Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Εν ψυχρώ δολοφονίες 17 ανθρώπων στο Μεξικό...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στις μεξικανικές πολιτείες Νουέβο Λεόν (βόρεια) και Μιτσοακάν (δυτικά), σε ενέργειες που οι αρχές θεωρούν πως αποτελούν μέρος των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Στο Μοντερέι και στην Μορέλια, αντίστοιχα τις πολιτειακές πρωτεύουσες της Νουέβο Λεόν και του Μιτσοακάν, έγιναν το Σάββατο τέσσερις αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου για αθλητές κάτω των 17 ετών.

Στο κέντρο του Μοντερέι, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού, ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα μπαρ και «εκτέλεσαν τρία άτομα», τραυματίζοντας άλλο ένα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών που διεξάγουν σχετική έρευνα. Απήγαγαν επίσης έναν φρουρό από το κατάστημα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί.

Στην Γουαδαλούπε, μια πόλη κοντά στο Μοντερέι, ένοπλη ομάδα σκότωσε το χάραμα τέσσερις νεαρούς που βρίσκονταν στο σπίτι του ενός.

Στο Μοντερέι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο επικρατεί κλίμα άκρατης βίας λόγω της αναμέτρησης δύο καρτέλ που άλλοτε συνεργάζονταν, αυτού του Κόλπου και των Zetas. Στη σύγκρουση αυτή έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι. Τουλάχιστον 33 δολοφονίες καταγράφηκαν στο Μοντερέι και γύρω από αυτό την Τετάρτη, στην αιματηρότερη ημέρα της πρόσφατης ιστορίας του.

Στη Μιτσοακάν, εννιά σοροί ανακαλύφθηκαν εξ άλλου το πρωί χθες, σύμφωνα με τις αρχές που απέδωσαν και αυτές τις δολοφονίες στις συγκρούσεις των καρτέλ των ναρκωτικών.

posted by: zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons