Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Αναζητείται εθνική υπερηφάνεια


Δημοσιεύθηκε από : Κώστα ΧαρδαβέλλαΜε τα λίγα γερμανικά που ξέρω,διαβάζω τις μεγάλες εφημερίδες του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης και τρελαίνομαι από θυμό και οδύνη για όσα γράφουν για τη χώρα μου.


«Ξεπουλήστε την Ακρόπολη να σωθείτε» γράφει η Frankfurter Rundschau κάτι σαν τη δική μας Καθημερινή στη Γερμανία.


«Αθηναϊκό ξεπούλημα. Οι Έλληνες για να σωθούν πρέπει να πουλήσουν ότι βρίσκεται στην κατοχή του κράτους» γράφει η Süddeutsche zeitυng κάτι σαν τα δικά μας ΝΕΑ.


«Όλα στο σφυρί χωρίς σχέδιο» γράφει το μεγάλο γερμανικό περιοδικό Stern.


Αλλά μήπως πάνε πίσω και οι Ισπανοί, και οι Γάλλοι, και οι Αμερικανοί;


Διαβάζω στη μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα Εl Pais: Ολοσέλιδη φωτογραφία της Ακρόπολης στην πρώτη σελίδα και μία μόνο λέξη με τεράστια γράμματα πάνω στην Ακρόπολη: ΠΩΛΕΙΤΑΙ;


Οι ζητιάνοι της Ευρώπης, οι ζήτουλες που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα ιερά και τα όσιά τους, την ιστορία και τα κειμήλια τους . Κάπως έτσι μας βλέπουν σε Ευρώπη και Αμερική οι περισσότεροι. Μία εθνική ντροπή για όλους.


Ας κάνουμε όμως αυτή την ντροπή, εθνική υπερηφάνεια και δύναμη και να βγούμε στα πέτρινα αλώνια, να παλέψουμε τουλάχιστον για τα παιδιά μας. Δεν αξίζουμε τέτοια ξευτίλα. Καλά κάνουμε και μαζευόμαστε στις πλατείες για να δείξουμε την αγανάκτησή μας, αλλά μη μείνουμε σε αυτό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons