Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Αύριο το μεσημέρι η ορκωμοσία

Την Παρασκευή το μεσημέρι θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Έληξε άλλωστε και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την παρουσία του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία ανετέθη στον κ. Παπαδήμο ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεων των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 14:00».

Κορυφώθηκαν οι διαβουλεύσεις του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, σε γραφείο του προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να γίνει η επιλογή των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία στη βάση της πρότασης των επτά σημείων μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά για την 6η δόση, το νέο πρόγραμμα διάσωσης και τη δανειακή σύμβαση.

Κατά την είσοδό του, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί του ευχήθηκαν καλό κουράγιο στο έργο του. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το ταξίδι του στη Χίο και περιμένει στην Αθήνα, καθώς δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της προεδρίας.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος έφθασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης (09:45), ακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και τελευταίος την πύλη του Προεδρικού πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι η τρίτη φορά που ήρθα γι αυτό το θέμα. Ελπίζω να είναι η τελευταία», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Σήμερα είναι μία καλή μέρα», ακούστηκε να λέει ο Γ. Καρατζαφέρης.

Μετά το ναυάγιο της επιλογής του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου για το πρωθυπουργικό αξίωμα, στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Γ. Παπανδρέου, όσο και τον Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

zougla.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons