Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2011

Στο φως οι ροζ συνομιλίες Μπερλουσκόνι-Ταραντίνι, την παραίτησή του ζητεί η Αντιπολίτευση

Ρώμη, Ιταλία
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει αυτό που φοβόταν. Αποσπάσματα από τις συνομιλίες του με τον Ιταλό επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι, που φέρεται να κρατούσε τα ηνία του δικτύου που παρουσίαζε τις πόρνες πολυτελείας στα πάρτι του Άρκορε, δημοσιεύτηκαν το Σάββατο, προκαλώντας σάλο στη χώρα.

Στις τηλεφωνικές αυτές συνδιαλέξεις, ο Καβαλιέρε επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι συναναστράφηκε σειρά γυναικών που του παρουσίασε ο Ταραντίνι, περιγράφεται ως ακούραστος εραστής και εκφράζει και τις προτιμήσεις του ως προς τις προδιαγραφές των καλλονών. Έντονη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης, που ζητεί την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το BBC, σε μία από τις συνδιαλέξεις, που φέρεται να έγινε την Πρωτοχρονιά του 2009, ο Καβαλιέρε φέρεται να λέει στον Ταραντίνι ότι 11 γυναίκες περίμεναν έξω από την πόρτα του, αλλά «κατάφερε» μόνο τις οκτώ, καθώς «δεν μπορείς να τα κάνεις όλα».

Σε ένα άλλο τηλεφώνημα φέρεται να λέει ότι «είναι πρωθυπουργός στο ελεύθερο χρόνο» του.

Έντονη η αντίδραση της Αντιπολίτευσης

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αντιπολίτευσης, που ζήτησε την παραίτηση του Καβαλιέρε.

«Τα λόγια τελείωσαν. Η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να διοικείται από έναν πρωθυπουργό που να θεωρεί τη διακυβέρνηση της χώρας, χόμπι. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρέπει να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο και να παραιτηθεί» δήλωσε, από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ντάβιντε Τζότζια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προοδευτικού κόμματος «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο «εκείνος που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να αποσυνδέσει από την τεχνητή υποστήριξη της νοσούσα κυβέρνηση είναι ο γραμματέας της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι. Διαφορετικά γίνεται συνένοχος του Ταραντίνι και εκβιάζει την κυβέρνηση για συγκεκριμένα συμφέροντα».

Και ο Λορέντσο Τσέζα, από το κεντρώο κόμμα Udc, ζητεί από τον Καβαλιέρε «να δείξει στους Ιταλούς ότι είναι γενναιόδωρος, και κατά συνέπεια, να αποφασίσει να παραιτηθεί, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βοηθήσει το κόμμα του να ξεκινήσει μια καινούρια φάση».

Ο δε γραμματέας του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, δηλώνει, χωρίς περιστροφές, ότι «ελπίζει να γυρίσει η Ιταλία, όσο γίνεται πιο γρήγορα, την σιχαμερή αυτή σελίδα και να μπορέσει να βρει κάποια προοπτική σωτηρίας, ένα κάποιο ίχνος ελπίδας».

Ο Τζανφράνκο Φίνι, πρόεδρος της Βουλής και πρώην στενός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, ζητεί επίσης «μια νέα κυβέρνηση με διαφορετικό πρωθυπουργό, διότι η Ιταλία χρειάζεται έναν επικεφαλής της κυβέρνησης που να μπορεί να διοικεί και όχι κάποιον που να μην λέει, ως αστείο, ότι έχει άλλα πράγματα να σκεφθεί».

Από την κυβέρνηση, ο υπουργός αρμόδιος για την εφαρμογή του προγράμματος, Τζανφράνκο Ροτόντι, απαντά ότι «ο Μπερλουσκόνι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο μόνον αν χάσει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου», ενώ ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέττα προσθέτει ότι «παρά τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από την χώρα, σκέφτομαι ποια είναι η ταυτότητά μας, πόσα πράγματα κάναμε και τι πρέπει ακόμη να ολοκληρώσουμε, και δεν μπορώ να μην νιώθω αισιόδοξος».

in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons