Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;;

Σάλος στην γείτονα χώρα για την φιμολογούμενη εμπλοκή Ερντογάν, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την αγαπημένη του ομάδα, την Φενερμπαχτσέ...

Τι σχέση μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και όπως φαίνεται νικητής των σημερινών εκλογών στην γειτονική χώρα, με την Φενέρμπαχτσε, την ομάδα που κέρδισε το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου;

Σύμφωνα με καταγγελίες των παραγόντων και των οπαδών της Τράμπζονσπορ, της ομάδας που έχασε στη διαφορά τερμάτων το φετινό πρωτάθλημα, ο Ερντογάν εμπλέκεται σε στημένο ματς με στόχο το πρωτάθλημα να πάει στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, της οποίας είναι και δηλωμένος οπαδός. Στόχος: τα 25 εκατομμύρια των οπαδών της, που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Ερντογάν να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Οι παράγοντες της Τράμπζονσπορ προσέφυγαν στην Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στη FΙFΑ, υπαινισσόμενοι εμπλοκή του Ερντογάν, ενώ οι οπαδοί της ομάδας διαδήλωσαν Τραπεζούντα απειλώντας ότι «δεν θέλουν να δουν μπροστά τους» τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με βρώμικα εκλογικά παιχνίδια. «Εγώ είμαι οπαδός της Φενέρμπαχτσε από παιδάκι, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Είναι άλλο πράγμα η υποστήριξη μιας ομάδας.Ο γαμπρός μου είναι οπαδός της Τράμπζονσπορ και το ίδιο και τα εγγόνια μου. Η γυναίκα μου υποστηρίζει την Μπεσίκτας. Μήπως θα έπρεπε να την χωρίσω γι΄ αυτόν τον λόγο;»

Η αφορμή για τις καταγγελίες ήταν η εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου της Φενέρμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, και του αρχηγού της, βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Αλεξ ντε Σόουζα στο πρωθυπουργικό γραφείο λίγες εβδομάδες πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. Εκεί ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε περιχαρής να κρατά μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του. Η πραγματική αιτία του ξεσπάσματος των παραγόντων και των οπαδών της Τράμπζονσπορ ήταν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος όπου η Φενέρμπαχτσε πήρε πολύτιμους πόντους με «ύποπτο τρόπο».

Συγκεκριμένα, στο ματς με την Ανκαραγκουτσού, όπου η Φενέρμπαχτσε κέρδισε με το εμφατικό 6-0, δεν συμμετείχε ο Νιγηριανός επιθετικός Εμάνουελ Εμενίκε. Περιέργως, ο Εμενίκε πήρε αμέσως μετά πήρε μεταγραφή για τα την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο θεωρείται το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε πριν από την τελευταίο ματς με την Σιβασπορ, σε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας όπου του ζητούσε να ...μην θυμώσει τον πρόεδρο της ομάδας του!

Εκτός από την καταγγελία που κατέθεσαν οι παράγοντες της Τράμπζονσπορ, η πιο αρνητική συνέπεια για τον Ερντογάν ήταν οι διαμαρτυρίες των οπαδών της ομάδας κατά την προεκλογική του περιοδεία στην Τραπεζούντα. Ο Ερντογάν προσπάθησε να τους καλοπιάσει φορώντας το κασκόλ της ομάδας τους, αλλά οι συγκεντρωμένοι οπαδοί φώναζαν συνθήματα εναντίον του, ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στο προεκλογικό κέντρο του.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons