Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Δεν τα βρήκαν οι πολιτικοί αρχηγοί


Ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αναμένονται οι δηλώσεις των αρχηγών. Θα γίνει και ανακοίνωση από την προεδρία. Καρατζαφέρης: "Κάποιοι βάζουν την καρέκλα τους πάνω από την Ελλάδα" (Vid)


Καρατζαφέρης Κάποιοι βάζουν την καρέκλα πάνω... by fon1972

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης. Παπούλιας και Παπανδρέου είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, αμέσως μετά τη σύσκεψη.
Αναμένονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, όμως με βάση τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι κάποιοι βάζουν την καρέκλα τους πάνω από την Ελλάδα.
"Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 πχ, ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία".
Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο Κάρολος Παπούλιας εστίασε σε τρία βασικά σημεία, στην εξασφάλιση της εθνικής συνεννόησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδυνάτων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, τονίζοντας ότι απαιτείται να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Μαραθώνια συνεδρίαση
Πρώτη έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο η Αλέκα Παπαρήγα (12:22). Με ένα λεπτό διαφορά στις 12:23 έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου στις 12:25 και λίγο αργότερα στις 12:26 έφτασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Δημήτρη Δρούτσα, πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στις 12:31.
Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας θέμα της σύσκεψης ήταν η "Συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας", ενώ ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε συνεννόηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς και όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων δήλωσαν τη συμμετοχή τους.
Υπενθυμίζεται, ότι και πριν λίγες ημέρες, από το βήμα του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο να υιοθετήσει προτάσεις της αντιπολίτευσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons