Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2011

Εγκρίθηκε η έκτη δόση του δανείου από το Eurogroup

Βενιζέλος: "Τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές"

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα – συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ- άναψαν και τυπικά την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η ευρωζώνη ενέκρινε την εκταμίευση της δικής της συμμετοχής ύψους 5,8 δισ. ευρώ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων 2,2 δισ. ευρώ.

Ο δρόμος για την έγκριση φαίνεται ότι άνοιξε οριστικά μετά και την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η έγκριση της 6ης δόσης συνοδεύεται πάντως από αρκετούς αστερίσκους στην έκθεσή που παρουσίασε στο Eurogroup η τρόικα.

Σύμφωνα με το Βloomberg, η τρόικα εκτιμά ότι χρειάζεται 60% κούρεμα για να επιτευχθεί μείωση του χρέους στο 110% του ΑΕΠ το 2020 και 50% κούρεμα για να μειωθεί το χρέος στο 120%.

"Τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές"
«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και την έκτη δόση είναι ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της χθεσινής υπερψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου, με το οποίο διασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012 και τίθενται οι βάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του".

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι τα παραπάνω «θα έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης, η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα».

skai.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ...ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ..ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΩΛΟ...ΓΙΑ ΤΝ ΟΓΔΟΗ;;;;;

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons