Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2011

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατουρκ στη Πλατεία Αριστοτέλους...


θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στα πλαίσια του σχεδίου ¨Ottoman Heritage Tour¨ μέχρι τον επόμενο Απρίλιο καταρχάς θα ανοίξει για επισκέψεις και το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο ως πολιτιστικό κέντρο -κτίσμα της εποχής των Οθωμανών- το Γενί τζαμί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, σε συνεργασία με άλλους δήμους θα ανακαινίσειΟθωμανικά τζαμιά και κτίρια και θα οργανώσει ξενάγηση Οθωμανικής κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για την βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα και ο διπλασιασμός σε σχέση με πέρσι των Τούρκων τουριστών στην Θεσσαλονίκη, που έφτασαν τους 150.000.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη την φιλοσοφία μιας ¨τουριστικής πόλης¨ και δήλωσε : ¨Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μας ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την Οθωμανική κληρονομιά.¨


ksipnistere.blogspot

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons