Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο


Με 154 ψήφους υπέρ, ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, μετά από ονομαστική ψηφοφορία (σχετικό αίτημα κατέθεσαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ).

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δηλώσει πως «η στιγμή είναι τώρα και πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα για τη σωτηρία της πατρίδας», καλώντας τη Βουλή να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας κάνοντας λόγο για συνθήκες πολέμου που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί. Είπε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τη χειρότερη, ενώ πρόσθεσε ότι αν επέλθει ο θάνατος της οικονομίας δεν υπάρχει η «αιώνια ζωή» στην οικονομία, αλλά η αμετάβλητη κατάσταση του θανάτου που θα κάνει δεκαετίες να την ξεπεράσει ο τόπος.

Μάλιστα προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αν νομίζει πως καταψηφίζοντας ή λοιδορώντας το νομοσχέδιο, δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος, «γιατί πρώτον ήταν πριν από εμάς και ευελπιστεί να υπάρχει και μετά από εμάς».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ανέφερε πως «έχουμε μπροστά μας μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μην επιτρέψουμε την επάνοδο του πολίτη στη δεκαετία του ‘50 και του ‘60».

«H στιγμή είναι τώρα και πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα για τη σωτηρία της πατρίδας», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

kathimerini.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons