Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Να καταθέσει όλο το ΚΥΣΕΑ στην προανακριτική για τα υποβρύχια ζητεί ο Α.Τσοχατζόπουλος


Επιστολή, με την οποία ζητά να κληθούν και να καταθέσουν όλα τα μέλη που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ την περίοδο 2002 και ενέκριναν, όπως αναφέρει, τις συμβάσεις των γερμανικών υποβρυχίων, απέστειλε προς τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά να κληθούν από την Προανακριτική Επιτροπή «για την εξακρίβωση της αλήθειας» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι  υπουργοί της επίμαχης περιόδου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αθανάσιος Τζογάνης.

Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής δεν φαίνεται να θέλει να κάνει δεκτό το αίτημα του κ.Τσοχατζόπουλου, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει συσταθεί για να ελέγξει τη νομιμότητα ή μη των συμβάσεων για τα υποβρύχια, αλλά για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» από τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Παράλληλα, σημείωναν ότι «πίσω από κάθε σύμβαση, ακόμη και νόμιμη να είναι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Κύκλοι, πάντως, από την ΝΔ δήλωσαν άγνοια περί του αιτήματος του κ. Τσοχατζόπουλου, τόνισαν ότι δεν μπορεί να προκαταλαμβάνεται η απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής και υπενθύμισαν ότι με αίτημά τους έχουν ζητήσει να κατατεθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ για τις επίμαχες συμβάσεις, τα οποία ακόμα δεν έχουν σταλεί.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσοχατζόπουλος, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του, ζήτησε και πήρε όλο το υλικό που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή, καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons