Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου στήνεται στα Σκόπια

Άρχισε από το μεσημέρι με πολλές τυμπανοκρουσίες η συναρμολόγηση ενός τεράστιου αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας «καλλωπισμού της πόλης των Σκοπίων» (όπως τουλάχιστον υποστήριξαν οι τοπικές αρχές, οι οποίες ωστόσο επισήμως μιλούν απλώς για έναν «άνδρα πάνω στο άλογο» και αποφεύγουν να παραδεχθούν ότι πρόκειται για την γνωστό Έλληνα Στρατηλάτη).

Διεθνή πρακτορεία, όπως το Associated Press, επισημαίνουν ότι το πρόσωπο του άνδρα του μπρούτζινου αγάλματος με τον έφιππο άνδρα μοιάζει με τις αρχαίες αναπαραστάσεις του Μέγα Αλέξανδρου. Ήδη τα πρώτα κομμάτια έφτασαν στη θέση όπου θα ανεγερθεί, ενώ συνεχίζεται και η κατασκευή του βάθρου που θα έχει μήκος 10 μέτρων. Όλο το άγαλμα θα έχει ύψος 12 μέτρα και η ολοκλήρωση της κατασκευής του θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα τουλάχιστον με τους σχεδιασμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έχουν υπάρξει και επικρίσεις για το κόστος της κατασκευής, με την κυβέρνηση να τις αποκρούει. Μάλιστα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, επέκρινε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι λέγοντας ότι παρά τη κακή οικονομική κατάσταση στη χώρα, η κυβέρνηση δαπανά 10 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το λόγο. Αναφέρει ακόμα ότι το άγαλμα είναι μία «μεγαλομανής κατασκευή» και προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης του κ. Γκρούεφσκι «θα επιδεινώσει την ήδη δυσμενή διεθνή θέση της χώρας». (star.gr)

ΓΑΜ..ΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΚΩΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν.. Αφού τους αφήνουμε καλά κάνουν

Exiled

Ανώνυμος είπε...

να πεθανουν ολοι οι σκοπιανοι.τοσο απλα.

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons