Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό το φόβο χρεωκοπίας



Υπό το φόβο πιθανής εμπλοκής στο θέμα της 5ης δόσης του δανείου συνεδριάζει στις 12:30 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η πρωτοβουλία ήρθε ως συνέχεια της αποτυχημένης προσπάθειας του πρωθυπουργού στη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να εξασφαλίσει τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες διαδηλωτές συμμετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» διαδηλώνοντας καθημερινά εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στη συνεδρίαση θα μετέχουν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας».

Στην πραγματικότητα θα θέσει την επιτακτική ανάγκη για συναίνεση καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αφού είναι ορατό όσο ποτέ το ενδεχόμενο χρεωκοπίας υπό το φόβο να μην πάρουμε την 5η δόση, μετά και το χθεσινό μπαράζ δηλώσεων κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Στο παρασκήνιο πάντως, οργιάζουν οι φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ανασχηματισμός ή απόφαση για την ανάθεση υπουργικών θέσεων σε τεχνοκράτες.

Οι διαβουλεύσεις για την προετοιμασία του σημερινού συμβουλίου ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons