Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Πτώματα πέφτουν από τρένο στην Κίνα (video)


Οργή στην Κίνα καθώς κατά τη διάρκεια μεταφοράς τρακαρισμένων και αναποδογυρισμένων βαγονιών...
έπεφταν πτώματα από τα παράθυρα.

Το γεγονός κατεγράφη σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλώντας παγκόσμια αγανάκτηση απέναντι στην Κίνα.

Δύο υπερταχείες αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 210. Αιτία ήταν ένας κεραυνός που χτύπησε και ακινητοποίησε το ένα τρένο. Το δεύτερο τρένο χτύπησε το πρώτο με μεγάλη ταχύτητα.

Την επόμενη μέρα οκτώ εκσκαφείς άρχισαν να σκάβουν για να θάψουν δύο αναποδογυρισμένα και σπασμένα βαγόνια.

Ενώ οι πολίτες κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως προσπάθησε να «καλύψει» το γεγονός, εμφανίστηκε ένα βίντεο που δείχνει δύο πτώματα να πέφτουν καθώς μετακινούνται τα βαγόνια.

Το πρώτο πτώμα πέφτει από ύψος 18 μέτρων καθώς ένας γερανός απομακρύνει το ένα βαγόνι από τις ράγες. Το δεύτερο εμφανίζεται να πέφτει από το παράθυρο του τρένου καθώς ο εκσκαφέας ρίχνει το βαγόνι στο χαντάκι.

Μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση σε πάνω από 44.000 ανθρώπους έδειξε ότι το 97% ήταν δυσαρεστημένοι με την τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την καταστροφή.

Κινέζοι αξιωματούχοι έδωσαν οδηγίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να μη δημιουργούν μεγάλο ζήτημα σχετικά με το ατύχημα.

Σε οδηγίες τους προς τους δημοσιογράφους λένε: «Μην αναφέρεστε τόσο συχνά στο ατύχημα. Αναφερθείτε σε συγκινητικές ιστορίες για ανθρώπους που κάνουν αιμοδοσία ή τους ταξιτζήδες που εξυπηρετούν δωρεάν τα θύματα. Μην προχωρείτε σε διερεύνηση του ατυχήματος.»




tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons