Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Οι Anonymous τα έβαλαν και με εμπόρους ναρκωτικών!

Οι Anonymous, παράνομοι, ξε-παράνομοι έχουν δώσει κάποια δείγματα που σίγουρα έχουν θετική απήχηση στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και όχι μόνο αναφορικά με την πολιτικοικονομική διαφθορά, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, με τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα το πλήγμα που κατάφεραν σε παιδοφιλικό δίκτυο.

Αυτή τη φορά όμως σύμφωνα με αναφορές ετοιμάζονται να ανοίξουν «πόλεμο» με κάτι αρκετά πιο επικίνδυνο. Οι Anonymous Mexico, λοιπόν τα «βάζουν» με ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών, και όχι μόνο, του Μεξικό, το Los Zetas, με το οποίο η ομάδα χακτιβιστών δεν έχει περιοριστεί στη προειδοποίηση με απειλές, αλλά έχει αρχίσει να τις πραγματοποιεί.

Η εκστρατεία των χάκερ ενάντια στο καρτέλ, εικάζεται ότι μπορεί να αποτελεί και απάντηση στην υποτιθέμενη απαγωγή ενός από τα μέλη της στην πόλη Veracruz, εάν όντως είναι πραγματικό ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube πριν μερικές εβδομάδες. Στο βίντεο ένας άνθρωπος φορώντας την γνωστή πλέον μάσκα που χρησιμοποιούν στα «τηλεοπτικά» σποτάκια, απείλησε το καρτέλ πως αν δεν απελευθερωθεί άμεσα ο όμηρος, τότε θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ονόματα αστυνομικών, δημόσιων λειτουργών, οδηγών ταξί και δημοσιογράφων που η ομάδα θεωρεί ότι έχουν άμεση σχέση με το καρτέλ.

Αν και η αυθεντικότητα του βίντεο, αμφισβητείται, μία πρόσφατη κυβερνο-επίθεση, ίσως να επιβεβαιώνει τις προθέσεις των Anonymous Mexico και το ότι βρίσκονται σε πόλεμο με το καρτέλ. Είναι γνωστό ότι μία από τις αγαπημένες τακτικές των Anonymous είναι οι παραμορφώσεις ιστοσελίδων, κάτι που έγινε σε μία ιστοσελίδα ενός πολιτικού του Μεξικού, ύποπτου για διασυνδέσεις με το καρτέλ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Η ιστοσελίδα του που ακόμα είναι παραμορφωμένη, γράφει «Es Zeta» που σημαίνει «Ανήκει στους Zeta».

Η ομάδα φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ανεβάζει το πήχη πολύ ψηλά και αρχίζει να τραβά πολλά βλέμματα πάνω της, και όχι μόνο του ευρύ κοινού που τους επιδοκιμάζει... Ανοίγει πολλά μέτωπα, και ειδικά να αντιτίθεται σε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται και με τα ναρκωτικά και η οποία πραγματικά σπέρνει το φόβο στους ντόπιους, πρέπει να έχει διασφαλίσει όντως την «ανωνυμία» της.

proho.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons