Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2011

ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Για την κρισιμότερη κινητοποίηση μεταπολιτευτικά κάνουν λόγο τα συνδικάτα και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις που οργανώνονται αύριο και μεθαύριο. Κύμα καταλήψεων σε δημόσια κτίρια

Στο απόγειό της φτάνει αύριο και μεθαύριο η "καυτή" απεργιακή εβδομάδα που διανύουμε, με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για "την πλέον κρίσιμη μεταπολιτευτικά απεργιακή κινητοποίηση" και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Από χθες γενικεύτηκε το κύμα των καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, ενώ ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε λιμάνια, τελωνεία, ιατρεία του ΙΚΑ, στην ΑΤΕ και στα δικαστήρια, σε Εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Νομικό Συμβούλιο κ.λπ.). Υπό κατάληψη βρέθηκαν χθες κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Ανάπτυξης, όπως επίσης οι Γενικές Γραμματείες Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ισότητας, η κεντρική και περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΓΑ, το ΤΣΑΥ, το ΝΑΤ, το ΤΣΜΕΔΕ (η κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη), Διευθύνσεις Δασών και Γεωτεχνικές Διευθύνσεις των Περιφερειών, το Ειδικό Ληξιαρχείο κ.ά.


Οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προχώρησαν σε κατάληψη της υπηρεσίας, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν και σήμερα, ενώ θα πάρουν μέρος και στη διήμερη γενική απεργία. Προβλήματα στην αγορά αναμένονται από την παρατεταμένη απεργία των τελωνειακών, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία, ενώ δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη από αύριο.

"Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μία από τις κρισιμότερες της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως υλοποιούνται από το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο, οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση" δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος.


Δύο συγκεντρώσεις

To 48ωρο της μεγάλης οργής
Σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι, ενώ ξεκινά και η τριήμερη απεργία των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ (τραβούν χειρόφρενο τρένα και Προαστιακός). Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, των υπαλλήλων της ΑΤΕ, των ναυτικών (που συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη Τετάρτη - Πέμπτη), των τελωνειακών, των εφοριακών, των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, των δικηγόρων και των δικαστών.

Η αυριανή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ για μεθαύριο, την ίδια ώρα, στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 11.00 και την Πέμπτη προχωρεί σε περικύκλωση της Βουλής.

Στο Πεδίον του Αρεως θα πραγματοποιηθεί αύριο η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μεθαύριο το «ραντεβού» των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα
Στο Πεδίον του Αρεως θα πραγματοποιηθεί αύριο η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μεθαύριο το «ραντεβού» των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη
Ενταση στο λιμάνι

Με καταλήψεις δημοτικών και δημοσίων υπηρεσιών, εργαζόμενοι και ομάδες πολιτών της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν από χθες τα "προεόρτια" των κινητοποιήσεων του επόμενου διημέρου, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα. Ενταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, όταν τελωνειακοί υπάλληλοι του σταθμού που βρίσκεται στην Ελεύθερη Ζώνη του ΟΛΘ απέκλεισαν τις πύλες 10Α και 16, εμποδίζοντας την είσοδο σε εργαζόμενους του λιμανιού. Η ένταση εκτονώθηκε με αμοιβαίες εξηγήσεις έπειτα από μία ώρα. Περίπου 150 εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου, αποκλείοντας τις εισόδους του και εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, μέλη των "αγανακτισμένων" του Λευκού Πύργου και πολίτες προχωρούσαν σε διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες της ΔΕΗ στην οδό Αγίου Δημητρίου και στην Καλαμαριά, καλώντας τους καταναλωτές να μην πληρώσουν το "χαράτσι" του ειδικού τέλους ακινήτων.

To 48ωρο της μεγάλης οργής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Προβλήματα στις μετακινήσεις
Στάσεις εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες, χειρόφρενο στα ταξί

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες αύριο και μεθαύριο λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικά οι εργαζόμενοι σε αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες αναμένεται να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους και μεθαύριο, αν και θα συζητηθεί πρόταση και για αντίστροφη λειτουργία, δηλαδή τα δρομολόγια να εκτελούνται από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το μετρό θα λειτουργήσει και τις δύο ημέρες από τις 9 το πρωί και μετά, αλλά τόσο αύριο όσο και μεθαύριο οι συρμοί θα σταματούν στον σταθμό "Δουκίσσης Πλακεντίας" και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα αύριο, ενώ μεθαύριο θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί και μετά.

Το τραμ θα έχει πλήρη δρομολόγια αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ μεθαύριο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 8 το πρωί και μετά.

Ακινητοποιημένοι είναι επίσης από το πρωί έως και την Πέμπτη οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα τρένα του ΟΣΕ.

Και τα φορτηγά
Χειρόφρενο για δύο ημέρες -αύριο και μεθαύριο- τραβούν και οι αυτοκινητιστές ταξί μαζί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., ενώ αποκλεισμένη από αέρος τις ίδιες ημέρες θα μείνει η χώρα λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δικαιοσύνη
Αποχή και καταλήψεις

Παρέλυσε χθες ο χώρος της Δικαιοσύνης λόγω της συνεχιζόμενης δικηγορικής αποχής και των τρίωρων στάσεων εργασίας των δικαστών που αποφάσισε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Την ίδια στιγμή οι δικαστικοί υπάλληλοι που θα απεργήσουν αύριο και μεθαύριο πραγματοποίησαν χθες κατάληψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο καθώς και για τη σχεδιαζόμενη εφεδρεία στα δικαστήρια που, όπως τονίζουν, θα τους οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση. Κινητοποίηση δικαστικών υπαλλήλων υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη όπου από τις 7 έως τις 10 το πρωί κατέλαβαν το δικαστικό Μέγαρο. Οι δικαστικοί υπάλληλοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σήμερα κατάληψη στον Αρειο Πάγο και σε άλλα δικαστικά μέγαρα σε διάφορες πόλεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι υπηρετούν λιγότεροι από το 1988, ενώ στο ίδιο διάστημα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι υποθέσεις. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι με τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές ένας δικαστικός υπάλληλος με 23 έτη θητεία, ενώ έπαιρνε καθαρά 1.480 ευρώ, τώρα εισπράττει 960 ευρώ... Στις χθεσινές κινητοποιήσεις υπήρξε μεγάλη συμμετοχή δικαστικών υπαλλήλων σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους, που διαμαρτύρεται για ωμή κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο της δικαιοσύνης.

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Η ατζέντα των κινητοποιήσεων

Απεργούν αύριο και μεθαύριο:

  • Γιατροί του ΙΚΑ
  • Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
  • Δάσκαλοι και καθηγητές
  • Τελωνειακοί
  • Εφοριακοί
  • Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών
  • Τραπεζοϋπάλληλοι
  • Υπάλληλοι ΑΤΕ
  • Φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ.
  • Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ
  • Ταχυδρομικοί υπάλληλοι
  • Δικαστές (με τρίωρες στάσεις 12:00 - 15:00)

Απεργούν μόνο αύριο:

  • Οδοντίατροι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Μηχανικοί Εμπορικού Ναυτικού
  • Δικηγόροι

Αύριο είναι κλειστά:

  • Καταστήματα
  • Αρτοποιεία
  • Βενζινάδικα
  • Φαρμακεία Αττικής
ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons