Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ?


Θαύματα. Μύθοι . Πολλές φορές και τα δυο μαζί . Ένας άνθρωπος ο οποίος περπάτησε στο νερό . Ανάστησε νεκρούς . Γιάτρεψε τυφλούς . Όχι αυτός που πάει το μυαλό σας . Το άρθρο αυτό αποφάσισα να το αφιερώσω στο Απολλώνιο τον Τυανίτης . Εκ της περιοχής Τυάνεα της σημερινής Τουρκιάς .

Ιστορική εμφάνιση : Ο νεοπυθαγόρειος αυτός φιλόσοφος εμφανίστηκε ιστορικά πρώτη φόρα περί του 155 μ.χ από τον Δίωνα Κάσσιο .Ο οποίος έκρινε σκόπιμο να γράψει για αυτόν ένα δεκασέλιδο ντοκουμέντο το οποίο με τον καιρό χάθηκε όπως και κάποια ευαγγέλια από το 274 μ.χ έως και το 337 μ.χ απο τον Μέγα Κωνσταντίνο .Οι άνθρωποι ωστόσο που πίστευαν εις την Απολλώνειο θρησκεία έζησαν και μετέπειτα καθώς τελευταία εμφάνισή τους γίνετε το 1486 σε ένα κείμενο αγνώστου συγγραφέως ο οποίος τους ονόμαζε αιρετικούς και πλαστογράφους .

Η Ζώη του :Ο Άνθρωπος αυτός έζησε τον δεύτερο Προ Χριστού αιώνα και ο κόσμος αναφερόταν σε αυτόν ως ο Σωτήρας και του έδειχναν μεγάλο σεβασμό . Κατά την διάρκεια της ζωής του έκανε διάφορα θαύματα όπως, περπάτησε στο νερό, ανάστησε νεκρούς, έδωσε όραση σε τυφλούς και μετέτρεψε το νερό σε κρασί και διάφορα άλλα .Η μοναδική του διαφορά ήταν πως αυτός σε αντίθεση με τον Χριστό πληρωνόταν για να τα κάνει .

Η Θρησκεία :Οι άνθρωποι οι οποίοι πίστευαν σε αυτόν ήταν μορφωμένοι και με τεράστια πολιτική και κοινωνική επιφάνεια καθώς και αυτός ο ίδιος ήταν υπέρ του πλούτου .Σε διάφορες στιγμές της ζωής του βρέθηκε σε σύγκρουση με την "φτωχολογιά" καθώς δεν έκανε τα θαύματα του για αυτούς χωρίς πληρωμή . Μέσω της θρησκείας του ήθελε να ελέγχει τους κεφαλαιοκράτες βοηθώντας τους με της διάφορες κακοτυχιές (τραυματισμούς, θανάτους) που μπορεί να είχαν .Για να κρατήσει ωστόσο και μετέπειτα η πίστη αυτή ο συγκεκριμένος φιλόσοφος έγραψε το βιβλίο του "Απόλλωνος σεβασμός" ο οποίος έγραφε μέσα την δική του βίβλο .Το όποιο βιβλίο καταστράφηκε και αυτό πλην μερικών χειρογράφων τα οποία επέζησαν ως το 1730 όπου και χάθηκαν με περίεργο τρόπο από το Βατικανό .

Τα θαύματα :Τα θαύματα τα οποία έκανε ήταν ίδια με του Ιησού Ναζωραίου ωστόσο το μοναδικό θαύμα που έκανε χωρίς να καταφέρει να τον ανταγωνιστεί ο Ιησούς ήταν ότι κατάφερε να γλυτώσει τον θάνατο του κάνοντας ένα λιοντάρι το οποίο του επιτέθηκε να τον ακολουθεί μετέπειτα ωσάν σκύλος .

Στο μοναδικό ερώτημα που προκύπτει . Γιατί Ιησούς και όχι Απολλώνιος ? Η απάντηση που υπάρχει είναι πως ο Ιησούς απευθύνονταν στην φτωχολογιά και τα είχε "καλά" μαζί τους, ενώ ο αντίπαλος του τους πήγαινε κόντρα . Έπειτα ο Χριστός είχε καλύτερο μάρκετινγκ καθώς είχε και τον "ξάδερφο του" θαυματουργός και αυτός Ιωάννης Βαπτιστής στο όνομα . Ο οποίος τον παραδέχθηκε ως θεό .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons