Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...

Πολύ καλύτερα μπήκε στον αγώνα ο Ολυμπιακός, που είχε υπομονή και καθαρό μυαλό και κατάφερε να περάσει πολλές φορές τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με καλάθια από μέση απόσταση του Μαυροκεφαλίδη κατάφερε να προηγηθεί 9-2 και 11-4. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 19-12 για τους Ερυθρόλευκους, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις επιθετικά και «έμπαζε» στην άμυνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Τριφύλλι πίεσε στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκε το αντιαθλητικό που χρεώθηκε ο Τεόντοσιτς. Οι Πράσινοι ισοφάρισαν (24-24), αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, καθώς ο Σπανούλης ήταν σε καλή ημέρα και είτε με πόντους, είτε δημιουργώντας, κατάφερε να δώσει λύσεις στους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι έπαιξαν για αρκετή ώρα (από επιλογή) χωρίς Τεόντοσιτς, Μπουρούση και Παπαλουκά. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 43-37, ενώ είχε πάρει διαφορά και 10 πόντων (43-33).

Ο Παναθηναϊκός όπως συνηθίζει μπήκε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και με καλή άμυνα και πιο σωστές επιλογές επιθετικά κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Το 37-43 έγινε 48-47. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως ο Σπανούλης έμεινε αρχικά στον πάγκο και ο Ολυμπιακός δεν είχε πλέον ρυθμό. Παράλληλα, ο Διαμαντίδης μετά τα 4 λάθη του πρώτου μέρους είχε ξυπνήσει και συμπαρέσυρε τους υπόλοιπους. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 60-58 για τον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, αν και περιμέναμε δράμα, οι γηπεδούχοι καθάρισαν σχετικά εύκολα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε πλουραλισμό επιθετικά και με άμυνα που «τσάκιζε» κόκαλα κατάφερε να ξεφύγει με 67-60 και από εκεί και πέρα να κάνει το δικό της παιχνίδι. Εν κατά κλείδι, ο Ολυμπιακός και πάλι πήρε λίγα πράγματα από παίκτες-προσωπικότητες. Παράλληλα, στα κρίσιμα η ομάδα του Ιβκοβιτς δεν είχε λύσεις και λύγισε. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειξε πως είναι ομάδα για τα μεγάλα ματς και ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά μπορεί να πάρει τα ματς. Αξια αναφοράς και η χρήση ζώνης και από τις δύο ομάδες για μεγάλα διαστήματα.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-43, 60-58, 78-66

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5(1), Σάτο 7(1), Νίκολας 9(2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9(1), Καϊμακόγλου 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3(1), Γκόρντον 11(1), Σπανούλης 14(2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 2.
posted by: www.exedrasports.gr

YΓ: Το παιχνίδι δεν το είδα λόγω coppa italia. Αλλά νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά: Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει στο ΣΕΦ με το "έτσι θέλω" (ίσως αν χρειαστεί θα σπρωχτεί κι απ' την διαιτησία) κι ο Παναθηναικός θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ...

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα βρέθηκαν οι Αγγελόπουλοι με τον Βασιλακόπουλο για να μιλήσουν για το 2ο ματς. Κατάλαβα, θα πάρουν το 3ο ματς για τα μάτια του κόσμου και στο 4ο θα βγει πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός κόντρα στην διαιτησία που θα έχει συνάντησε στο Σ.Ε.Φ. Να 'χαμε να λέγαμε..

Exiled

baron_samedi είπε...

Ακριβώς ότι γράφω εγώ στο υστερόγραφο μου δηλαδή, ακριβώς μετά το ματς. Φως φανάρι η δουλειά...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ μπροστά, πως να το κάνουμε...

Exiled

baron_samedi είπε...

Χαχά! Μπορεί και να διασυρθούμε, περίμενε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω. Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν παλεύει με ένα τρανταχτό μειονέκτημα. Το ελλιπές ρόστερ. Δεν μπορεί να ες να διεκδικήσεις τίτλους με τέτοιες ημι-λύσεις στις θέσεις 3 και 4. Όχι ότι είναι "άμπαλοι" οι παίχτες, αλλά πως να το κάνουμε Μαυροκεφαλίδης, Έρτζεγκ, Κέσελ και οι υπόλοιποι δεν είναι ακόμα σε θέση να γίνου οι παίχτες κλειδιά που θα σου πάρουν ένα παιχνίδι. Σίγουρα κατά καιρούς έχουν κάνει σπουδαίες εμφανίσεις οι οποίες ήταν σποραδικές. Και με την τρομερή απουσία του πολύπειρου Νεστέροβιτς τα πράγματα μοιάζουν πλέον ακατόρθωτα. Σίγουρα το τρομερό μυαλό του Ντούντα έκρυψε αυτές τις απώλειες στο κύπελλο, αν και φάνηκαν στο Τοπ-8 της ευρωλίγκα. Όταν έρχεται όμως το θέμα του πρωταθλήματος τα δεδομένα αλλάζουν και το μέχρι πρότινος 3-0 του Ολυμπιακού εξανεμίζεται. Κάτι ο πάντα δυνατός Παναθηναϊκός, κάτι η διαιτησία, βάλε και στην εξίσωση το γεμάτο τρύπες ρόστερ και έχεις μια ακόμη άκαρπη σεζόν στο λιμάνι. Μακάρι να ζήσουμε ένα σκηνικό όπως αυτό με την Αεκ όταν γύρισε την σειρά από 2-0 σε 2-3 και στέφθηκε πρωταθλήτρια αλλά το βρίσκω λίγο (έως αρκετά) απίθανο.

Exiled

baron_samedi είπε...

Το μπάσκετ δε το κατέχω τόσο καλά. αλλά νομίζω ότι η διαφορά δεν είναι τόσο στα ρόστερ, όσο στην ομοιογένεια και στην νοοτροπία του νικητή...

Περίμενα σχόλιό σου στο άρθρο με τον Θωμαίδη...

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons