Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Νεκρός ο Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters

Λίγη ώρα αφού οι αντάρτες κατέλαβαν

τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης, Σύρτη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι νέες φήμες πως ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη από τους αντικαθεστωτικούς.

Μόνο που η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όπως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκρός. Τις προηγούμενες φορές που είχαν... κυκλοφορήσει ανάλογες φήμες, είχαν διαψευστεί κατηγορηματικά, συνήθως με ηχητικά μηνύματα του Συνταγματάρχη.

Αυτή τη φορά, πάντως, η πληροφορία της σύλληψης του έρχεται... επώνυμα. Σύμφωνα με το Reuters India, ο Αμπντέλ Ματζίντ του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε πως ο Καντάφι συνελήφθη, καθώς το κονβόι με το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη δέχτηκε αεροπορική επίθεση από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Οι πληροφορίες από το νέο καθεστώς της Λιβύης αναφέρουν ότι τραυματιστεί και στα δυο πόδια σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η κατάστασή του είναι τόσο σοβαρή που δεν επέζησε! Σύμφωνα με το Reuters κατά την επιχείρηση σύλληψης του Καντάφι σκοτώθηκε ο επικεφαλής των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον πρώην Λίβυο ηγέτη. ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν άμεσα, αλλά αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το οτιδήποτε.

blog.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons