Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

Δημοψήφισμα για το "κούρεμα" ζητούν οι πολίτες


Αντίθετοι στο "κούρεμα" δηλώνουν έξι στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της KAΠΑ Research. Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της κυβέρνησης. Τι απαντούν για τις πρόωρες εκλογές και την "εποπτεία" της Ελλάδας..

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 58,9% των πολιτών θεωρεί ότι οι αποφάσεις της Συνόδου θα φέρουν μεγάλες θυσίες για το λαό, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα έχουν αποτέλεσμα.

Πιο αναλυτικά, το 44% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία, το 14,9% μάλλον αρνητικά, ενώ το 12,6% θετικά και το 23,1% μάλλον θετικά.

Μάλιστα, το 20,8% δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου του προκάλεσε ανησυχία και το 21% φόβο και απαισιοδοξία. Επίσης ένα 19,7% των πολιτών δηλώνει οργισμένο για το "κούρεμα".

Δημοψήφισμα ή 180 ψήφοι

Ένα σημαντικό στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η επιθυμία του λαού για δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία.

Το 54,2 % λέει "ναι" στο δημοψήφισμα και το 40% προτιμά την επικύρωση από τη Βουλή. Μάλιστα σε περίπτωση δημοψηφίσματος το 45,5% δηλώνει ότι θα καταψηφίσει και το 35,2% ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.

Επίσης, το 75,6% των ερωτηθέντων, επιθυμεί όταν πάει η δανειακή σύμβαση στη Βουλή να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, κάτι που όμως αναμένεται να αποφύγει η κυβέρνηση.

Σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων, προκρίνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (55,2%) και ένα 37,3% θεωρεί αναγκαίες τις πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά την "εποπτεία" της χώρας, το 48,8% τη χαρακτηρίζει "περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας", το 29,8% τη θεωρεί δυσάρεστη, αλλά αναγκαία και ένα 20,3% πιστεύει ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη που παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος.

Μπροστά 7,5 μονάδες η ΝΔ

Στην ερώτηση της KΑΠΑ Research, ως προς το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, οι πολίτες δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, ωστόσο τα ποσοστά των δυο κομμάτων εξουσίας είναι πολύ χαμηλά.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,2%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΚΚΕ με 9,1%, ΛΑΟΣ με 6,3%, ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά με 4,2%, Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6% και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,8%.

news247.gr

Eίμαι κάθετα εναντίον των δημοψηφισμάτων. Δηλαδή τι ξέρει για το κούρεμα η γιαγιά στο Βλαχοχώρι Γρεβενών και η μέση κοπελίτσα 19 χρονών. Και να ξέρετε ότι το δημοψήφισμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση να χρεώσει στον λαό τα δικά της λάθη...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons