Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Μαζικό ΟΧΙ στην εξαθλίωση

Για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατ' αρχάς την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, το οποίο ψηφίζεται κατ' άρθρο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά και τη γενικότερη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της Τετάρτης, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έχουν δώσει και σήμερα ραντεβού μαζικής καθόδου στο κέντρο της Αθήνας στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 10:30, στα Προπύλαια θα συναντηθούν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, η πορεία των οποίων θα συγκλίνει και αυτή στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο της Τετάρτης ήταν εντυπωσιακό, όχι μόνον λόγω του αριθμού των διαδηλωτών αλλά και της σύνθεσής του. Κόσμος του μόχθου, άνθρωποι καθημερινοί, κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με θυμό και αποφασιστικότητα την αντίθεσή τους στις επιλογές κυβέρνησης και τρόικα. Επί ώρες το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με ανθρώπινο ποτάμι με μία συνεχή οργισμένη ροή. Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τον Πύργο, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Το βράδυ της Τετάρτης ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου χωρίς απώλειες για το κυβερνών κόμμα. Τα μάτια είναι πλέον στραμμένα στους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι καλούνται πλέον να το ψηφίσουν κατ’ άρθρο.

Συλλαλητήρια- Απεργίες

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ: Κλειστοί οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, η απεργία σε ΟΣΕ-Προαστιακό. Το Μετρό εκτελεί δρομολόγια μέχρι Δουκ. Πλακεντίας.

Για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 10:00, έως τις 9:30 για το Τραμ.
Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από 9:00-21:00, Μετρό από 09:00, ΗΣΑΠ 10:00-18:00, Τραμ 8:00-20:00.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη (από 06:00 της 19ης μέχρι 06:00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - 12ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στα αεροδρόμια, η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια προς τις «άγονες γραμμές» και προς ακόμη 85 πτήσεις. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Aegean.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα η αποκομιδή απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες, καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως και σήμερα, 20 Οκτωβρίου. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα, αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Συνεχίζουν και σήμερα Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, τις κινητοποιήσεις, με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας και σήμερα, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ- ΠΑΜΕ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια, ενώ το Κ.Κ.Ε. θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Και σήμερα, 20 Οκτωβρίου, οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα ταξί απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons