Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Με 150 βουλευτές έμεινε το ΠΑΣΟΚ

Ουσιαστικά απο σήμερα έχουμε μια παράνομη Κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμμία νομιμοποίηση και πρέπει να πάει την χώρα άμεσα σε ΕΚΛΟΓΕΣ πριν ζήσουμε χειρότερα.

Κι αυτό διότι από τους 160 βο(υ)λευτές, που είχαν εκλεγεί to 2009, τώρα έχουν μείνει 150,...ως φυσικές παρουσίες, απλά τρεις από τους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική προτίμησαν – ή απλά έκαναν χάρη στην κυβέρνηση - να παραχωρήσουν στο κόμμα τους τις έδρες τους, αντί να ανεξαρτητοποιηθούν ή διαγραφούν όπως έγινε με τους υπόλοιπους επτά. Θα μπορούσε ωστόσο κανείς να επισημάνει πολιτικά ότι δέκα βουλευτές που έστειλε ο ελληνικός λαός στη Βουλή, δεν είναι πλέον με το ΠΑΣΟΚ και άρα υφίσταται πολιτικό θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επτά, που αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρέμειναν βουλευτές είναι οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Γιώργος Λιάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και πλέον η Λούκα Κατσέλη. Την έδρα τους προτίμησαν να παραχωρήσουν, αποχωρώντας από τη Βουλή οι Γιώργος Φλωρίδης, Έκτωρ Νασιώκας και Θωμάς Ρομπόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ έχει πια τυπικά κοινοβουλευτική δύναμη 153 εδρών, μία περισσότερη από εκείνη, που είχε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη δεύτερη θητεία του και για την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο ίδιος δεν θα κυβερνούσε ποτέ έτσι. Ίσως για το λόγο αυτό κατέβαλε τόσο μεγάλη προσπάθεια για να μεταπείσει τη Βάσω Παπανδρέου για την ανάγκη ψήφισης του περιβόητου άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τυχόν διαφοροποίησή της θα έφερνε το ΠΑΣΟΚ στον «απαγορευτικό», πολιτικά, αριθμό των 152 εδρών.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ετσι σιγα σιγα πηδαν ολοι απο το καραβι..ανυπομονω να γινουν εκλογες να δεις τι εχει να γινει...

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons