Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2011

Aυτοί δε παίζονται!! Επιβάλουν έκτακτο ειδικό τέλος στα blogs...


Ανάστατη είναι η μπλογκόσφαιρα από την ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών κ. Β. Βενιζέλου ότι θα επιβληθεί έκτακτο ειδικό τέλος στο σχολιασμό των ιστολογίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, για κάθε σχόλιο σε ιστολόγιο, ο σχολιαστής θα πληρώνει τέλος ίσο με τρία λεπτά του ευρώ (0,03 ευρώ). Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί αναδρομικά, από 1ης Σεπτεμβρίου 2011.

Ύστερα από τον σάλο που ξεσηκώθηκε, ο υπουργός αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις: Το τέλος θα το πληρώνουν όσοι σχολιάζουν με χρηστώνυμο (user name, για να καταλαβαινόμαστε) -οι ανώνυμοι προς το παρόν εξαιρούνται. Θα καταβάλλεται κάθε μήνα, μαζί με τον λογαριασμό στον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου. Εάν ο χρήστης αρνηθεί να πληρώσει, ο πάροχος θα του κόβει τη σύνδεση με το Διαδίκτυο. Η ταυτοποίηση των χρηστωνύμων θα γίνεται με ευθύνη των παρόχων.

Δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας να εξαιρεθούν από το τέλος οι ιστολόγοι, οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολύ περισσότερα σχόλια καθώς πρέπει να απαντούν σε κάθε σχολιογράφο χωριστά. Ο κ. Βενιζέλος έκανε δεκτό το αίτημα, αλλά διευκρίνισε ότι οι ιστολόγοι θα απαλλάσσονται από το τέλος μόνο όταν κάνουν σχόλια στο δικό τους ιστολόγιο. Όταν σχολιάζουν σε ξένο ιστολόγιο, θα πληρώνουν κανονικά, όπως όλοι οι χρήστες. Άδικο χαρακτήρισε το μέτρο η κ. Μπακογιάννη, διότι, όπως τόνισε, το ίδιο πληρώνει ένα μονολεκτικό σχόλιο με ένα σχόλιο που πιάνει είκοσι-τριάντα ή και περισσότερες αράδες, τα κοινώς λεγόμενα “σεντόνια”. Ο υπουργός συμφώνησε καταρχήν, αλλά είπε ότι τεχνικά είναι δύσκολο να γίνει διαφοροποίηση των σχολίων αυτή τη στιγμή. Ίσως αργότερα.

Άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι τα 3 λεπτά του ευρώ είναι πολλά, και ότι έπρεπε να επιβληθεί τέλος 2 λεπτών -όπως λέμε just my two cents, σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης. Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν η αρχική σκέψη, και η αιτιολογική βάση του μέτρου’ επειδή όμως η τρύπα στον προϋπολογισμό μεγάλωσε, λόγω των εντελώς απροσδόκητων 24.000 προσλήψεων που έγιναν, ποιος ξέρει από ποιον, αναγκαστήκαμε, είπε ο κ. υπουργός, “να κάνουμε ένα μεγάλο ντου και να σας κάνουμε τα δύο τρία”.

Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την προχειρότητα του μέτρου, επισημαίνοντας ότι μια σειρά πρακτικά ζητήματα δεν έχουν λυθεί, όπως π.χ. τι θα γίνει με τους σχολιαστές που γράφουν από το εξωτερικό, ή πώς θα καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή όσων ενοποιούν πολλά διαφορετικά σχόλια σε ένα μεγάλο. Και γιατί όχι τέλος στα σχόλια του Φέισμπουκ; επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης. Ο κ. υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυτή η σκέψη αλλά προς το παρόν υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες για την επιβολή φόρου και στο Φέισμπουκ.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό γιατί αποκαλεί “έκτακτο” το τέλος σχολιασμού, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει επ’ αόριστον, θα είναι δηλαδή μόνιμο. “Μα και το τέλος στα ακίνητα, έκτακτο το είπαμε” απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

patrinaki.blogspot.com





3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις έτσι;

baron_samedi είπε...

Μα το Θεό, το είδα και στις ειδήσεις στη ΝΕΤ, οπότε δεν είναι "παπάς" των bloggs. Αυτοί είναι τρελοί ρε...

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι ρε φίλε...Απλά δεν γίνετε..δεν ύπαρχει αυτό απλα..Δηλαδη θα πρέπει να πληρώνω επειδή έχω άποψη;τι λές τώρα;;;;;;

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons