Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

"Κατάληψη" με μια καρέκλα από τον Μίκη Θεοδωράκη


Παρά την άρνηση του Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν πτοήθηκε. Δηλώνει ότι η ομιλία της Πέμπτης θα γίνει κανονικά. Τι απαντά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (Vid+Pics)




Μίκης Θεοδωράκης για την πλατεία Αριστοτέλους by Matsomenos




To είπε και το έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης. Μετά την άρνηση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για ομιλία, ο μεγάλος μας συνθέτης πήγε το απόγευμα της Τετάρτης και εγκαταστάθηκε στον χώρο!
Ο Μίκης Θεοδωράκης, συνοδευόμενους από εκατοντάδες πολίτες πήγε στην πλατεία Αριστοτέλους και κάθισε σε μια καρέκλα, δηλώνοντας ότι θα μείνει εκεί μέχρι την Πέμπτη, όταν και θα πραγματοποιήσει την ομιλία του.
Πίσω από την καρέκλα του κ. Θεοδωράκη υπάρχει ένα πανό με το σύνθημα "Λευτεριά στην Ελλάδα".

Ο μεγάλος μας συνθέτης, τόνισε ότι θεωρεί τον εαυτό του έναν από τα 10 εκατομμύρια ιδιοκτήτες της Ελλάδας και ερωτηθείς για την κόντρα που προέκυψε με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι ο Γ. Μπουτάρης πιέστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα.
"Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά", είπε ο Μ. Θεοδωράκης.
Επισήμανε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Τόνισε ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος. Είπε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.
Ο Μ. Θεοδωράκης επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης για την οποία είπε ότι είναι "ζαλισμένη" και σε "πανικό".
"Τρώνε γιαούρτια και χαστούκια", είπε και εξέφρασε την εκτίμηση πως "οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί μετά τη συγκέντρωση 50.000 την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης η ομιλία του θα γίνει κανονικά στις 19:30, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.
Μπουτάρης: "Δεν έκανα λάθος"
"Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος", δήλωσε για τον Μ. Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Σημείωσε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και ότι θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης.
Πάντως, παραδέχθηκε ότι παρά τη απόφαση για μη παραχώρηση της πλατείας, είχε δώσει την Αριστοτέλους, όταν την είχαν ζητήσει οπαδοί του Ηρακλή.

news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons