Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΑΠΙΛΑ...

«Βάλε κάποιον άλλον βρε αδελφάκι μου»

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία είναι οι αναφορές για παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσω τοποθέτησης διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος - την 1η Φεβρουαρίου 2011 - προέδρου μεγάλης ΠΑΕ του κέντρου με άλλο κατηγορούμενο παράγοντα για την τοποθέτηση διαιτητή στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού - αμφότεροι οι συνομιλητές δεν έχουν σχέση με τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες.

Οπως αναφέρεται:
"Του λέω μη βάλεις τον Σιδηρόπουλο. Είναι ντροπή του λέω, βαλε τον Γιάχο, όχι μου λέει τον Γιάχο. Βαλε τον Παμπορίδη, βαλε κάποιον άλλο αδελφάκι μου του λέω στο Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ".

"Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη".

"Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα".

"Αυτό θα του πω κι εγώ. Αυτό θα του πω".

"Και να σου κρατήσει τον Σιδηρόπουλο για την άλλη εβδομάδα για σένα".


«Προστασία» σε διαιτητή και επόπτη
Ο ίδιος αθλητικός παράγοντας τηλεφωνεί πιο μετά σε πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ και κανονίζουν ποιους θα βάζουν παρατηρητές αγώνων σε διάφορες αναμετρήσεις. Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ του κέντρου τηλεφωνεί επίσης στις 19 Φεβρουαρίου 2011 στον ίδιο αθλητικό παράγοντα και συζητούν για την «προστασία» ενός διαιτητή κι ενός επόπτη που σφύριξαν πολυσυζητημένο φετινό ντέρμπι. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές κατηγορούνται για την υπόθεση των στημένων αγώνων.


Πως σώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης
Ενα άλλο πρόβλημα του κυκλώματος φέρεται να ήταν ποια ομάδα από την Super League θα έπεφτε κατηγορία. Στη συνδιάλεξη συνομιλούν δύο αθλητικοί παράγοντες και επικαλούνται την παρέμβαση του προαναφερόμενου πρώην προέδρου της ΠΑΕ του κέντρου. Οπως σημειώνεται στο δικαστικό έγγραφο, «ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα στις αγωνιστικές που ακολουθούν με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο και φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια του **** (τάδε, προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ) ο οποίος όμως θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί όπως είπε να διευθετήσει». Ο άλλος συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλύτερη λύση να πέσει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ «έχει τη λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα με το "να μιληθεί κάποιος παίκτης"».


Στοιχημάτιζαν τη σέντρα με τον... Κάρλος Τέβες
Ενα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της δικογραφίας είναι αυτό που σχετίζεται με τα παράνομα στοιχήματα γνωστών ποδοσφαιριστών. Απίστευτη είναι η συνομιλία ποδοσφαιριστή του Αρη με άτομο που συμμετέχει σε παράνομο στοίχημα προκειμένου να ποντάρει 15.000 ευρω ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κάνει τη... σέντρα στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι (στις 15 Φεβρουαρίου 2011, τελικό αποτέλεσμα 0-0) για το Γιουρόπα Λιγκ. Το σχέδιο περιελάμβανε - με τη βοήθεια του μεξικανού ποδοσφαιριστή του Αρη Καστίγιο και του επιθετικού του Αρη, Κόκε - να υπάρχει συνεννόηση με τον αργεντινό φορ της αγγλικής ομάδας, Κάρλος Τέβες, ώστε ο Αρης να κερδίσει τη σέντρα του αγώνα και ο παίκτης να κερδίσει την απόδοση 1,90 στο στοίχημα.

Το πρόβλημα είναι ότι για το ποιος θα κερδίσει τη σέντρα υπάρχει η διαδικασία του στριψίματος νομίσματος από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των ομάδων. Ομως όπως λέει ο ποδοσφαιριστής του Αρη σε αυτόν που θα ποντάρει για λογαριασμό του, «θα το γυρίσουνε, θα το γυρίσουνε αλλά θα του πουν, ας πούμε, ξέρεις εγώ θέλω το γήπεδο εσύ βάλε τη σέντρα».

Τελικά η προσπάθεια του ποδοσφαιριστή του Αρη να κερδίσει την πολυπόθητη... σέντρα δεν είχε αίσιο τέλος αφού τελικώς τη σέντρα έκανε σε αυτόν τον αγώνα η Μάντσεστερ Σίτι.



Διεθνής ποδοσφαιριστής που πόνταρε στα... κόρνερ και στα γκολ το τελευταίο 15λεπτο

Κατηγορούμενος για παράνομα στοιχήματα αναμένεται να βρεθεί και διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος φέρεται να παίζει μεγάλα ποσά σε παράνομο γραφείο στοιχημάτων. Στις συνομιλίες ακούγονται δύο «μπούκερς», να λένε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έκανε τζίρο 264.000 ευρώ, και ότι του αρέσει να ποντάρει στα κόρνερ και να μπαίνουν γκολ τα τελευταία 15 λεπτά.



"Ο Αβραάμ παίζει κόρνερ, και να μπει γκολ τα τελευταία 15 λεπτά..."

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτού και του Δημήτρη ΖΑΒΑΝΤΙΑ, έλαβε χώρα ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, όπου ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι ο Βασίλης ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ του έβαλε 20.000 ευρώ και από δω και πέρα θα παίζει σε αυτόν, ενώ τον ρωτάει που θέλει να δώσει τα 8.000 ευρώ. Ο Αβραάμ του λέει να τα βάλει στην Τράπεζα Eurobank, αλλά ο Δημήτρης του απαντά στην Εμπορική ή χέρι με χέρι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία δε που είχε ο Δημήτρης ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ (Δ) με τον σύνδεσμο του στην Κύπρο (Α) την 7-2-2011, αναφέρθηκαν τα εξής:
Α: Δημήτρη αν ακούς καμιά κουβέντα για ΟΦΗ πες μου.
Δ: Πιο παιχνίδι είναι θείο;
Α: ΟΦΗ.
Δ: Με ποιον παίζει;
Α: Με τον ΙΩΝΙΚΟ.
Δ: ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΦΗ ή ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ.
Α: ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ, έχει 80.000 πάνω την ΟΦΗ μες στο Betfair.
Δ: Τι ώρα παίζουνε;
Α: Ώρα 18.00
Δ: Ποια είναι η τιμή στη Betfair η τιμή τον ΟΦΗ;
Α: 1.27 τώρα.
Δ: Εντάξει, 1.27. '
Α: Έχει 80.000 πάνω του η πιο ψηλή τιμή που ήταν. Κι έχει κάμποσους που θέλουν να την παίξουν, 'θελαν να παίξουν καλά λεφτά γύρω στα 1.34.
Δ: Θείο πες μου λίγο κάτι γιατί δεν μπορώ να μπω, είμαι έξω γι' αυτό. Τι κάνουμε από την Τρίτη μέχρι σήμερα στο IBC;
Α: Χάνουμε.
Δ: Πολλά;
Α: Όλοι μαζι θα σου πω, είναι 19.000 όλοι μαζι
Δ: Όλοι μαζι μέχρι τώρα από την Τρίτη;
Α: Ναι (ακατάληπτο) κέρδισε ο Κωνσταντίνος μες το 24, 8.500 τον πληρώσαμε και έχουμε τον (ακατάληπτο) που κέρδισε 6.000 ο 15023...
Δ: Ποιος ο 15023;
Α: Εκείνος μην τον φοβάσαι, έτσι που παίζει θα τα χάσει.
Δ: Ξέρω ρε θείο...
Α: Εκείνος παίζει κόρνερ, και να μπει γκολ τα τελευταία 15 λεπτά...
Δ: Θείο αυτός ο παίκτης που τον έχω εκεί στο 15023 μας έχει δώσει πολλά λεφτά μέχρι τώρα.
Α: Ναι, ναι, ναι.
Δ: Απλά τον είχα κόψει εγώ για λίγο καφό γιατί κάποια στιγμή είχανε μαζευτεί 50.000, αυτός καταρχήν είναι ποδοσφαιριστής να ξέρεις, είναι της Εθνικής πσδοσφαψιστής, είναι μεγάλο όνομα [ενν. κατά πάσα πιθανότητα τον Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ].
Α: Ναι, ναι.
Δ: Κι επειδή είχε φύγει στο Παγκόσμιο κάτω με την Εθνική, τα λεφτά δεν μου τα είχε δώσει πριν φύγει και τα κάλυψα εγώ όλα τα λεφτά. Και μετά είχε κάπου τρεις μήνες να μου τα δώσει 50.000 και του λέω ότι δεν μπορώ να σε καλύπτω τόσα λεφτά του λέω για τόσο καφό, ξέρω λέω ότι δεν θα τα χάσω είναι το μόνο σίγουρο δεν πρόκειται να χάσουμε λεφτά, αλλά του λέω είναι πολλά τα λεφτά δεν μπορώ να τα καλύψω για δυο μήνες και για τρεις μήνες, και κάποια στιγμή είχε σταματήσει. Και τώρα μου λέει να μου ανοίξεις πάλι ένα κωδικό, του λέω εντάξει θα σον βάλω 10.000, αλλά δεν μπορώ και πολλά-πολλά του λέω γιατί εσύ μπορεί να κάνεις κανα μήνα να λείπεις με την ομάδα από 'δω από κει να μην μπορείς να τα δώσεις. Γι' αυτό τον έβαλα 10.000 και τι κάνει αυτός (ακατάληπτο);
Α: Αυτή την εβδομάδα κερδίζει αλλά έτσι που παίζει...
Δ: Πολλά είναι, πόσο είναι πάνω μέχρι τώρα;
Α: Τούτη εβδομάδα;
Δ: Πόσο είναι πάνω μέχρι τώρα; Πόσο κερδίζει;
Α: Τούτη εβδομάδα νομίζω ήταν 6.000, αλλά πρέπει να ξέρεις έκαμε τούτος... κερδίζει 16.500 τούτη την εβδομάδα.
Δ: Κερδίζει 16.500;
Α: Έκαμε 264.000τζίρο.
Δ: Σώπα ρε.
Α: Ναι, παίζειν 10-10 και του αρέσουν τα κόρνερ και να μπουν γκολ τα τελευταία 15λεπτά.
Δ: Ναι, ναι κατάλαβα. 16.500 πάνω είναι;
Α: Ναι. Κέρδισε εκείνος, ναι.
Δ: Κερδίζει εκείνος 16.500 ναι. Εντάξει θείο ξαναμιλάμε.
Α: Αν μάθεις για ΟΦΗ πάρε με.
Δ: Εννοείται ναι»


"Βάλτου άλλα δέκα ρε θείο"
Ενώ την 8-2-2011, ο Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ζήτησε με γραπτό μήνυμα από τον Δημήτρη ΖΑΒΑΝΤΙΑ «να του βάλει άλλα 10». Στη συνέχεια, ο Δημήτρης καλεί τον Βασίλη ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑ και τον ρωτάει πόσα είναι πάνω ο Αβραάμ για να του βάλει άλλα 10. Ο Βασίλης του λέει να μιλήσει με τον «Θείο». Ακολούθως, ο Δημήτρης στέλνει μήνυμα στον Αβραάμ με περιεχόμενο «Τώρα βάζει», ενώ λίγο αργότερα τηλεφωνεί στον «Θείο», σύνδεσμο του στην Κύπρο και μεταξύ τους διαλαμβάνεται η συνομιλία που ακολουθεί:

Δ: Τι κάνει ο 15023; Τα έχασε τα 10; Για δες λίγο;
Θ: Ναι πρέπει να έχασε λίγο.
Δ: Γιατί μου ζήτησε να του βάλω τώρα άλλα 10. Αυτό. Πες μου λίγο την προηγούμενη βδομάδα, τι έκανε τελικά, σύνολο; Μπες λίγο μέσα να δεις; Από Τρίτη μέχρι Δευτέρα. Ναι πόσα, πες μου λίγο το ποσό.
Θ: Κέρδιζε 6.000.
Δ: Εντάξει, βάλτου άλλα 10 ρε θείο και ο θεός βοηθός. Τώρα ούτως η άλλος δεν θα του τα δώσω, μου είπε, άρα στην ουσία είναι σαν να χάνει 4· Έχει κι άλλα 10 να χάσει. Πρέπει να μας χρωστάει 14. Καλά βάλτου άλλα 10, ναι;
Θ: Εντάξει»


Συνομιλία Μπέου-Κανελλόπουλου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Πες του να με πάρει τηλέφωνο να του πω (εννοεί τον Μαρινάκη μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναικός 2-1).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι πρόβλημα όταν λες;.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Θα του την πέσουνε αδερφάκι μου, πρέπει να τους προφυλάξει τώρα μη τους δείρουνε δε καταλαβαίνετε; Κοιμάστε όρθιοι, πες του να με πάρει.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τους τρεις λες, έτσι;
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Ναι.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι πολύ, το ξέρω τώρα.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Πες του να με πάρει τηλέφωνο, ήδη εγώ το 'μαθα.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει πάει στα αποδυτήρια κάτω.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Εντάξει μετά θα τον πάρω γω.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα του πω να σε πάρει. Να σου πω, τι ώρα παίζουμε 17:00 η ώρα παίζουμε εμάς αύριο;
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: 15:00.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: 15·:00, το δείχνει η τηλεόραση, το δείχνει, ε;
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Το δείχνει ναι.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να σου πω, πώς το βλέπεις τώρα εσύ με το... που... κάτω η Τρίπολη ο γ... που... λέγαμε να κερδίσουμε και το κερδίσαμε προχθές, λέγαμε αν μπορέσει και μπει κάποιος διαιτητής που να "ναι, να μην το κυνηγήσει. Πως το βλέπεις τον Αστέρα Τρίπολης τώρα, πέφτει τώρα;
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Ακόμη είναι νωρίς, αλλά τώρα είναι σε δύσκολη θέση, γιατί δεν θα το δώσει το παιχνίδι κι ο Πανσερραϊκός τώρα, έχει πρόβλημα γ... τον.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι ο Πανσερραϊκος να μην το δώσουν με τίποτα να τους πεις, πρέπει να φύγει ο Μποροβίλος από τη μέση το 'χουμε πει αυτό.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: Εντάξει θα τα πούμε».

posted by: dikisports.blogspot.com

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

καταρχας..το στοιχημα δεν ηταν οτι θα κερδισει ο Αρης την σεντρα..το στοιχημα ηταν να βρουν ποιος θα κερδισει τη σεντρα και να πονταρουν...σ αυτη την περιπτωση αναφερεται και εμπλεκεται μονο το ονομα του ποδοσφαιριστη του Αρη Κωστα Μενδρινου(ο οποιος και κληθηξε σε απολογια,δλδ απομακρυνεται απο την ομαδα)το οναμα του ποδοσφαιριστη του Αρη(τοτε) Σερχιο Κοκε κακως εμπλεκεται καθως δεν ηταν καν στην αποστολη..το ιδιο συμβαινει και με τον ποδοσφαιριστη του Αρη Νερι Καστιγιο ο οποιος μπηκε στο ματς στο 70+...
Υ.Γ 1 μενδρινε ουστ...
Υ.Γ 2 τετοια δεν χωρανε στον Αρη...

baron_samedi είπε...

Πάντως για να λέμε και την αλήθεια απ' το βίντεο δε φαίνεται κάτι το επιλίψημο. Αν υπάρχει εμπλοκή κάποιου ποδοσφαιριστή, αυτή είναι του Μενδρινού όπως γράφεις. Και θεωρείται παρελθόν από τον Άρη σύμφωνα με τα λόγια του Κόντη...

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons