Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Τουλάχιστον 63 νεκροί στη Νιγηρία


H εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις

Τουλάχιστον 63 άνρθωποι σκοτώθηκαν σε μία σειρά επιθέσεων που σημειώθηκε χθες Παρασκευή εναντίον αστυνομικών τμημάτων και εκκλησιών στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

«Υπάρχουν 63 επιβεβαιωμένοι νεκροί», δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Λίγο νωρίτερα σήμερα ένας δικηγόρος πήγε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Νταματούρου και μέτρησε 60 σορούς, που είχαν μεταφερθεί εκεί μετά τις επιθέσεις.

H ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», φέρεται να είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι και διήρκησαν όλη την ημέρα.

Μέλη της οργάνωσης προσπάθησαν στην πόλη Μαϊντουγκούρι να οδηγήσουν ένα τζιπ γεμάτο εκρηκτικά σε μία κυβερνητική υπηρεσία που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Μπόκο Χαράμ, όπως ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Nation.

Επίσης οι βόμβες που εξερράγησαν στο θεολογικό πανεπιστήμιο ελ Κανέμι της ίδιας πόλης συνδέονται με την Μπόκο Χαράμ. Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το μεσημέρι, όταν γονείς και μαθητές δέχθηκαν επίθεση κοντά στο τέμενος του κολεγίου. Στην πόλη Νταματούρου η Μπόκο Χαράμ φέρεται να είναι υπεύθυνη και για τις επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μίας καθολικής εκκλησίας.

newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons