Κυριακή, Ιουνίου 12, 2011

Νέα Κου Κλουξ Κλαν στην Αθήνα;;;

Ένα ανήκουστο και ρατσιστικό "σαφάρι" με θύματα μετανάστες, διεξάγεται κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης και κάτω από τα (στραβά) μάτια της αστυνομίας, ενώ μερικές φορές μέλη της παίρνουν ενεργό μέρος.


Πλήθος μεταναστών πέφτουν θύματα μαχαιρωμάτων, ξυλοδαρμών, προπηλακισμών και απειλών, από οργανωμένες συμμορίες ακροδεξιών.

Όπως είναι φυσικό, τα οργανωμένα ρατσιστικά εγκλήματα, φούντωσαν μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου Έλληνα στην Ηπείρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας και με στοιχεία των ΜΚΟ, που διατηρούν πολυϊατρεία στο κέντρο, των Γιατρών του Κόσμου και της "Πράξις", μόνο το τελευταίο οκτάμηνο αναζήτησαν εκεί ιατρική φροντίδα περισσότεροι από 500 μετανάστες.

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένα μέλη, μαχαιρωμένα σώματα, ρήξεις ζωτικών οργάνων είναι οι συνέπειες της πρωτοφανούς βίας.

Δεν λείπουν επίσης και οι επιθέσεις σε σπίτια, μαγαζιά και τζαμιά, με στόχο την τρομοκράτηση ολόκληρης της κοινότητας.

Μόνο στο πολυϊατρείο της "Πράξις" καταγράφηκαν τους τελευταίους 8 μήνες 206 περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών.

Η πλειονότητά των θυμάτων προέρχεται από το Μπαγκλαντές (56 άτομα) και ακολουθούν οι Αφγανοί (45 άτομα).

Τα περισσότερα θύματα είναι άνδρες 25-45 ετών, ενώ ανάμεσά τους είναι και 45 γυναίκες, ακόμη και μικρά παιδιά.

Η βία κατά των γυναικών εκδηλώνεται συνήθως με τρικλοποδιές, σπρωξιές, τράβηγμα της μαντίλας, φτύσιμο και βρισιές.

Τους άντρες τους αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη οργή καθώς τους μαχαιρώνουν με σουγιά ή μαχαίρι στο σώμα, τους ανοίγουν με χτυπήματα το κεφάλι και τους χτυπούν στο πρόσωπο, τους ρίχνουν στο έδαφος και τους κλοτσούν στην κοιλιά.

Στα περιστατικά βίας περιλαμβάνονται καταστροφές περιουσιών και οργανωμένες επιθέσεις ή φθορές σε σπίτια, ενώ ερευνώνται και καταγγελίες για ύποπτες περιπτώσεις δολοφονιών.

Να σημειωθεί πως ορισμένα θύματα, αναφέρουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς.

Όμως ουδείς προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Στα θύματα αυτά δεν έχουν μετρηθεί όσοι καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία, για τις πρώτες βοήθειες.

posted by: cosmo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons