Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων στα τελωνεία

«Ανθεί» το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, με ερώτηση του προς το υπουργείο Οικονομικών και όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού οι κατασχέσεις τσιγάρων κατά το 2010 ανήλθαν σε 543.951.272 τεμάχια. Κατά το 2000 οι κατασχέσεις ανήλθαν σε 522.259.309 τεμάχια και κατά το 2005 σε 258.444.000 τεμάχια.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των κατασχεθέντων τσιγάρων, ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ πως σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα τα αντικείμενα της λαθρεμπορίας καταστρέφονται ενώπιον τριμελούς επιτροπής, που αποτελείται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Τελωνειακής Αρχής ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, τον προϊστάμενο του δικαστικού τμήματος και ένα υπάλληλο με ελεγκτικά καθήκοντα της ίδιας Τελωνειακής Αρχής.

Οι ποσότητες των τσιγάρων που κατάσχονται από τα τελωνεία και τις λοιπές διωκτικές αρχές της χώρας, περιέρχονται στην αρμοδιότητα των καθ΄ ύλη και κατά τόπο τελωνειακών αρχών, οι οποίες προβαίνουν στην καταστροφή τους, ενώ η δαπάνη της καταστροφής βαρύνει το ελληνικό δημόσιο.

newsbeast.gr

Τα κατασχεμένα τσιγάρα καταστρέφονται;;; Τα κατασχεμένα νατκωτικά καταστρέφονται επίσης;;; Εσείς τι λέτε;;;

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε όλα αυτά καταλήγουν σε κλιβάνους και καίγονται. Απλά καμιά φορά μπορεί άλλα κιλά να ξεκίνησαν από την αποθήκη/τμήμα και άλλα να έφτασαν στον τόπο καταστροφής..

Exiled

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons