Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ...

Εμβόλιμη αγωνιστική στο Καμπιονάτο. Με εξαίρεση το Γιουβέντους-Μπολόνια, όλα τ' άλλα παιχνίδια είναι αμφίροπα. Θα το ξαναπώ, η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει αρκετά κι οι μεγάλοι θα δυσκολεύονται κατά πολύ απέναντι στους μικρομεσαίους, ειδικά εκτός έδρας. Είδατε τι έπαθε π.χ. η Ίντερ μέσα στη Νοβάρα. Έφαγε το τρίμπαλό της και γεια σας...

Την προηγούμενη είμασταν ψιλομέτριοι, άντε να δούμε σήμερα...


Τσεζένα-Λάτσιο
Παρά τις καλές τους μεταγγραφές οι γηπεδούχοι μετράνε 2/2 ήττες στην αρχή του Πρωταθλήματος. Εμφανής η απουσία του Μπογκντάνι καθώς δεν υπάρχει κλασσικό φορ. Επαναλαμβάνω το ρόστερ είναι καλό, δεν πιστεύω ότι θα πέσει. Εκτός του Μπογκντάνι, τραυματίες ο βασικός κίπερ Αντονιόλι κι ο καλός χαφ Μαλονγκά.

Η Λάτσιο έπαιξε καλά με την Τζένοα, έχασε ευκαιρίες, παραπονιέται για ένα καθαρό πέναλτι, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά τελικά έχασε, πληρώνοντας 2 στιγμές αδράνειας από την άμυνα της. Το συγκεκριμένο ήταν και το 3ο σερί ματς που δέχεται 2 γκολ, αυτό σίγουρα αποτελεί πρόβλημα. Εκτός οι βασικοί Μάουρι, Μπιάβα, ίσως ξεκουραστούν οι Λούλιτς, Λεντέσμα, Σκούλι.

Εκτίμηση: Παίζει καλά η Λάτσιο αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα. Κάποτε θα σταματήσει αυτό, δε γίνεται. Δύσκολη η έδρα-κλουβί της Τσεζένα, παρ' ολ' αυτά οι καλύτεροι φιλοξενούμενοι πρέπει από κάπου να πάρουν μπρος, χρειάζονται μια νίκη για να "ξεμπουκώσουν". Καλή η απόδοση του 2πλού, θα το παίξω. Ας εμπιστευτώ ακόμα μια φορά τους Ρωμαίους...




Κιέβο-Νάπολι
Έχασε στο 90' από την Πάρμα σ' ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Πέρσι ήταν "σφιχτή", φέτος έχει δεχτεί ήδη 4 γκολ από Νοβάρα και Πάρμα. Ίσως σ' αυτό να φταίει κι ο Ντι Κάρλο, ο οποίος πέρσι έριξε τη Σαμπντόρια. Παραδοσιακά είναι η ομάδα που δεν μπορώ να πιάσω ποτέ στο στοίχημα. Αρκετά προβλήματα αύριο, ενώ αμφίβολοι είναι κι οι 2 καλύτεροι της παίχτες, ο αρχισκόρερ Πελισιέ κι ο φανταζί εξτρέμ Λουτσιάνο.

Τεράστια εμφάνιση στο 3-1 με τη Μίλαν, χατ τρικ ο σούπερ φορμαρισμένος Καβάνι και τα 3 γκολ δείγμα της εκτελεστικής του δεινότητας. Ο Ντε Λαουρέντις δήλωσε "πάμε για Πρωτάθλημα και CHL, αν και προτιμώ το 2ο!!". Υπάρχει τεράστια πίστη από τους οπαδούς της, οι οποίοι ονειρεύονται φέτος μεγάλα πράγματα. Σήμερα ίσως ξεκουραστούν οι βασικότατοι Λαβέτσι, Καμπανιάρο, Ντοσσένα, ένας παίχτης από κάθε γραμμή δηλαδή. Εκτός πάλι οι Ντοναντέλ Μπρίτος, Λουκαρέλι. Μπροστά με Χάμσικ-Πάντεφ-Καβάνι.

Εκτίμηση: Φορμαρίστηκε πολύ νωρίς η Νάπολι, η οποία είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Ειδικά οι Χάμσικ-Καβάνι κάνουν και φέτος όργια. Πάνε να παίξουν στην "εκκλησία" του Ριγκαμόντι το οποίο είναι αχανές και μαζεύει πολύ λίγο κόσμο. Όλα οδηγούν στο 2πλό, προσωπικά κάτι με φοβίζει, ενώ πέρα απ' αυτό κι οι αποδόσεις που δίνονται στο 2πλό είναι αρκετά μικρές. Ξέρω ότι ο κόσμος σήμερα θα παίξει Νάπολι, μακάρι να βγει, προσωπικά απέχω...




Φιορεντίνα-Πάρμα
Δέχτηκε 2 γκολ νωρίς από την Ουντινέζε και κάπου εκεί τελείωσε το πανηγύρι. Το χειρότερο όμως όλων είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Τζιλαρντίνο, μέχρι το Νοέμβρη. Στη θέση του ο Σαντιάγο Σίλβα, ένας από τυς μεγαλύτερους σκόρερ του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου την τελευταία τετραετία. Επιτέλους επιστρέφει ο παιχταράς Βάργκας, αμφίβολος ο πολύ καλός χαφ Λατζάρι.

Με 2 γκολ του ηγέτη της Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, έκαμψε την αντίσταση της Κιέβο. Ο συγκεκριμένος είναι πραγματικά η μισή Πάρμα. Πάει στη Φλωρεντία χωρίς τον βασικό της φορ Πελέ, αλλά και τον τιμωρημένο Τζιοβίνκο. Βασικό φορ ο "τελειωμένος" ποδοσφαιρικά Ερνάν Κρέσπο, βούτυρο στο ψωμί των αργών, αλλά δυνατών αμυντικών της Φιορεντίνα.

Εκτίμηση: Δε θα έπαιζα Φιορεντίνα. Αλλά λίγο οι απουσίες των Πελέ και Τζιοβίνκο, λίγο η επιστροφή του Βάργκας, λίγο η παρουσία του παλαίμαχου Κρέσπο, συν την έδρα και την καλούτσικη απόδοση του 1.80, θα με κάνουν να το σκεφτώ. Άσσος και να μην σκοράρει η Πάρμα λοιπόν, χωρίς να είναι σημεία "αμάν-αμάν"...




Τζένοα-Κατάνια
Μεγάλο 2πλό μέσα στο Ολύμπικο επί της Λάτσιο για τους Γενοβέζους. Έτσι επανήλθαν τα χαμόγελα κι η αισιοδοξία μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Αταλάντα. Επιπλέον δικαιώθηκε κι ο Μαλεζάνι για την φουλ-επιθετική του φιλοσοφία. Σήμερα δεν θέλει να πετάξει στο καλάθι αυτό το πολύ σπουδαίο 2πλό ψυχολογίας κι όχι μόνο. Eκτός ο αρχηγός Μάρκο Ρόσσι κι ο βασικός δεξής μπακ Μέστο. Ίσως γίνουν κανά 2 αλλαγές φρεσκαρίσματος.

Η Κατάνια πήρε με το κλασσικό 1-0 το ντέρμπι παραμονής με την Τσεζένα. Μέτρια εμφάνιση στο 1ο, διαχείρηση του αποτελέσματος στο 2ο. Ομάδα χωρίς προπονητή, ο Μοντέλλα σίγουρα δε λογίζεται ως τέτοιος. Πολλές απουσίες σήμερα: Οι βασικοί Λεντέσμα, Λαντζαφάμε, Ίτζο κι οι ημιβασικοί Γιάμα, Αλμιρόν, Λεγκροτάλιε.

Εκτίμηση: Το σημείο μου για σήμερα είναι ο Άσσος της Τζένοα. Δύσκολα να κάνει 2η σερί εντός έδρας γκέλα με "λοιμό". Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, απέκτησε ψυχολογία, παραδοσιακά είναι δυνατή στην έδρα της κι αντιμετωπίζει μια Κατάνια με απουσίες, η οποία μια ζωή "χάνεται" εκτός Σικελίας. Θα το παίξω σίγουρα, το 1.85 με καλύπτει απόλυτα. Τώρα αν ο Παλάσιο χάνει τα άχαστα κι ο (εξαιρετικός κίπερ) Αντούχαρ βγάζει τα άβγαλτα, ε τότε τι να κάνουμε χάσαμε κιόλας...




Γιουβέντους-Μπολόνια
2/2 για τη Γιουβέντους. Χωρίς να παίξει καμιά τρομερή μπάλα, πέρασε με 0-1 από τη Σιένα. Το ματς το είδα. Πάλι "μάτια έβγαλε" ο τρομερός Τζιακερίνι, έχει πάρει επάξια τη θέση του Κράσιτς. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, την κατατάσω στο νούμερο 1 φαβορί για το Σκουντέτο. Μου κάνει εντύπωση που η απόδοσή της είναι κατά πολύ υψηλότερη της τραγικής φετινής Ίντερ. Επανέρχεται ο Ντε Τσέλιε, ίσως ξεκινήσει ο Ντελ Πιέρο αντί του Μάτρι.

Είδα αρκετό από το τελευταίο μισάωρο του Μπολόνια-Λέτσε. Πραγματικά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ν' αλλάξουν ούτε μισή πάσα. Τραγική εμφάνιση κι ενώ αντιμετώπιζαν την ίσως χειρότερη ομάδα του Καμπιονάτο. Ο Ντι Βάιο συνέχεια ασκεί κριτική στον προπονητή του κι ίσως ξεκινήσει από τον πάγκο. Πολλές οι απουσίες για την Μπολόνια, δεν αξίζει να τις αναφέρω.

Εκτίμηση: Θα είναι τεράστια έκπληξη αν η Γιουβέντους δεν κερδίσει αυτή την Μπολόνια. Όλα οδηγούν στον Άσσο. Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ιταλίας, αντιμετωπίζει την πιο τραγική. Οι πακετάδες θα παίξουν τον Άσσο του 1.40, εμείς θα παίξουμε τον Άσσο με χάντικαπ στα 2 φράγκα...




Λέτσε-Αταλάντα
Εκτίμηση: Ειλικρινά δε βγάζω άκρη, πολύ πιθανή ισοπαλία...




Μίλαν-Ουντινέζε
Πολύ άσχημη εμφάνιση για τη Μίλαν την Κυριακή, ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια από τη Νάπολι, αν και προηγήθηκε. Η ομάδα είναι σε άσχημη κατάσταση, υπάρχει κούραση, απλά ήταν μια ατυχής στιγμή; Κανείς δεν ξέρει, πάντως στην αρχή φαίνεται ότι δεν πατάει καλά. Πάλι εκτός οι Γκατούζο, Αμπροζίνι, Φλαμινί, Μπόατεγκ, Ιμπραίμοβιτς, Ρομπίνιο, Μεξές.

Συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις κερδίζοντας τη Φιορεντίνα πανεύκολα με 2-0. Ο Ντι Νατάλε σκοράρει ανελλιπώς, μένει να δούμε πόσο θ' αντέξει στα 35 του χρόνια. Αμφίβολος ο μέσος-σκυλί Ασαμόα.

Εκτίμηση: Το 1.65-1.70 που δίνουν οι μπουκ στη νίκη της Μίλαν είναι για γέλια. Ο Άσσος θα έπρεπε να είναι 2 φράγκα και πάνω. Τώρα όσο αναφορά το over-under, το ματς είναι κομμένο και ραμμένο για over. Επιθετικά θα παίξει η Μίλαν, λείπουν κι οι 3 χαμάληδες του κέντρου (Γκατούζο, Αμπροζίνι, Φλαμινί), ταμάμ για την Ουντινέζε να κάνει το παιχνίδι που της αρέσει, δηλαδή αυτό των αντεπιθέσεων. Τώρα οι μπουκ δίνουν 3 φράγκα στον Ντι Νατάλε να σκοράρει. Είναι σε παρατεταμένη φόρμα, δε γίνεται να μην τιμήσουμε αυτό το 3φραγκο, σε ένα παιχνίδι που επαναλαμβάνω τον βολεύει αφάνταστα...




Παλέρμο-Κάλιαρι
Εκτίμηση: Θ' αρχίσουμε να παίζουμε το (αρκετά ποιοτικό) Παλέρμο, μόλις πάρει κάποιον σοβαρό προπονητή. Το Κάλιαρι είναι είναι σοβαρότατη ομάδα, δεν πρόκειται να χάσει στη Σικελία με "κάτω τα χέρια", όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χέρια. Πάσο...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons