Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Οι παίκτες που πήραν μέρος σε "ανάρμοστο" πανηγυρισμό στο Ιράν κινδυνεύουν με απίστευτη τιμωρία: 2 μήνες φυλακή και 74 χτυπήματα με μαστίγιο...

"Ανάρμοστη συμπεριφορά και διασάλευση της δημόσιας τάξης". Με αυτή την κατηγορία ο Ιρανός δικαστής Βαλιόλα Χοσεϊνί ενδέχεται να καταδικάσει σε 2 μήνες φυλάκιση και 74 χτυπήματα με μαστίγιο (!) τους δύο παίκτες που "σκανδάλισαν" μία ολόκληρη ισλαμική χώρα, με τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό τους.

Ο λόγος; Για τον πρόσφατο πανηγυρισμό τους μετά το τρίτο γκολ της Persepolis (ομάδα της Τεχεράνης) απέναντι στην Damash Gilan, όπου ο αμυντικός Μοχάμεντ Νοσράτι "έβαλε χέρι" στον πισινό του Σέις Ρεζάι, την ώρα που εκείνος είχε σκαρφαλώσει στην πλάτη άλλου συμπαίκτη του για να γιορτάσει το καθοριστικό γκολ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό που τους έχει φέρει σε δυσμενή θέση είναι το γεγονός πως ο αγώνας μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν και οι εικόνες με τους δύο παίκτες έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών...

Πέρα πάντως από την πιθανή φυλάκιση και τον φόβο για το... μαστίγιο, οι δύο παίκτες είδαν την ιρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τους τιμωρεί για "ανηθικότητα" καθώς και την ομάδα τους να τους επιβάλλει μείωση στο μισθό τους ύψους 15%!

Η περιπέτειά τους δεν θα πρέπει πάντως να προκαλεί τεράστια έκπληξη: αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα ένας παίκτης στο Ιράν υποχρεώθηκε να κόψει τα μαλλιά του πριν ξεκινήσει το ματς ενώ έχει απαγορευτεί στις γυναίκες η παρουσία στις εξέδρες.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές. "Εκτελέστε τους κιόλας εάν σας βολεύει", δήλωσε ειρωνικά ο πρώην τεχνικός της Persepolis, Αλί Παρβίν, ενώ ο πρώην διεθνής Μεντί Μαχνταβίκια άσκησε κριτική στα ΜΜΕ της χώρας του για την υπερβολική προβολή αυτού του πανηγυρισμού.

"Όταν έπαιζα στη Γερμανία, αυτά τα πράγματα ήταν συνηθισμένα", είπε χαρακτηριστικά.


O ανηθικός πανηγυρισμός στο Ιράν by texniti

http://www.sport24.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Persepolis You lost your crown,xaxaxa 18 was actually 9

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons