουναράκης Νικόλαος (υπουργός),
* Γεννάδης Στέφανος (στρατηγός),
* Γενησαρλής Νικόλαος (στρατηγός),
* Γιαννηκώστας Νικ. (στρατηγός, βουλευτής),
* Γρυπάρης Χρήστος (υποστράτηγος). Δαγκλής Παναγιώτης (στρατηγός, υπουργός),
* Δαμασκηνός Νικόλαος (καθηγητής),
* Δαμιανός Αντώνιος (υπουργός),
* Δημαράς Νικόλαος (καθηγητής),
* Διαπούλης Χαράλαμπος (καθηγητής),
* Διγενής Κίμων (στρατηγός),
* Δίγκας Δημήτριος (μακεδονομάχος, υπουργός),
* Διδαχός Γεώργιος (υπουργός),
* Δουρέντης Ιωάννης (υπουργός),
* Δουρούτης Αθανάσιος (βιομήχανος, τραπεζίτης),
* Δούσμανης Βίκτωρ (στρατηγός),
* Εμμανουήλ Εμμανουήλ (καθηγητής),
* Ευλάμπιος Μιχαήλ (υπουργός).
* Ζαβιτσιάνος Κων. (υπουργός, διοικητής Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος),
* Ζαλοκώστας Ευγένιος (διπλωμάτης, υπουργός),
* Ζάννας Αλέξανδρος (υπουργός, συγγραφέας)
* Θεοτόκης Νικόλαος (υπουργός),
* Θεοτόκης Σπυρίδων (υπουργός)
* Ιατρίδης Βασίλειος (καθηγητής),
* Ιωαννίδης Περικλής (ναύαρχος)
* Καζάζης Νεοκλής (καθηγητής),
* Κάλευρας Δημήτριος (καθηγητής),
* Καλιτσουνάκης Δημήτριος (καθηγητής, υπουργός),
* Καλομενόπουλος Νικόλαος (στρατηγός Νίδας, μακεδονομάχος),
* Καμπούρογλους Δημήτριος (ιστορικός, ακαδημαϊκός),
* Κανελλόπουλος Ευθύμιος (υπουργός),
* Καραϊσκάκης Σπυρίδων (στρατηγός),
* Καραπαναγιώτης Απόστ. (καθηγητής),
* Καρβούνης Νικόλαος (υπουργός),
* Κατσαφάδος Γεώργιος (γιατρός, υφυπουργός),
* Κατσιμήτρος Χαράλαμπος (στρατηγός),
* Κολοκοτρώνης Θεόδωρος (αρχιστράτηγος, μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Κολοκοτρώνης Θεόδωρος (Φαλέζ) (στρατιωτικός, εγγονός του «Γέρου του Μωριά»),
* Κοντογιάννης Παντελής (καθηγητής),
* Κοσμάς Γεώργιος (στρατηγός, υπουργός),
* Κοτζιάς Κων. (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός),
* Κοφινιώτης Αντώνιος (καθηγητής),
* Κρητικός Παναγιώτης, (καθηγητής),
* Κυριακός Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Κυρίμης Γεώργιος (υπουργός),
* Κύρκος Μιχαήλ (υπουργός),
* Κωστής Κωνσταντίνος (καθηγητής)
* Λαδάς Χρήστος (υπουργός),
* Λεβίδης Νικόλαος (υπουργός),
* Λελούδας Γεώργιος (ναύαρχος),
* Λομβάρδος Κων. Αργασάρης (υπουργός),
* Λομβάρδος Κων. (υπουργός),
* Λούβαρης Νικόλαος (ακαδημαϊκός),
* Λοβέρδος Σπυρίδων (υπουργός, τραπεζίτης)
* Μακκάς Γεώργιος (καθηγητής),
* Μαριδάκης Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Μάτεσις A. Σπυρίδων (ναύαρχος, πολιτικός),
* Ματθαιόπουλος Γεώργιος (καθηγητής),
* Μαυροκορδάτος Δημήτριος (υπουργός, νομάρχης),
* Μαυρομιχάλης Στυλιανός (υποναύαρχος, μακεδονομάχος),
* Μελάς Βασίλειος (υποστράτηγος),
* Μελάς Λεωνίδας (υπουργός),
* Μελάς Π. Μιχαήλ (ανώτατος αξιωματικός),
* Μελάς Παύλος (μακεδονομάχος),
* Μομφεράτος Αντώνιος (καθηγητής),
* Μπάιρας Ανδρέας (στρατηγός),
* Μπακόπουλος Κων. (στρατηγός),
* Μπαλτατζής Γεώργιος (υπουργός),
* Μπενάκης Εμμανουήλ (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός)
* Νικολίτσας Γεώργιος (καθηγητής)
* Οικονομίδης Ιωάννης (τραπεζίτης),
* Οικονομόπουλος Νικόλαος (υπουργός),
* Οικονόμου Αριστ. (καθηγητής).
* Παπαβασιλείου Ιπποκράτης (στρατηγός, υπουργός),
* Παπαγεωργίου Πέτρος (καθηγητής),
* Παπαδάκης Ιωάννης (καθηγητής),
* Παπαδήμας Νικόλαος (στρατηγός, υπουργός),
* Παπαδοδήμας Ηλίας (στρατηγός, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας),
* Παπαμιχαλόπουλος Κων. (υπουργός),
* Παπούλιας Δημήτριος (ακαδημαϊκός),
* Παππάς Αλέξανδρος (υπουργός),
* Πεζόπουλος Θεόδωρος (αντιπλοίαρχος),
* Πεζόπουλος Κυριάκος (υποναύαρχος),
* Πετζετάκης Μιχαήλ (καθηγητής),
* Πηχεών Φιλόλαος (στρατηγός, μακεδονομάχος),
* Πιερράκος Κυριάκος (στρατηγός, υπουργός),
* Πυλαρινός Φραγκίσκος (καθηγητής).
* Ράδος N. Κων. (καθηγητής),
* Ράλλης Πέτρος (υπουργός),
* Ρούφος - Κανακάρης Λουκάς (υπουργός),
* Ρωμανός Αριστ. (υπουργός),
* Ρώμας Αλέξανδρος (υπουργός).
* Σακελλαρίου Γεώργιος (καθηγητής),
* Σερπιέρης Φερδινάνδος (τραπεζίτης),
* Σκαλιέρης Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Σκίπης Σωτήρης (ακαδημαϊκός),
* Σκουλάς Αχιλλεύς (στρατιωτικός, μακεδονομάχος),
* Σουλιώτης - Νικολαΐδης Αθαν. (στρατηγός, υπουργός),
* Σπεράντζας Στέλιος (ποιητής, καθηγητής),
* Στεφάνου Διονύσιος (υπουργός),
* Στρέιτ Γεώργιος (ακαδημαϊκός, υπουργός),
* Συνοδινός E. Ελευθέριος (καθηγητής),
* Συρμόπουλος Σόλων (πρύτανης),
* Σφακιανάκης Παναγιώτης (υπουργός).
* Τζέτζης Ιωάννης (ιστορικός, καθηγητής),
* Τρικούπης Σπυρίδων (πρόεδρος του πρώτου επταμελούς Υπουργικού Συμβουλίου του ελληνικού κράτους),
* Τσακόπουλος Σπυρίδων (υπουργός),
* Τσίλλερ Ερνέστος (αρχιτέκτων, αρχαιολόγος, καθηγητής),
* Τσόντος - Βάρδας Γεώργιος (στρατηγός, μακεδονομάχος, υπουργός).
* Υψηλάντης Αλέξανδρος (στρατηγός, αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας),
* Υψηλάντης Δημήτριος (στρατιωτικός, μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Υψηλάντης Νικόλαος (αρχηγός Ιερού Λόχου, μέλος της Φιλικής Εταιρείας).
* Φιλάρετος Γεώργιος (υπουργός),
* Φραντζής Αμβρόσιος (στρατηγός),
* Φωτιάδης Αλέξανδρος (καθηγητής).
* Χαριτάκης Κων. (καθηγητής),
* Χαριτάντης Αναστάσιος (καθηγητής),
* Χαρτ Ευτύχιος (καθηγητής),
* Χατζηπάνος Παναγιώτης (υπουργός).
* Ψαρρός Δημήτριος (συνταγματάρχης, αρχηγός αντιστασιακής οργανώσεως 5/42)
* Αδάμαντος Αδάμ (Δήμαρχος Αμμοχώστου),
* Αναγνωστόπουλος Παν. (Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Αννινος Χαράλαμπος (συγγραφέας),
* Αννινος Χερουβείμ (μητροπολίτης Παροναξίας),
* Αντύπας Ανδρέας (γιατρός),
* Βασιλικός Αθανάσιος (βουλευτής),
* Βρατσάνος Δημήτριος (βουλευτής),
* Γαλάνης Εμμανουήλ (συγγραφέας),
* Γιαννόπουλος Αγησίλαος (δημοσιογράφος),
* Γλέζος Πέτρος (λόγιος), Δανδόλος Αντώνιος (πολιτικός),
* Δραγούμης Ιων (λόγιος, πολιτικός),
* Δραγώνας K. (γιατρός),
* Εβερτ Μιλτιάδης (μακεδονομάχος),
* Εσλιν K. (πολιτικός),
* Ζέπος Π. Ιωάννης (νομοδιδάσκαλος),
* Ζώης Λεωνίδας (ιστορικός των Επτανήσων),
* Ησυχάκης Δημήτριος (δήμαρχος Χανίων),
* Θεοτόκης Εμμανουήλ (πρόεδρος Ιονίου Βουλής),
* Ιωαννίδης Γεώργιος (βουλευτής Πάφου),
* Καζαντζάκης Νίκος (συγγραφέας),
* Καλλιμασιώτης Δημήτριος (βουλευτής),
* Καλογερόπουλος Δημήτριος (πρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών),
* Καλογερόπουλος Παναγιώτης (λόγιος),
* Καμπάς Παναγιώτης (βιομήχανος),
* Καυταντζόγλου Λύσανδρος (πρέσβης),
* Κουρτίδης Αριστ. (λόγιος, παιδαγωγός),
* Κυβετός Λεωνίδας (βουλευτής),
* Λαδάς Ιωάννης (νομικός),
* Λευκαδίτης Αθανάσιος (γυμναστής, ιδρυτής Ελληνικού Προσκοπισμού),
* Μαλακάσης Μιλτιάδης (ποιητής),
* Μανιάκης K. (δικαστικός),
* Μάνος Νικόλαος (δήμαρχος Θεσσαλονίκης),
* Μάντζαρος-Χαλικιόπουλος Νικόλαος (μουσουργός),
* Μαρκοράς Γεράσιμος (ποιητής),
* Μαρτινέλλης Γεώργιος (ποιητής),
* Μάτεσις Αντώνιος (νομικός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου),
* Ματσούκας Σπυρίδων (ποιητής),
* Μελάς Αλέξανδρος (βουλευτής),
* Μινέικο Σιγισμούνδος (μηχανικός),
* Μπαλάνος Δημήτριος (γιατρός),
* Νάγος Σπυρίδων (συγγραφέας),
* Ξάνθος Εμμανουήλ (ιδρυτικό Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Παπαγεωργίου Φιλώτας (βουλευτής),
* Πελεκίδης Ευστράτιος (αρχαιολόγος),
* Περράκης K. (γιατρός, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου),
* Πλυτάς Αμβρόσιος (δήμαρχος Αθηναίων),
* Πουρής Μιλτιάδης (βιομήχανος),
* Ράδος Νικόλαος (λόγιος, ιστοριοδίφης),
* Ράμμος Αντώνιος (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου),
* Ρώμας Διονύσιος (γερουσιαστής της Ιονίου Βουλής, Μέλος Φιλικής Εταιρείας),
* Σάρρος Δημήτριος (μακεδονομάχος),
* Σημιτόπουλος Ηλίας (αρχιτέκτων),
* Σημιτόπουλος K. (γιατρός),
* Σκουφάς Νικόλαος (ιδρυτικό Μέλος Φιλικής Εταιρείας),
* Σολομωνίδης Σπυρίδων (δημοσιογράφος, νομάρχης),
* Σολομωνίδης Σωκράτης (δημοσιογράφος),
* Σώζος Χριστόδουλος (δήμαρχος Λεμεσού, βουλευτής),
* Τερτσέτης Γεώργιος (λόγιος, δικαστικός),
* Τζαζόπουλος Αλέξανδρος (νομικός),
* Τριανταφυλλίδης Αντώνιος (βουλευτής Λευκωσίας),
* Τσακάλωφ Αθανάσιος (ιδρυτικό Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Τσόχας Γεώργιος (δήμαρχος Αθηναίων),
* Φιλήμων Τιμολέων (βουλευτής, δήμαρχος Αθηναίων),
* Φλογαΐτης Θεόδωρος (λόγιος, δικαστικός),
* Φλώκος Χαράλαμπος (γενικός στρατιωτικός αρχίατρος),
* Χαλκοκονδύλης Λ. Ιωάννης (κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος),
* Χοϊδάς Ρόκκος (βουλευτής), Χρηστοβασίλης Χρ. (ποιητής),
* Χρυσάφης Ιωάννης (καθηγητής Γυμναστικής).

Αρχιερείς Μασόνοι

Alexandre III, Patriarch of Antioch (Αντιόχεια)
Metropolitan Alexios, Archbishop of Zante (Ζάκυνθος)
Metropolitan Anastassy, Pres. Council of Bishops
Anatolios, Archbishop of Tiberias
Artemios, Archbishop Neapoleos
Barnabas, Metropolitan Kitrous
Benedictos II, Patriarch of Jerusalem
Christophoros II, Patriarch of Alexandria
Metropolitan Chrisostomos, Archbishop of Zante
Metropolitan Cyrien, Archbishop of Central Africa
Chrysostomos Delifionopoylos, Bishop Elect.
Demetrios, Metreopolitan of Sparta
Efstathios, Metropolitan Corynthos & Megapoleos
Atchem. Galiatsanos, Protosygelos Patr. Alexandrias
Germanos, metropolitan Elias (***)
Iakovos, Archbishop of Greece (1962)
Makarios, Archbishop of Cyprus
Archbishop Mamalides Geron Skevofylax Jerusalem
Archbishop Moraitakis, Protosygelos Jerusalem
Photious, Metropolitan of Toledo, Ohio
Pavlos, Metropolitan Jeriosu – Agiou Orous
Spyridon, Archbishop of Rhodes
Stefanos, Archbishop of Gazis
Archbishop Chr. Sinetos Abbot of Mt. Sinai
Theodosios VI, Patriarch of Antioch
Vasilios Archbishop of Jordan
Dorotheos Vernardos, Bishop Elect.
Ανατόλιος, Αρχιεπίσκοπος Τιβεριαδος
Αρτέμιος, Αρχιεπίσκοπος Νεαπόλεως
Βαρνάβας, Μητροπολίτης Κίτρους
Βενέδικτος ΙΙ, Πατριάρχης Ιεροσολύμων
Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Αργολίδος
Νικόδημος Γαλιατσάνος, Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως
Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας (***)
Ιάκωβος Βαβανάτσος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Μακάριος Μούσκος, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Φώτιος Μαμαλάδης, Μητροπολίτης Πέτρας
Παύλος, Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους
Σπυρίδων, μητροπολίτης Ρόδου
Στέφανος, Αρχιεπίσκοπος Γάζης
Χρυσόστομος Συνετός, Επίσκοπος Δωδώνης
Βασίλειος, μητροπολίτης Καισαρείας
Δωρόθεος, πρώην Επίσκοπος Βαβυλώνιας

http://www.sporeas.com/masonoi.html

Σχετικά Links
http://www.freemasonry.fm/By-Countries-G.html
http://el.wikipedia.org/wiki/Tέκτονες
http://tektonismos.blogspot.com/


Υ.Γ 1 ): Για να προλάβω τους έξυπνους που θα με χαρακτηρίσουν Μασόνο ένα έχω να πω . Οι γιατροί που εξετάζουν τον καρκίνο δεν σημαίνει πως τον έχουν οι ίδιοι .

Υ.Γ 2 ): Για οποιονδήποτε θέλει μια σοβαρή απάντηση , παρακαλώ να μου κάνει σοβαρές ερωτήσεις . Ξέρω και εγώ να χλευάζω και να ειρωνεύομαι και θα χρησιμοποιήσω αυτά τα όπλα μου σε οποιονδήποτε επιτήδειο .

Υ.Γ 3 ): Για οποίον θέλει πληροφορίες για την άντληση των στοιχείων μπορεί απλά να με ενημερώσει και να μου δώσει κάποιο e-mail για να του στείλω τους τίτλους της βιβλιογραφίας .

Ειλικρινά δικός σας για οποιαδήποτε ερώτηση .
Siciliano.
Ευχαριστώ για την βοήθεια NickTheGreek

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

otan leme <> tis masonias ti mporei na ennwoume?

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons