Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...

Παράπονα Μπερλουσκόνι στον Ομπάμα για τους Ιταλούς δικαστές

Ο Μπερλουσκόνι διαμαρτυρήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο για τη «δικτατορία των δικαστών της Αριστεράς».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατήγγειλε σήμερα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας, «τη δικτατορία των δικαστών της Αριστεράς», σε κατ΄ιδίαν συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αντέδρασε ψυχρά και με έκπληξη.

Οι «κόκκινοι» δικαστές έχουν γίνει εμμονή για τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές δίκες στην Ιταλία για σύγκρουση συμφερόντων και για τη σχέση του με μια ανήλικη. Για το λόγο αυτό έχει πολλαπλλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον τους.

Λόγω της επιμονής του να μιλάει γι’ αυτούς στον πρόεδρο της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο, σε μια σύνοδο κορυφής αφιερωμένη σε σημαντικά διεθνή θέματα όπως ο πόλεμος στη Λιβύη, ο Μπερλουσκόνι είναι σήμερα περίγελως σχεδόν όλου του Τύπου της Ιταλίας.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν είχε ακόμα τετ α τετ συνάντηση με τον Ομπάμα, πλησίασε με το φωτογράφο του τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ήταν καθισμένος στο μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα της συνόδου, χτυπώντας τον ελαφρά στον ώμο.

«Παρουσιάσαμε τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και για μάς είναι θεμελιώδες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου, μια δικτατορία δικαστών της Αριστεράς», είπε ο Μπερλουσκόνι. Τα σχόλιά του αυτά κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν κοντά.
Μπροστά στον απαθή πρόεδρο ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε: «Μου έκαναν 31 δίκες και αθωώθηκα σε όλες».

Επί δυο λεπτά μιλούσε στον ελαφρώς έκπληκτο Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με τις εφημερίδες, στο διάστημα αυτό είχε τα χείλη σφιγμένα.
«Δε γνωρίζω εάν ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ», ειρωνεύτηκε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης) Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι.

Πολλές εφημερίδες εμφανίζονται σήμερα δηκτικές: να ένας πρωθυπουργός που χρησιμοποιεί τη διεθνή σκηνή για να βλάψει τη χώρα του, δυσφημίζοντάς την σε ηγέτες μεγάλων δημοκρατιών».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons