Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Tα τελευταία λόγια του Καντάφι...

Τι είπε ενώ οι αντικαθεστωτικοί τον χτυπούσαν και τον έβριζαν

Ενώ καθυστερεί μερικές ημέρες η ταφή του Μουαμάρ Καντάφι έως ότου οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για την τοποθεσία, πληθαίνουν τα ερωτηματικά στα διεθνή ΜΜΕ για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του, καθώς ο πρώην Λίβυος δικτάτορας συνελήφθη τραυματισμένος.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά το οργισμένο το πλήθος να τον σπρώχνει, να τον χτυπά και να απειλείται με ένα πιστόλι στον κρόταφο ενώ είναι ακόμα ζωντανός.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, o Καντάφι παρακαλά για τη ζωή του, ενώ προσπαθεί να αμυνθεί σπρώχνοντας του βασανιστές τους, οι οποίοι τον βάζουν πάνω σε ένα φορτηγό.

«Τον θέλουμε ζωντανό. Τον θέλουμε ζωντανό» φωνάζει ένας άντρας, πριν άλλοι αρχίσουν να τον σέρνουν από τα μαλλιά.

Σύμφωνα με μετάφραση του βρετανικού δικτύου Sky News, ο Καντάφι φώναζε στους επαναστάτες ότι «Αυτό που κάνετε απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο. Αυτό που κάνετε απαγορεύεται από το Ισλάμ».

Ενώ ακούγονται πυροβολισμοί για πανηγυρισμούς, ένας άντρας βάζει ένα όπκλο στον κρόταφο του Καντάφι, ο οποίος λέει: «Μπορείτε να ξεχωρίσετε το σωστό από το λάθος;» και αμέσως μετά χάνει προφανώς τις αισθήσεις του.

«Σκάσε, σκυλί» του απαντά ένας από τους άντρες.



Σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα, μέσα σε 24 ώρες, θα ταφεί ο Μουαμάρ Καντάφι, όπως ανακοίνωσε διοικητής της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης ενώ αυτόπτες μάρτυρες λένε πως στη σορό του είναι ορατή μία τρύπα από σφαίρα στο κεφάλι του.

«Θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε Μουσουλμάνος, το σώμα του θα πλυθεί και θα αντιμετωπιστεί με αξιοπρέπεια. Πιστεύω πως θα ταφεί σε μουσουλμανικό κοιμητήριο μέσα σε ένα 24ωρο», δήλωσε ο διοικητής Abdul-Salam Eleiwa από τη Μισράτα όπου οι μαχητές κρατούν τη σορό του Καντάφι σε χώρο με χαμηλή θερμοκρασία ώστε να διατηρηθεί.
Είπε επίσης πως δεν γνωρίζει πού θα γίνει η ταφή στη Λιβύη.
Σε μαχητές και αυτόπτη μάρτυρα από το πρακτορείο Reuters επετράπη να δουν τη σορό του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης όπου ήταν ορατές μία τρύπα από σφαίρα στο κεφάλι του και μελανιές από γρατζουνιές. Υπήρχε επίσης αίμα, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά τη σύλληψή του.
Οι μαχητές φώναζαν «Ο θεός είναι μεγάλος» ενώ δεν ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Εθνικού μεταβατικού Συμβουλίου της χώρας.
Νωρίτερα, μέλος της μεταβατικής κυβέρνησης είχε δηλώσει πως η ταφή του Καντάφι θα καθυστερούσε.

newsbeast.gr

Αν κάνετε ένα γκάλοπ, οι μισοί και παραπάνω θα σας πουν ότι πρόκειται για θάνατο-"παπά". Ποιος ξέρει;;;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons