Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

"Δεν είχα εξουσία, όπως ο Μουσολίνι"

Παρομοιώσεις με το φασίστα δικτάτορα κάνει ο Μπερλουσκόνι

Τη λύπη του εξέφρασε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την έλλειψη εξουσίας την οποία είχε, επικαλούμενος το φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος είχε πει ότι έκανε μόνο συστάσεις.

«Κουράστηκα να μην μπορώ να υπαγορεύσω τη γραμμή και να μην μπορώ να εφαρμόσω την πολιτική που θα ήθελα. Αισθάνομαι πιο ισχυρός ως ελεύθερος πολίτης απ' ό,τι ως πρόεδρος του Συμβουλίου», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

«Διαβάζω ένα βιβλίο για τις επιστολές του Μουσολίνι στην ερωμένη του Κλαρέτα και σε κάποια στιγμή λέει: "Μα δεν καταλαβαίνεις πως δεν μετράω σε τίποτε, μπορώ να κάνω μόνο συστάσεις". Να, κι εγώ, αισθάνομαι πως βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση, εξηγεί ο 75χρονος Καβαλιέρε.

«Ασφαλώς δεν είμαι ένας δικτάτορας, παρόλο που το γράφατε επί χρόνια. Όμως θέλω να πω ότι οι πατέρες του συντάγματός μας ήταν αυτοί που, ακριβώς από φόβο μήπως η ιστορία επαναληφθεί, εξασθένησαν υπερβολικά την εκτελεστική εξουσία» είπε ο Μπερλουσκόνι όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές με τη φασιστική δικτατορία.

newsbeast.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons