Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Καταργείται η ανωνυμία των blogs...

Στην κατάργηση της ανωνυμίας των blogs θα προχωρήσει η κυβέρνηση αλλά και στη διεύρυνση των αδικημάτων για τα οποία οι Αρχές θα μπορούν να προχωρούν στην άρση του απορρήτου.

Το προανήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (που τρέχει όσο λίγοι, μέσα στο “νωχελικό” Αύγουστο) ο υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα “κουκουλοφόρους του διαδικτύου”, όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των blogs.

Τα μέλη της επιτροπής, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο θα μελετήσουν σειρά ρυθμίσεων για την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs αλλά και τη διεύρυνση των λόγων για τους οποίος θα ζητείται η άρση του απορρήτου. Όπως είπε ο υπουργός, οι νομοθετικές αλλαγές δεν θα ξεπερούν την αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

Στην ίδια επιτροπή ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Χ. Γεραρή.

lifo.gr

Δύσκολα λέω γω...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons