Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

ΑΝΑΛΥΣΗ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ

Επειδή δεν πρόλαβα να γράψω τις ειδησεις, όλα τα αγωνιστικά νέα είναι παρμένα απ' το matchmoney.com, οι εκτιμήσεις δικές μου...

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΙΝΤΕΡ

*** Ανοδικά το διπλό της Ιντερ, το βρίσκουμε και στο 2,35. Ο ΟΠΑΠ το έχει στο οικτρό 2,10. Ο άσος της Αταλάντα στο 3,30.

*** Προϊστορία: 13-17-21.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Ισως να μην άξιζε τη νίκη στην Πάρμα ωστόσο ποσώς την απασχολεί αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε πολλή πίεση και δυο-τρεις καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Κονσίλι την κράτησαν όρθια, όμως στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης δύο αντεπιθέσεις-σεμινάριο κατέληξαν στα πόδια του Μάξι Μοράλες, ο οποίος τις εκμεταλλεύτηκε για το 0-2. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, στη συνέχεια η Αταλάντα μαζεύτηκε και πάλι στην άμυνά της, δέχτηκε τη μείωση (80’ 1-2) αλλά σχετικά εύκολα κράτησε τη νίκη της.

Πρακτικά η Αταλάντα θα ήταν δεύτερη στη βαθμολογία, χωρίς την ποινή αφαίρεσης έξι πόντων, ενώ έχει ρεαλιστικά τους διπλάσιους βαθμούς από την Ιντερ, την οποία και αντιμετωπίζει απόψε: «Το ότι έχουμε διπλάσιους βαθμούς από την Ιντερ, στο γήπεδο, δεν λέει τίποτα. Εμείς έπρεπε να ξεκινήσουμε δυνατά και το κάναμε, αλλά δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Ιντερ σε καμία περίπτωση. Εμείς είμαστε φτιαγμένοι για ένα συγκεκριμένο τύπο πρωταθλήματος, ο στόχος μας παραμένει η παραμονή», είπε ο Στέφανο Κολαντουόνο, προσπαθώντας να μετριάσει τον ενθουσιασμό που υπάρχει στην πόλη.

Ο τεχνικός της Αταλάντα τόνισε ενόψει Ιντερ: «Είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε τέλειοι απέναντί τους και ίσως κι αυτό να μη φτάσει για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Για να καλύψουμε τη διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας πρέπει να αυξήσουμε την ένταση του αγώνα και να τους τρέξουμε πολύ, να είμαστε πάντα πιο γρήγοροι από αυτούς, στην κίνηση και τη σκέψη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι».

Τέθηκε εκτός πλάνων για προληπτικούς λόγους ο καλός χαφ Μπρίγκι (5/0) και μαζί με τον στόπερ/αρχηγό Μανφρεντίνι (5/0) είναι οι δύο απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Κολαντουόνο. Κατά τα λοιπά, μία θέση διεκδικείται στη μεσαία γραμμή, ανάμεσα σε Μποναβεντούρα και Καρμόνα, αν επιλεγεί ο δεύτερος τότε ο Παντοΐν από τον άξονα θα περάσει στη φυσική του θέση στα αριστερά. Ο Μάξι Μοράλες θα είναι ο ελεύθερος παίκτης, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντένις.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Κονσίλι – Μασιέλο, Καπέλι, Λουκίνι, Πελούζο – Σκελότο, Τσιγκαρίνι, Παντοΐν, Μποναβεντούρα (Καρμόνα) – Μοράλες – Ντένις.

ΙΝΤΕΡ: Πρώτο γκολ στην έδρα της και πρώτη νίκη για την Ιντερ, το 1-0 επί της Κιέβο, πήρε βαθιά ανάσα για τη συνέχεια. Οι «νερατζούρι» δυσκολεύτηκαν αρκετά, τα επιθετικά πλάνα και πάλι δεν έβγαιναν και χρειάστηκαν ένα στημένο στο 34’ για να βρουν το μοναδικό γκολ, από τον Τιάγκο Μότα. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα πάντως, διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα το 1-0, βγάζοντας παράλληλα και το άγχος της προς τα έξω. «Ηταν σημαντικό το να κερδίσουμε, με όποια εμφάνιση. Θετικό επίσης το ότι δε δεχτήκαμε γκολ», είπε ο Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο τεχνικός της Ιντερ δεν είναι ακόμα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του: «Το ποδόσφαιρο έχει δύο τομείς. Τον επιθετικό τομέα, εκεί θέλω τους παίκτες μου επικίνδυνους και απειλητικούς και τον αμυντικό τομέα, εκεί θέλω τους παίκτες μου δυναμικούς και επιθετικούς. Δεν είμαι ικανοποιημένος σε κανέναν τομέα, πρέπει να περάσουν αρκετά παιχνίδια ακόμα για να φτάσουμε εκεί που θέλω. Το σημαντικό είναι τώρα να πάρουμε αποτελέσματα, γιατί έχουμε μείνει πίσω, πάμε στο Μπέργκαμο για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Για το παιχνίδι στην Αταλάντα είπε: «Η Αταλάντα δεν είναι μόνο ομάδα που τρέχει πολύ, έχει δύσκολη έδρα, ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Η αφαίρεση βαθμών τους έχει κινητοποιήσει, βρήκαν τον ενθουσιασμό και πήραν τα αποτελέσματα. Εμείς πάμε εκεί για να πάρουμε τους τρεις πόντους και στο ποδόσφαιρο οι εξετάσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Τελειώνει ένα παιχνίδι, έχεις μπροστά σου μια ακόμα αποστολή».

Παραμένουν εκτός πλάνων οι Φορλάν (5/1), Σάμουελ (5/0), Ρανόκια (2/0) και Κουτίνιο (1/0). Ο Ρανιέρι ετοιμάζει αλλαγές, επιβεβαίωσε την επιστροφή του Μιλίτο στην ενδεκάδα μετά από τρεις κολλητούς πάγκους, λογικά στη θέση του Πατσίνι, αφού κατά δήλωση του προπονητή δεν χωρούν και οι δύο στην ίδια ενδεκάδα. Ισως να πάρει το «ρεπό» του και ο Καμπιάσο, με τον Στάνκοβιτς στη θέση του ενώ στην άμυνα ελλείψει εναλλακτικών η τετράδα των Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου και Ναγκατόμο δεν αλλάζει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ζούλιο Σέζαρ – Μαϊκόν, Λούσιο, Κίβου, Ναγκατόμο – Ζανέτι, Στάνκοβιτς (Τιάγκο Μότα), Καμπιάσο (Ομπι) – Σνέιντερ – Σάρατε, Μιλίτο.

Εκτίμηση: Αφάνταστα δύσκολο παιχνίδι. Η Αταλάντα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, ενώ έχει και στις τάξεις της τον μέχρι στιγμής MVP του Καμπιονάτο, Μάξι Μοράλεζ. Η Ίντερ διέρχεται από κρίση, αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Δεν έχει πείσει σε καμία φετινή της εμφάνιση, δεν υπάρχει λόγος να την παίξουμε όσο καλή κι αν είναι η απόδοση του διπλού...



ΚΙΕΒΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

*** Στο 1,85 ο άσος της Κιέβο, το διπλό της Μπολόνια φτάνει και στο 5,40.

*** Προϊστορία: 4-5-0.

ΚΙΕΒΟ: Ατολμη στην Ιντερ, δεν το πίστεψε ιδιαίτερα και ηττήθηκε με 1-0. Μαζεμένη στην άμυνά της, προσπάθησε να κάνει κάτι στις αντεπιθέσεις αλλά δεν της βγήκε, ενώ δεν αντέδρασε και πολύ μετά το μοναδικό γκολ (34’). Οι επιθετικοί της ήταν αποκομμένοι και η ομάδα δεν ζήτησε πράγματα, κάτι που παραδέχτηκε ο Μίμο Ντι Κάρλο: «Επρεπε να το πιστέψουμε περισσότερο, δεν παίξαμε με θάρρος και χάσαμε δίκαια. Oμως η ομάδα είναι ζωντανή, δεν πρέπει να απογοητευθούμε». Σταθερή αξία ο τερματοφύλακας Σορεντίνο, με δυο-τρεις αποκρούσεις στην επανάληψη κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Ο Μίμο Ντι Κάρλο έβαλε γρήγορα στο «αρχείο» την ήττα από την Ιντερ και έστρεψε το βλέμμα στην αναμέτρηση με την Μπολόνια: «Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Και θα είναι πολύ δύσκολο ματς, ειλικρινά με εκπλήσσει που η Μπολόνια βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Εχουν καλή ομάδα, πολύ καλές μονάδες και απλά πληρώνουν το κακό τους ξεκίνημα. Για αυτό και είπα στους δικούς μου ότι η Μπολόνια έχει τα μέσα για να μας κάνει ζημιά και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Εκτός για δεύτερο ο βασικός δεξιός μπακ Σάρντο (5/0), συνεχίζει στη θέση ο Φρέι (3/0). Κατά τα λοιπά άπαντες παρόντες στα πλάνα του Ντι Κάρλο, που επαναφέρει στη μεσαία γραμμή τον βασικό χαφ Ριγκόνι (6/0) ενώ στην επίθεση ο Τερεό (6/1) επανέρχεται βασικός, στον πάγκο αναμένεται να μείνει ο Παλόσκι. Με τον Μοσκαρντέλι (7/3) έτοιμο και πάλι να σκοράρει προερχόμενος ως αλλαγή, ενώ τη θέση του επιτελικού μέσου διεκδικούν οι Σαμάρκο και Κρουσάδο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Σορεντίνο – Φρέι, Μορέρο, Τσέζαρ, Γιόκιτς – Μπράντλι, Ριγκόνι, Χετεμάι – Κρουσάδο (Σαμάρκο) – Πελισιέ, Τερεό.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Εχασε δίκαια από τη Λάτσιο (0-2), επεκτείνοντας το απόλυτο των… ηττών στην έδρα της. Χωρίς πολλή πίστη στις κινήσεις της και πλάνο στο παιχνίδι, βρέθηκε να χάνει από το 28’ με αυτογκόλ του Ακουαφρέσκα και με το καλημέρα στην επανάληψη (48’) δέχτηκε και το δεύτερο. Εκτοτε παράτησε το παιχνίδι, όπως παραδέχτηκε και ο Πιόλι: «Το δεύτερο γκολ μας έκοψε τα πόδια, τα παρατήσαμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ματς δεν τελειώνουν στο 50’, εμείς σχεδόν το αφήσαμε το παιχνίδι».

Ο τεχνικός της Μπολόνια επιστρέφει ως αντίπαλος της Κιέβο, την οποία πέρυσι οδήγησε σε μια άνετη παραμονή: «Η Κιέβο είναι οργανωμένη ομάδα και την ξέρω πολύ καλά. Συμπαγής ομάδα, με ομοιογένεια, αφού μετά από μένα επέστρεψε στην ομάδα ο προηγούμενος προπονητής. Καλά οργανωμένη στο αμυντικό κομμάτι, σου αφήνει λίγες ευκαιρίες για να της κάνεις ζημιά, ενώ είναι επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Εχει πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε στη δύναμη. Είναι σημαντικό να πάρουμε αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Δύο σημαντικές επιστροφές και μία απουσία για τον Πιόλι. Γυρίζουν στο αρχικό σχήμα, μετά από τρία ματς ο εξαιρετικός πορτιέρε Ζιλέ (4/-6) και ύστερα από δύο ο τραχύς αμυντικός χαφ Πέρες (5/0), ο μόνος που δεν τα κατάφερε είναι ο ηγέτης μέσος Ντιαμάντι (6/1), θα λείψει και σήμερα. Γυρίζει στην αποστολή και ο γνωστός μας, στόπερ Αντονσον (3/0), όμως δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο και λογικά θα προτιμηθεί ξανά ο γκαφατζής Κερουμπίν. Στην επίθεση, ίσως ο Χιμένες πάρει τη θέση του Ακουαφρέσκα, στο πλευρό του άσφαιρου μέχρι στιγμής Ντι Βάιο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Ζιλέ – Ράτζι, Πορτανόβα, Κερουμπίν, Μορλέο – Πέρες, Μουντιγκάι, Κονέ – Ραμίρες – Ντι Βάιο, Ακουαφρέσκα (Χιμένες).

Εκτίμηση: Θ' ασχοληθώ με το ματς εξωαγωνιστικά:Άριστες οι σχέσεις των 2 ομάδων Πέρσι λίγο πριν το τέλος η Μπολόνια ήταν αδιάφορη, η Κιέβο καιγόταν, Κιέβο-Μπολόνια 2-0... Το 2009 3 αγωνιστικές πριν το τέλος με 1 βαθμό σώζονταν κι οι 2, Κιέβο-Μπολόνια 0-0... Το 2008 λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος ο βαθμός ήταν ψιλοβολικός και για τις 2, Κιέβο-Μπολόνια 1-1... Και ή το 2004 ή το 2005 η Κιέβο σωνόταν μόνο κερδίζοντας την Μπολόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ αν ήταν εκείνο το 1-0 ή το 2-1... Φέτος στην παρούσα φάση (αν και ασφαλώς πολύ νωρίς) η Μπολόνια έχει περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς. Μια ζωή βοηθάει την Κιέβο, καιρός να πάρει και κάποια ανταπόδοση. Βάλτε κι ότι προπονητής της είναι ο αναγεννητής της Κιέβο, ο Πιόλι... Θα το παίξω Χ2, δε θα χάσει η Μπολόνια...



ΛΑΤΣΙΟ – ΚΑΤΑΝΙΑ

*** Μέχρι 1,70 ο άσος της Λάτσιο, το διπλό της Κατάνια στο 5,50.

*** Προϊστορία: 12-6-2.

ΛΑΤΣΙΟ: Κυνική στην Μπολόνια, επικράτησε με 2-0, τρίτη διαδοχική νίκη και βρέθηκε μόνη στη δεύτερη θέση. Η Λάτσιο ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα, στάθηκε και τυχερή να προηγηθεί στο 28’ με αυτογκόλ, ενώ το γρήγορο γκολ του Λούλιτς (48’) στην επανάληψη τέλειωσε το παιχνίδι. Στη συνέχεια και παρά κάποια προβλήματα με αναγκαστικές αλλαγές η Λάτσιο μπόρεσε να ελέγξει το ρυθμό και να φτάσει στο τελικό 2-0. «Είναι περίοδος που μας πάνε όλα καλά, είναι δύσκολο να μας κερδίσουν», είπε ο Εντι Ρέια.

Η Λάτσιο έχει ευκαιρία σήμερα με νίκη κόντρα στην Κατάνια να βρεθεί στην πρώτη θέση, αν φυσικά παράλληλα δεν κερδίσει η Ουντινέζε στη Νάπολι. Αλλά ο Εντι Ρέια συστήνει υπομονή: «Δεν πρέπει να κοιτάμε τη βαθμολογία σε καμία περίπτωση τώρα, το πρώτο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η απόδοση της ομάδας, το καλό ποδόσφαιρο, οι νίκες θα έρθουν από μόνες τους αν είμαστε αυτοί που πρέπει. Τη βαθμολογία σου πρέπει να την κοιτάς τον Μάρτιο, όταν το πρωτάθλημα θα μπει στην τελική του ευθεία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε ήρεμοι, μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει διάρκεια».

Ο τεχνικός της Λάτσιο αναφέρθηκε και στην αφλογιστία του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έχει να σκοράρει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Δεν πρέπει να σκεπτόμαστε το ότι δεν σκοράρει ο Σισέ, πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι σημαντικό το ποιος σκοράρει αλλά το να κερδίζει η ομάδα. Ο Σισέ είναι απαραίτητος στην ομάδα μας, θυσιάζεται για το καλό των συμπαικτών του, κάνει τις σωστές κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτόν τον Σισέ θέλω. Η δύναμή μας είναι το σύνολο, όλοι μιλούν για τον Κλόζε, τον Σισέ, τον Ερνάνες, αλλά ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ καλούς και ισότιμους παίκτες».

Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Ντίας (7/0), τέθηκαν νοκ-άουτ ο ηγέτης χαφ Ερνάνες (7/3) και ο πολύτιμος μέσος Ματούζαλεμ (7/0), ενώ είναι νοκ-άουτ για δεύτερο οι μέσοι Γκονζάλες (4/0), Μάουρι (2/0), προκαλώντας σοβαρές ελλείψεις στα χαφ, ο μόνος που επιστρέφει είναι ο έμπειρος χαφ Μπρόκι (6/0). Ο Ρέια βάζει στόπερ τον Ράντου και περνά αριστερό μπακ τον Στανκεβίτσιους, ενώ ο Λούλιτς συνεχίζει στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση ο Σκούλι θα πλαισιώσει τους Σισέ και Κλόζε.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Μαρκέτι – Κονκό, Μπιάβα, Ράντου, Στανκεβίτσιους – Μπρόκι, Λεντέσμα, Λούλιτς – Σισέ, Κλόζε, Σκούλι.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Δυναμική η παρουσία της στη Φιορεντίνα, δεν παράτησε το παιχνίδι, το ισοφάρισε δύο φορές και πήρε το 2-2. «Επικράτησε» στο φυσικό παιχνίδι, κέρδισε πολλές μάχες και αν έλειπαν κάποια ατομικά λάθη, που οδήγησαν στα δύο γκολ της Φιορεντίνα, θα μπορούσε και να κερδίσει. Ο Ντελβέκιο σε φάση διαρκείας (43’) έκανε το 1-1 και ο Μάξι Λόπες στο 82’ με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το τελικό 2-2. «Δεν είμαι ικανοποιημένος απόλυτα, μπορούσαμε τη νίκη», είπε ο Βιντσέντσο Μοντέλα.

Ο τεχνικός της Κατάνια ζήτησε προσοχή στο μαρκάρισμα των Κλόζε και Σισέ: «Με τη Φιορεντίνα κάναμε λάθη και αφήσαμε τον Γιόβετιτς να κάνει το παιχνίδι του και μας έβαλε δύο γκολ. Με τη Λάτσιο έχουμε δύο ακόμα επικίνδυνους παίκτες μπροστά μας και πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ο Σισέ και ο Κλόζε είναι επικίνδυνοι ακόμα και χωρίς την μπάλα, γιατί κινούνται τέλεια στο χώρο και ανοίγουν διαδρόμους για τους συμπαίκτες τους. Εκεί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην τους δώσουμε το παραμικρό».

Χάνει δεύτερο ματς ο βασικός εξτρέμ Γκόμες (6/1). Εξακολουθούν εκτός ο δεξιός μπακ Αλβαρες (2/0), ο αριστερός μπακ Καπουάνο (4/0), οι μέσοι Μπιατζάντι (3/0), Λεντέσμα (3/0) και ο επιθετικός Σουάσο (3/0). Επανέρχεται στην αποστολή μετά από 20 μέρες ο βασικός δεξιός μπακ Ποτέντσα (3/0) αλλά ακόμα όχι στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μοντέλα διατηρεί το συντηρητικό 5-3-2 με την τριπλέτα Αλμιρόν, Λόντι, Ντελβέκιο στον άξονα. Μπροστά, οι Μάξι Λόπες και Μπερχέσιο θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (5-3-2): Αντούχαρ – Ισκο, Μπελούσι, Σπόλι, Λεγκροτάλιε, Μαρκέζε – Αλμιρόν, Λόντι, Ντελβέκιο – Μάξι Λόπες, Μπερχέσιο.

Eκτίμηση: Παρ' ότι η Λάτσιο έχει σημαντικές απουσίες στα χαφ, πιστεύω θα την κερδίσει την Κατάνια σήμερα. Όσο σκληροτράχηλη ομάδα και να 'ναι οι Σικελοί, κάπου θα χάσουν, δε μπορεί...



ΜΙΛΑΝ – ΠΑΡΜΑ

*** Στο 1,35 ο άσος της Μίλαν, σταθερά, το διπλό της Πάρμα φτάνει και στο 10,00.

*** Προϊστορία: 12-6-2.

ΜΙΛΑΝ: Απίστευτο παιχνίδι στο Λέτσε, έγιναν τρομερά πράγματα για να κερδίσει με ανατροπή τριών γκολ. Δεν βλεπόταν στο πρώτο ημίχρονο, θύμισε σχολική ομάδα και βρέθηκε να χάνει με 3-0, σε αποσύνθεση. Στην ανάπαυλα ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Μπόατενγκ και ο Γκανέζος με χατ-τρικ σε 17 λεπτά (!) το ισοφάρισε μόνος του και στο 79’ ο Γέπες με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή, για το τελικό 3-4. Σημαντική νίκη αλλά θα πρέπει να προβληματιστεί από την απαράδεκτη εικόνα του πρώτου μέρους.

Και ο Μαξ Αλέγκρι αυτό ακριβώς δήλωσε, εν όψει Πάρμα: «Πολλοί λένε για την αντίδραση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και για την ανατροπή, λίγοι όμως μιλούν για την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και τα τρία αστεία γκολ που δεχτήκαμε. Πρέπει να μην επαναληφθεί αυτό το πράγμα, γιατί αν μπαίνουμε στο γήπεδο υπνωτισμένοι, δεν πρόκειται κάθε φορά να γυρνάμε έτσι τα παιχνίδια. Παίζουμε καλύτερα αλλά δεν έχουμε διάρκεια και αυτό πρέπει να με ανησυχήσει».

Εν τω μεταξύ έκπληξη προκάλεσε η υποψηφιότητα του προπονητή της Μίλαν στους πέντε επικρατέστερους για τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού στην Ευρώπη για το 2011, δίπλα στους Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Μαντσίνι, Καπέλο, όπως έβγαλε τη λίστα το France Football. Ο Αλέγκρι φυσικά και δεν το πίστευε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά δεν το περίμενα. Και φυσικά εγώ δεν έχω κάνει τίποτα συγκριτικά με τους άλλους υποψήφιους».

Ο Αλέγκρι άφησε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης τον Νέστα (6/0), στη θέση του θα επιστρέψει ο Τιάγκο Σίλβα (6/0), εκτός από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Ζέεντορφ (4/1) θα χάσει τρίτο παιχνίδι ενώ είναι πάγια έξω οι Πάτο (3/0), Γκατούζο (1/0), με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει ακόμα και τον κίνδυνο πρόωρου φινάλε στην καριέρα του ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό στο μάτι. Ο Αλέγκρι ψάχνει ακόμα ποιον θα ξεκουράσει, ίσως τον Φαν Μπόμελ στη μεσαία γραμμή, ενώ επιστρέφει λογικά βασικός ο Μπόατενγκ, στη θέση του Ρομπίνιο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αμπιάτι – Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Μπονέρα, Αντονίνι (Ταϊβό) – Ακουιλάνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο – Μπόατενγκ – Κασάνο, Ιμπραΐμοβιτς.

ΠΑΡΜΑ: Δεν άξιζε την ήττα από την Αταλάντα (1-2), σε ένα ματς που της στράβωσε αναπάντεχα. Υπερείχε στο πρώτο ημίχρονο απόλυτα, έχασε τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, άχαστα, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Και στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης «κοιμήθηκε», εκτέθηκε σε δύο ταχύτατες κόντρες της Αταλάντα και βρέθηκε να χάνει με 0-2, από το πουθενά. Ο Κολόμπα αντέδρασε, έκανε επιθετικές αλλαγές αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να μειώσει στο 80’ με τον Βαλντές. «Η ισοπαλία τουλάχιστον ήταν στις δυνατότητές μας, δεν αξίζαμε την ήττα», είπε ο προπονητής.

Και δίκιο είχε, δεν άξιζε την ήττα, ωστόσο τώρα μπορεί να κάνει λίγα πράγματα: «Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να κερδίσεις χωρίς να το αξίζεις και να χάσεις άδικα. Ευτυχώς που μετά από μια τέτοια ήττα το πρόγραμμα μας φέρνει να παίζουμε άμεσα και το ότι παίζουμε στη Μίλαν μας αφαιρεί κάθε άγχος. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τις τελευταίες καλές μας εμφανίσεις και η ήττα από την Αταλάντα δεν μας απογοήτευσε, γιατί ξέρουμε ότι παίξαμε καλά».

Τέθηκε νοκ-άουτ ο «άσφαιρος» φορ Φλόκαρι (7/0), ενώ για λόγους ξεκούρασης ο Κολόμπα δεν πήρε στην αποστολή τον βασικό στόπερ Λουκαρέλι (7/0). Στη θέση του ο Σαντακρότσε (2/0), ενώ παραμένει έξω ξανά ο έμπειρος χαφ Μπλάζι (4/0). Βέβαια το θέμα για τον Κολόμπα ήταν η ίωση που ταλαιπώρησε για δύο μέρες τον ηγέτη Τζοβίνκο (7/5), ο θαυματουργός κοντός όμως ξεπέρασε το πρόβλημα και θα παίξει κανονικά. Ακόμα τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, ο Βαλιάνι με τον Γκαλόπα αντικαθιστούν τους Μπιαμπιανί και Τζαντίντ στα χαφ, ενώ στην επίθεση ξεκινά ο Πελέ, αντί του Φλόκαρι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-1-1): Μιράντε – Τζακάρντο, Παλέτα, Σαντακρότσε, Γκόμπι – Βαλιάνι, Μορόνε, Γκαλόπα, Μοντέστο – Τζοβίνκο – Πελέ.

Εκτίμηση: Είναι που είναι μέτρια η αμυντική λειτουργία της Μίλαν, λείπουν και 2 σημαντικά ανασταλτικά γρανάζια (Νέστα, Φαν Μπόμελ), η Πάρμα μπορεί με Τζιοβίνκο και Πελέ να βγάλει ένα γκολ. Goal-goal...


ΝΑΠΟΛΙ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

*** Οι απουσίες της Ουντινέζε με τον αποκλεισμό του Ντι Νατάλε, έχουν φέρει τους Ιταλούς μπουκ να ρίξουν τον άσο της Νάπολι, από το 2,10 στο 1,90, όπως στη Snai. Ο ΟΠΑΠ βρήκε… ευκαιρία να «τσεκουρώσει» τον άσο και από το 2,10 το πήγε στο 1,85.

*** Προϊστορία: 18-10-4 αλλά 1-3-3 στα τελευταία επτά.

ΝΑΠΟΛΙ: Εβγαλε και πάλι κόπωση στο Κάλιαρι και το 0-0 που απέσπασε της ήταν αρκετό. Στην οικονομία του παιχνιδιού ήταν και τυχερή, καθώς η γηπεδούχος είχε δύο δοκάρια, στην επανάληψη πάντως μπόρεσε να διαχειριστεί πιο εύκολα την κατάσταση. Χωρίς και πάλι να δημιουργήσει αρκετά για να φτάσει σε ένα γκολ. Προβληματίζει τον Ματσάρι η κακή κατάσταση των «όπλων» του στην επίθεση, Καβάνι και Λαβέτσι, οι οποίοι μένουν σταθερά μακριά από το γκολ. «Οταν δεν είναι σε καλή μέρα, είναι σωστό να βγαίνουν αλλαγή και να παίζουν οι άλλοι», είπε ο Βάλτερ Ματσάρι.

Ο τεχνικός της Νάπολι ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου, θεωρώντας την Ουντινέζε εφάμιλλη των Μίλαν, Ιντερ και Γιουβέντους: «Η Ουντινέζε δεν είναι στην πρώτη θέση τυχαία, έχει υλικό εφάμιλλο των Μίλαν, Ιντερ και Γιουβέντους και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει και να βοηθήσει την ομάδα. Για μένα η Ουντινέζε είναι ομάδα τίτλου, διεκδικήτρια και η βαθμολογία λέει πως αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για τη μεταξύ μας αναμέτρηση, αν και βέβαια εμείς θα παίξουμε στα ίσια. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι παίζουμε με την πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή».

Για την κριτική που δέχονται τελευταία οι Καβάνι (5 ματς να σκοράρει) και Λαβέτσι (6 ματς χωρίς γκολ), ο Ματσάρι θέλησε να τους προστατεύσει: «Εγώ κοιτάζω το καλό της ομάδας και όταν γίνεται άδικη κριτική σε σημαντικούς παίκτες προσπαθώ να τους προστατεύσω, γιατί αυτοί μας έχουν φτάσει τόσο ψηλά. Τον Καβάνι δεν τον βλέπω κουρασμένο, ίσως να του λείπει η έκρηξη στα τελευταία, αλλά είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα και πρέπει να τον αφήσουμε ήσυχο. Τα ίδια ισχύουν και για τον Λαβέτσι».

Τέθηκε νοκ-άουτ ο πολύτιμος χαφ Γκαργκάνο (6/0), στη θέση του ο επανακάμψας Ινλέρ. Ο Ματσάρι επαναφέρει τους βασικούς που δεν ξεκίνησαν στο ματς με την Κάλιαρι (Ινλέρ, Καναβάρο, Χάμσικ, Μάτζιο), ενώ στην άμυνα είναι το μόνο δίλημμα, ανάμεσα στον ακαταπόνητο Αρόνικα και τον Αργεντίνο Φιντέλεφ. Από εκεί και κάτω καμία διαφοροποίηση, ενώ παραμένει εκτός πλάνων ο Πάντεφ (5/0) και από την προετοιμασία ο στόπερ Μπρίτος και ο χαφ Ντοναντέλ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Ντε Σάνκτις – Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα (Φιντέλεφ) – Μάτζιο, Τζεμαϊλί, Ινλέρ, Ντοσένα – Χάμσικ, Λαβέτσι – Καβάνι.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Είναι πλέον μια πραγματικότητα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο πρωτάθλημα, έμεινε μόνη πρώτη μετά το άνετο 3-0 επί της Νοβάρα και πάει στη Νάπολι για ένα τεστ ωριμότητας. Η Ουντινέζε διατηρεί την άμυνα-μπετόν, μόλις ένα γκολ έχει δεχτεί στα επτά πρώτα ματς και κόντρα στη Νοβάρα χρειάστηκε μισή ώρα για να ξεμπλοκάρει το σκορ. Δύο γκολ έβαλε ο Ντι Νατάλε, και ένα ο Ντομίτσι. «Κανείς συνάδελφός μου δεν βάζει την Ουντινέζε στις διεκδικήτριες του τίτλου, ξέρουν πολύ καλά τι λένε», είπε ο φειδωλός Γκουιντολίν.

Ο τεχνικός των «φριουλάνι» αναφέρθηκε στην παράλληλη… σύμπτωση, που θέλει να προπορεύονται στα πρωταθλήματα Ισπανίας και Ιταλίας δύο ομάδες από το… πουθενά (στην Ισπανία είναι πρώτη η Λεβάντε): «Πιστεύω ότι είναι καθαρά τυχαίο γεγονός και δεν σημαίνει κάτι. Είναι προσωρινή αυτή η κατάταξη και δεν έχει καν αιτιολογία, εξήγηση. Απλά βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και εκμεταλλευτήκαμε ένα σχετικά καλό πρόγραμμα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Η πρωτιά δεν φέρνει άγχος στην Ουντινέζε, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας: «Δεν αισθανόμαστε καμία πίεση, κανένα άγχος, περιμένουμε μόνο το παιχνίδι που έρχεται και κοιτάμε ένα ματς τη φορά. Και ευτυχώς που είμαστε η Ουντινέζε, μια ομάδα της επαρχίας και τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται πολύ με εμάς. Η ομάδα είναι έτοιμη και συγκεντρωμένη για το παιχνίδι με τη Νάπολι, η οποία δεν έχει πάρει νίκες στα τελευταία παιχνίδια και θα είναι αποφασισμένη για όλα».

Ο Γκουιντολίν όμως μας τα… χάλασε με την αποστολή που ανακοίνωσε, καθώς από αυτό το σημαντικό παιχνίδι αποφάσισε να ξεκουράσει τον Ντι Νατάλε (7/6)! Ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος θα απουσιάσει, όπως και ο πολύτιμος μεσοαμυντικός Ισλα (6/1). Δύο απουσίες που ο Γκουιντολίν τις δικαιολόγησε για ξεκούραση, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τα πλάνα για την ενδεκάδα. Στη θέση του Ντι Νατάλε θα παίξει ο Φλόρο Φλόρες ενώ αντί του Ισλα στον άξονα επιστρέφει ο Πίντσι, που εξέτισε την ποινή του.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς – Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι – Μπάστα, Πίντσι, Ασαμόα, Μπάντου, Αρμέρο – Τόριε – Φλόρες.

Eκτίμηση: Και στο περσινό ματς στο Σάο Πάολο έλειπε ο Ντι Νατάλε και παρ' ολ' αυτά η Ουντινέζε είχε βγάλει τεράστιο διπλό, κόβοντας από τη Νάπολι τις όποιες πιθανότητες για πρωτάθλημα. Δύσκολα βγαίνει άκρη από σημείο, το under ίσως είναι μια επιλογή...



ΝΟΒΑΡΑ – ΣΙΕΝΑ

*** Στο 2,45 ο άσος της Νοβάρα, το διπλό της Σιένα πληρώνει και 3,10.

*** Συνθετικό τερέν.

*** Προϊστορία: 3-2-1

ΝΟΒΑΡΑ: Πιθανώς υπερβολικό το 3-0 με το οποίο έχασε στην Ουντινέζε, από την άποψη ότι κράτησε καλά για μισή ώρα, αλλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο δέχτηκε δύο τυχερά γκολ. Μετά ήταν λογικό να απογοητευθεί αφού τέτοιο παιχνίδι δεν γυρίζει με τίποτα και στις αρχές της επανάληψης δέχτηκε και το τρίτο γκολ. «Είμαστε άπειρη ομάδα και είναι λογικό να πληρώνουμε το πρώτο λάθος που κάνουμε στα παιχνίδια. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί, στη Serie A δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα», είπε ο Ατίλιο Τεσέρ.

Η Νοβάρα δυσκολεύεται στο να συνηθίσει στα νέα δεδομένα, έχει δεχτεί γκολ και στα επτά παιχνίδια μέχρι στιγμής και ο Ατίλιο Τεσέρ ζήτησε από τους παίκτες του περισσότερη σκληράδα: «Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο χωρίς φόβο και χωρίς άγχος και είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε από τη δύσκολη θέση. Ομως, όπως είχα πει και πριν το παιχνίδι στο Ούντινε, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, πιο απαιτητικοί, να κάνουμε και ένα φάουλ παραπάνω. Και για να βγούμε από τη δύσκολη θέση, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας».

Πάγια έξω ο βασικός πορτιέρε Ουικάνι (6/-10) και ο στόπερ/αρχηγός Λιζούτσο (3/0). Πιθανότητες επιστροφής για τον στόπερ Λούντι (3/0) και τον επιθετικό Τζεντά (5/1), ο Τεσέρ τους περιμένει πως και πως και λογικά θα τους επαναφέρει, όπως επαναφέρει και το 4-3-1-2, με τον Πινάρντι στον επιτελικό ρόλο και την ιστορική τριάδα Μαριανίνι, Πορκάρι και Ριγκόνι στον άξονα. Επανέρχεται και ο βασικός αριστερός μπακ Τζέμιτι, έτσι ο Ντελαφιόρε γυρίζει στη δεξιά πτέρυγα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φοντάνα – Ντελαφιόρε, Πάτσι, Λούντι, Τζέμιτι – Μαριανίνι, Πορκάρι, Ριγκόνι – Πινάρντι – Τζεντά, Μετζορίνι.

ΣΙΕΝΑ: Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της αντιπάλου της και επικράτησε εύκολα με 2-0 της Τσεζένα. Η Σιένα με τη γνωστή προσεκτική τακτική της, ευτύχησε και πάλι να βρει ένα γρήγορο γκολ (9’) και να διαχειριστεί το προβάδισμα, ισορροπώντας το ρυθμό. Στην επανάληψη φρόντισε να ανοιχτεί περισσότερο και να ψάξει το γκολ-ασφάλεια, ευνοήθηκε και από τα τραγικά λάθη της άμυνας της Τσεζένα και το πέτυχε στο 60’ με τον Καλαϊό. «Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με εξαίρεση το ματς στο Παλέρμο αντιμετωπίσαμε τους πάντες στα ίσια», είπε ο Τζουζέπε Σανίνο.

Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Ροσετίνι (6/0), δεν επηρεάζουν τα υπόλοιπα προβλήματα τα πλάνα του Σανίνο, που ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους έμπειρους Κοντίνι και Πέζολι, στις θέσεις των Ροσετίνι και Τέρτσι, ενώ στα χαφ ίσως έχουμε 4/4 αλλαγής, με τους Αντζελο, Βεργκάσολα, Μπολτζόνι και Γκρόσι νέα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση μια καινούρια Σιένα αναμένεται απόψε, φυσικά χωρίς να αποκλειστούν εκπλήξεις από τον Σανίνο.

Στις δηλώσεις του ο Σανίνο επιβεβαίωσε ότι θα κάνει αλλαγές: «Κάποια πράγματα θα αλλάξω, ίσως και αρκετά, αφού το επόμενο μας παιχνίδι είναι Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι και θα έχουμε λιγότερο χρόνο να ξεκουραστούμε. Σε κάθε περίπτωση θα παίξει μια ανταγωνιστική ομάδα και αυτό που μετράει η νοοτροπία. Είμαστε πραγματική ομάδα και έχουμε τις λύσεις για να αντεπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Το παιχνίδι στη Νοβάρα θα είναι απαιτητικό, είναι και το συνθετικό τερέν που δεν έχουμε συνηθίσει, υπάρχουν πολλές δυσκολίες».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρκιτς – Βιτιέλο, Πέζολι, Κοντίνι, Ντελ Γκρόσο – Αντζελο, Βεργκάσολα, Μπολτζόνι, Γκρόσι – Καλαϊό, Γκονζάλες.

Εκτίμηση: Δεν έχω άποψη...


ι να επαναλάβουμε την εμφάνιση που κάναμε με τη Γιουβέντους. Αλλά παραδοσιακά η Τζένοα παίζει καλύτερα με τις μεγάλες ομάδες, γιατί δεν κλείνονται και σου δίνουν την ευκαιρία και τους χώρους να εκφράσεις το ποδόσφαιρο σου. Ομάδες όπως η Λέτσε κλείνονται στην άμυνά τους και όλα γίνονται πιο δύσκολα».

Και προσέθεσε: «Θα παίξουν αυτοί που θα μου προσφέρουν τις εξής εγγυήσεις: Τρέξιμο, αντοχή, ταχύτητα, αυτοί οι παίκτες χρειάζονται για να πάρουμε αποτέλεσμα από τη Ρόμα. Αυτά τα στοιχεία έκαναν τη διαφορά με τη Γιουβέντους υπέρ μας και θέλω να τα έχουμε και με τη Ρόμα. Δύσκολο ματς κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, όμως είμαι αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα».

Δεύτερο ματς τιμωρίας για τον έμπειρο στόπερ Καλάτζε (6/0), δεν επηρεάζουν τα υπόλοιπα προβλήματα τα πλάνα του Μαλεζάνι, που προτίθεται να στείλει την ίδια ενδεκάδα στο γήπεδο, αυτή που αντιμετώπισε τη Γιουβέντους. Χωρίς κλασικό φορ, με τον Παλάσιο τύποις να κινείται σε ρόλο φουνταριστού, τους Μέρκελ και Γιάνκοβιτς να κινούνται περιφερειακά, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Ρόσι, Σέιμουρ και Κούτσκα διεκδικούν τις δύο θέσεις. Για την επίθεση βέβαια υπάρχει και η υποψηφιότητα του Καράτσιολο, για τη θέση του Γιάνκοβιτς.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Φρέι – Μέστο, Νταϊνέλι, Μορέτι, Αντονέλι – Ρόσι, Σέιμουρ (Κούτσκα), Βελόσο – Μέρκελ – Καράτσιολο (Γιάνκοβιτς), Παλάσιο.

ΡΟΜΑ: Το σημαντικό μετά την ήττα από τη Λάτσιο στο ντέρμπι ήταν να αντιδράσει νικηφόρα και τα κατάφερε, με το αγχωτικό 1-0 επί της Παλέρμο. Σκόραρε στο ντεμπούτο του και νωρίς νωρίς (7’) ο 19χρονος Αργεντίνος επιθετικός Λαμέλα, η Ρόμα όμως δυσκολεύτηκε πολύ για να φτάσει στη νίκη και χρειάστηκε αρκετές καθοριστικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Στεκέλενμπουργκ για να κρατήσει το 1-0. Προβλημάτισε το επίπεδο φυσικής κατάστασης, στο δεύτερο ημίχρονο έχανε συνέχεια τις προσωπικές μονομαχίες.

Ο Λουίς Ενρίκε πιστεύει πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλό δρόμο ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα ικανή για να διεκδικήσει τον τίτλο: «Δεν είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα, τουλάχιστον τώρα, δεν είμαστε ακόμα μια δυνατή ομάδα. Φυσικά είμαστε σε καλό δρόμο, βελτιωνόμαστε διαρκώς, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε 3-4 μήνες από τώρα και σε ποια θέση μπορεί να βρισκόμαστε τότε. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν κοιτώ τη βαθμολογία, με ενδιαφέρει μόνο το προσεχές παιχνίδι».

Για το παιχνίδι με την Τζένοα είπε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η Τζένοα είναι δυνατή ομάδα και επικίνδυνη στην αντεπίθεση, επιτίθεται με αρκετούς παίκτες και είναι δύσκολο να εστιάσουμε σε κάποιον συγκεκριμένα. Είναι σημαντικό να πάρουμε αποτέλεσμα αλλά πιο σημαντικός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα το πάρουμε. Και αν προηγηθούμε, δεν πρέπει μετά να κοιτάξουμε να κρατήσουμε το προβάδισμα, πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ».

Χάνει τρίτο ματς ο Τότι (5/0), θα λείψουν για δεύτερο ο πολύτιμος Πιάνιτς (6/0) και ο δεξιός μπακ Ρόζι (6/0). Εκτός αποστολής έμειναν ο στόπερ Κιάερ (4/0) και ο τερματοφύλακας Λόμποντ (4/-2), ο Λουίς Ενρίκε έχει αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα και ανακατεύει συχνά την τράπουλα. Ειδικά στην επίθεση στο τελευταίο έπαιξε με Μποριέλο και Οσβάλντο μαζί, αφήνοντας τον Λαμέλα στον ελεύθερο ρόλο πίσω από τους φορ, ίσως σήμερα να επιστρέψει βασικός ο Μπόγιαν, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Γκάγκο, Περότα και Πιζάρο διεκδικούν δύο θέσεις.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Στεκέλενμπουργκ – Κασέτι, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Χοσέ Ανχελ – Γκάγκο (Πιζάρο), Ντε Ρόσι, Περότα – Μπόγιαν (Μπορίνι), Λαμέλα, Οσβάλντο (Μποριέλο).

Εκτίμηση: Θυμάμαι σαν χτες το περσινό στημένο 4-3... Η Τζένοα μ' εντυπωσίασε μεσα στη Γιουβέντους. Οι άνθρωποι έπαιξαν μπαλάρα, στο τέλος άξιζαν και το 2πλό. Η άμυνα της Ρόμα με κάτι Μπουρντίσο και κάτι Κασέτι δεν με εμπνέει καθόλου, αλλά μπροστά είναι καλή. Καλό over, πληρώνει και καλά...



ΤΣΕΖΕΝΑ – ΚΑΛΙΑΡΙ

*** Πότε φαβορί η Τσεζένα και πότε η Κάλιαρι, στο 2,70 μάξιμουμ ο άσος, στο 2,80 το διπλό.

*** Συνθετικό τερέν.

*** Προϊστορία: 6-7-0.

ΤΣΕΖΕΝΑ: Το παιχνίδι με την Κάλιαρι είναι και η τελευταία ευκαιρία για τον Μάρκο Τζαμπάολο για να διατηρήσει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία. Εκανε τη χειρότερη εμφάνιση στη Σιένα και ηττήθηκε δίκαια με 2-0, ευγενική προσφορά των αμυντικών της και τα δύο γκολ σε «παιδικές» αντιδράσεις. Μοναδική της αναλαμπή ένα σουτ στο δοκάρι από τον Καντρέβα, με το σκορ στο 1-0. «Η βαθμολογία μας βαραίνει, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση», είπε ο προπονητής.

Η επικοινωνία με τον πρόεδρο Καμπεντέλι έγινε και ο Τζαμπάολο πήρε την παράταση που ήθελε, για το αποψινό παιχνίδι με την Κάλιαρι. Μια Κάλιαρι, από την οποία στο παρελθόν έχει απολυθεί δύο φορές και η οποία έχει προπονητή τον Μάσιμο Φικαντέντι, περυσινό τεχνικό της Τσεζένα! Περίεργα παιχνίδια που παίζει η ιστορία, μια ήττα σήμερα για τον Τζαμπάολο θα είναι καθοριστική και θα χάσει τη θέση του από μια πρώην ομάδα του και από τον περυσινό προπονητή της νυν ομάδας του.

Ενα μέτρο εκτόνωσης που πήρε η διοίκηση ήταν να «κλείσει» την ομάδα επ’ αόριστον στο προπονητικό της κέντρο, μέχρι να βελτιωθούν τα αποτελέσματα. Και ο Τζαμπάολο ζήτησε τη στήριξη του κόσμου προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη πρώτη νίκη: «Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα, τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Αν είναι ας αποδοκιμάσουν εμένα αλλά όχι τους παίκτες. Η Κάλιαρι πάει πολύ καλά και ελπίζω να έρθει εδώ κάπως εφησυχασμένη, θα είναι όμως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Δεύτερο παιχνίδι τιμωρημένος ο Μούτου (6/1), πάγια έξω ο χαφ/αρχηγός Κολούτσι (5/0). Δύο επιστροφές στη διάθεση του Τζαμπάολο, ο δεξιός μπακ Κομότο (5/0) και ο εξτρέμ Μαρτίνες (4/0), ωστόσο προορίζονται για τον πάγκο. Και ο Τζαμπάολο, παρά την κακή εμφάνιση της Κυριακής, προτίθεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα για να δείξει την εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ο Γκετσάλ θα είναι στον ελεύθερο ρόλο και στην επίθεση θα βρεθούν οι Εντερ και Μπογκντάνι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αντονιόλι – Τσεκαρέλι, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκες, Λάουρο – Παρόλο, Γκουάνα, Καντρέβα – Γκετσάλ – Εντερ, Μπογκντάνι.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην έδρα της που έμεινε στο 0-0, αυτή τη φορά με τη Νάπολι. Η Κάλιαρι έπαιξε στα ίσια, ήταν πιο απαιτητική σε σχέση με το τελευταίο κόντρα στη Σιένα και άτυχη, καθώς σημάδεψε δις τα δοκάρια του Ντε Σάνκτις. Στην επανάληψη φρόντισε περισσότερο να διαχειριστεί το παιχνίδι ενώ είχε και τις αναγκαστικές αλλαγές δύο βασικών αμυντικών που την ανάγκασαν σε πιο παθητική στάση. «Αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να λήξει 0-0», είπε ο Φικαντέντι.

Ο τεχνικός της Κάλιαρι βρίσκει άμεσα αντίπαλο την περσινή του ομάδα, με την οποία κατέκτησαν την παραμονή στην κατηγορία: «Θα συναντήσω ανθρώπους με τους οποίους υποφέραμε για μια χρονιά αλλά γιορτάσαμε την παραμονή στο τέλος. Θα χαρώ να τους χαιρετήσω όμως δεν ξέρω αν θα συγκινηθώ από την επιστροφή μου. Η Τσεζένα δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και για αυτό θα είναι ένα δύσκολο ματς, σε καμία περίπτωση η Τσεζένα δεν αξίζει τη θέση που έχει. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπως πάντα για να κερδίσουμε, ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου».

Σοβαρός τραυματισμός για τον βασικό στόπερ Αστόρι (7/0), θα λείψει καιρό με κάταγμα περόνης. Τουλάχιστον ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο βασικός δεξιός μπακ Πιζάνο (7/0) και θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ έμεινε εκτός αποστολής με υποτροπή ο ταλαντούχος επιθετικός Ελ Καμπίρ (2/1). Από εκεί και πέρα ο Αριάουντο θα πάρει τη θέση του Αστόρι ενώ στην επίθεση το μόνιμο δίλημμα ανάμεσα σε

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Αγκάτσι – Πιζάνο, Κανίνι, Αριάουντο, Αγκοστίνι – Μπιοντίνι, Κόντι, Ναϊνγκολάν – Κόσου – Νενέ (Λαριβέι), Τιάγκο Ριμπέιρο.

Eκτίμηση:Πέρσι η Κάλιαρι έσωσε την Τσεζένα...
Κρατάω τη δήλωση του προπονητή της Τσεζένα "Η Κάλιαρι πάει πολύ καλά και ελπίζω να έρθει εδώ κάπως εφησυχασμένη..."Κάτι μου λέει ότι η Τσεζένα θα πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη σήμερα...

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

T PALERMO-LETSE TI EGINE TO EFAGE O PAPAS...? H THA GINI KANA PAPATZILIKI....PABLO-4-

Ανώνυμος είπε...

se paradexomai gia mpolonia

baron_samedi είπε...

Ρε φίλε τι με παραδέχεσαι, μπορεί να 'ληγε 2-0 και να μη με παραδεχόσουν. Πάντως το διάβασα καλά το παιχνίδι και να σου πω ότι η Κιέβο (μια απ' τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες) τελείωσε τον αγώνα με μηδέν κίτρινες. Ψιλοφιλικό πρέπει να γινε εκεί...

Παλέρμο-Λέτσε Άσσος, goal-goal, over, over3.5... Διαλέγεις και παίρνεις Pablo

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons