Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου


Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 153 «ναι» και 145 «όχι» έλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου η κυβέρνηση, αφού ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας. «Ναι» ψήφισαν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Λιντζέρης, Εύα Καϊλή και η κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία -με απόφαση του Γ. Παπανδρέου- επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Απούσες ήταν οι κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Φ.Πετσάλνικος, ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές.

Η ομιλία του πρωθυπουργού νωρίτερα ικανοποίησε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όχι όμως και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος -εκτός Βουλής- απέρριψε την πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας λέγοντας πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Το ότι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά το πέρας της διαδικασίας η κυρία Λούκα Κατσέλη. Εξηγώντας, είπε ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στις δύο προϋποθέσεις που έθεσε, δηλαδή ότι θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επιδιώξει κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα πάει σε εκλογές μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, δηλαδή το Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons